"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

24. října 2012

Matýsek a Ninda

Ninda bere pomalu na vědomí to, že má bráchu. Tedy hlavně to, že se tu vyskytl někdo další, někdo jiný, komu se rodiče zřejmě hodlají věnovat kromě ní - a to dlouhodobě. Už  to bude 6 týdnů, co se sem "vetřel" a vypadá to, že zůstane.
Takže první 2 týdny, které řešila tím, že ho ignorovala a odmítala se na bratra byť jen podívat, přešly do dalšího stádia. Jsou chvíle, kdy si ho nijak zvlášť nevšímá, ty se střídají s chvílemi, kdy se po Matýskovi sápe a mocí mermo na něj chce sáhnout. 

Když začne někdy Matěj plakat, trochu znervózní a obvykle ji to rozesmívá, často pak odchází pryč z místnosti.
Více než brácha ji iritují jeho dudlíky. Sice je v 5 letech sama odhodila - ač do té doby bez nich nedala ani ránu (dodnes to považuji za malý zázrak, myslela jsem si, že s nimi bude snad ještě v 15 letech :o), ale jak vidí někde jakýkoliv dudan, musí ho mít. Takže často postává u jeho postýlky a rozhlíží se, jestli jsme ho tam někde nezapomněli, protože je před ní samozřejmě ukrýváme.
Jeden jsme jí tedy věnovali, ale přijde na řadu jen výjimečně, aby si na něj zase nějak nezvykla a nevypěstovala si opět závislost.

Paradoxní na tom je to, že Matýsek dudlíka nechce a plive ho. Ještě tak od tatíka si ho někdy milostivě vezme, když nejsem hned po ruce, ale ode mě ani náhodou - moc dobře zřejmě ví, že já mohu nabídnout něco "lepčejšího", jinak si to neumím vysvětlit :o) 

Matýsek je náš malý blinkáček, takže ho často a dlouho musíme držet v pozici vzpřímené, aby si pořádně odříhl, a také ještě dobu potom, což zrovna není vzhledem k Nindě a její netrpělivosti taky úplně ideální.

Tady na fotce je se svou sestřenicí Klerinkou, která je o 3 měsíce a kousek starší.

V neděli (bohužel momentálně jen v neděli - se dvěma dětmi to zatím sama autem v týdnu nedávám) jezdíme celá rodina k našim na farmu. Ninda si to tam užívá. Ona dokonce někdy i v týdnu, protože si ji babička občas vyzvedne a vezme ji k nim. Matýska zase někdy povozí prababička v kočárku, takže se mi stává, že mám na starosti na pár hodin jen jedno dítě, což je úplně super, obzvlášť, když je táta dlouho v práci.

Tatíka musím vychválit až do nebes, protože mi hrozně pomáhá. Odvolávám (prozatím :o) všechno, co jsem proti němu kdy měla a k vůli čemu jsme se na něj vztekala, protože se o Ninu prakticky stará hlavně on, když je doma, a já se za ní chodím spíš jen pomazlit nebo ji někdy uložím spát (když Mates dovolí) a podobně. Bez něj bych asi byla dost zoufalá :o)
 
 

Ninda - zvědavá slečna :o) Je s nimi problém, s dětičkami, v tom, že obě dost spějí, ale každý jindy. Ninuška odpoledne po škole je schopná usnout na 2 - 3 hodiny. To dělá od září, co začala chodit do školy. Pak zase spí Matýsek, ale ona stejně musí po spaní jíst, takže já se nemůžu vůbec "vykýblovat"  ven, musím chodit s každým zvlášť. Dohromady jdeme jen celá rodinka, i s taťkou.
 

Už si na sebe ale všichni zvykáme, pomalu si to snad začíná "sedat" . Ninda už není z Matyho tak vyvalená a nervní a já si zase už troufnu být sama s oběma dětmi v jedné místnosti :o))) - snažím se ho uvazovat do šátku, ale nějak se mu v něm nelíbí a dost v něm řve - tak nevím, kde je chyba :o(

Jinak vše ok, snad někdy stihnu napsat i něco dalšího, vím, že mám resty, ale den bych potřebovala natáhnout aspoň o 8 hodin, ve kterých budou obě děti spát - to bych pak zvládla možná i domácí práce a trošku bych si snad i zabrouzdala po internetu, o nějakém pěkném či užitečném čtení už ani nemluvím :o)
 
Posted by Picasa

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Super jak se sžíváte rodinko!
Přeju vše nejlepší Ninušce k jejímu dnešnímu svátku, hodně zdravíčka a radosti v životě - i s bráškou Matýskem:o)ale nejen s ním. Jitka a holky

Anonymní řekl(a)...

Tuško zkus místo kolíbky uvázat Matýska do vertikálního úvazu (máš elastik, tak asi kříž s kapsou venku). Některým dětem se prostě kolíbkou nezavděčíš :)

Anonymní řekl(a)...

Mám velkou radost, že se vám tak daří. Ninuška je šikulka, za chvíli ji Matýsek potáhne dál :o))
marta

Anonymní řekl(a)...

Ahoj rodinko,
moc vám to spolu sluší,Matýsek je nádherné miminko,přeji at vám to jde čím dál tím víc dohromady.
Pa Pavlína a holky.

Anonymní řekl(a)...

Taky hlasuju pro kříž s kapsou venku. Má navíc tu výhodu, že je mnohem pevnější a tak se dá s dítětem na břiše dělat leccos. Snad kromě vaření, to by bylo nebezpečné. Já s ním prala, luxuvala, vytírala .. :)). Fotky jsou nádherné. Moc vám to sluší. Jana

Amelie řekl(a)...

Nádherné fotky, moc vám to sluší. Malej je kouzelnej.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...