"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

14. května 2010

Už máme snad jasno (58)

Tak jsem si dnes vyjasnila konečně s manželem jednu svoji hlášku.
Přišla jsem na to, že ji celé ty roky, co ji používám, chápe jinak, než já myslím.

Jako obvykle jsem mezi řečí řekla, že měl právě frei (byla jsem s Ninou venku), že se měl, takže by ji klidně mohl nakrmit místo mě.
Překvapila mě jeho reakce ... "Já jsem jako nic nedělal, jo?"
A v tu chvíli mi došlo, že to nechápe ... už asi roky.

Okamžitě jsem mu důrazně vysvětlila, že když říkám, že on má volno nebo že já chci volno či mít chvilku klid, neznamená, že se chci válet v posteli a kopat se nohama do zadku (... nebo si číst, nebo sedět u počítače, nebo pít kafe a čučet na TV...), ale že klidně chci uklízet, vařit, žehlit, ale V KLIDU, tzn. BEZ NINUŠKY!!!
Ne s dcerou za zadkem, aby si pochutnávala na kabelu od vysavače, když vysávám, aby sahala po vařečce, která čouhá z hrnce plného vařící vody (a že už na ni skoro dosáhne! - jsou jí prostě 4 a je velká), abych se s žehlením přes den zavírala do ložnice, kde není ani televize, případně abych kýbl s vodou na vytírání měla schovaný za dveřmi koupelny a běhala tam s hadrem na každé namočení.

Tohle moje volno je myšleno i jako volno "pracovní", jenom bez blázince okolo.

Tak koukal a nic neříkal. Asi mu došlo, že celá ta léta mě považoval za ještě línější, než jsem.

5 komentářů:

Lucie Pokorná řekl(a)...

Lucko,kopat se nohama do zadku,to je super výraz:-D To taky někdy použiju.
Naprosto tě chápu,můžu ti říct,že pro mě je taky velká odreagovačka vyžehlit si v klidu bez Justýnky.Jinak všechno zvládám s ní,sice stojí u kýblu a kouká se do něj když vytírám země,ale jinak ví, že tam makat nesmí,nebo kouká na pohádky s nijak se neangažuje...
Chlapy jsou prostě v tomhle děsní,oni si myslí,že když jsou dopoledne v práci a příjdou,že už jim jako padla a už nebudou nic dělat a mají nárok na volno.Stejně mám někdy pocit,že si myslí,že se doma od rána jen válíme a vaří se,uklízí a žehlí se samo..

Evina řekl(a)...

To je přesné. Myslím, že můj manžel mé komentáře chápe naprosto stejně, tj. nechápe nic. :-)) Kdežto já už mu za ta společná léta rozumím. Výraz "uvidíme" znamená "NE" a výraz "těžko říct" znamená "je mi to úplně jedno". Ach, jak se mi ulevilo, když jsem porozumněla svému muži. Musím dodat, že toho moc nenamluví, kromě výše uvedené už skoro nic. :-))

Aya řekl(a)...

Někteří muži jsou všichni stejní.
A kolik, že to let tě měl za (chce se mi napsat LENOŠKU ale to by si mohl vysvětlit někdo jinak :oDD )línou ženu?
A je fajn, že jste si nakonec porozuměli. Mně taky vždycky rval z rukou práci a já mu naštvaně vrazila mimino, že si ráda vysaju či udlám cokoli, jen ať mě zbaví toho řvoucího uzlíku...myslel to dobře, ale byl mimo. :o)))

tanzi řekl(a)...

jak je mi to také povědomé :(

Tuška řekl(a)...

To jsem si oddechla, že je to podobné i jinde a že nejen můj muž je trošku nechápavý :o) (nebo já se neumím pořádně vyjádřit?)

No, za "lenošku" mě považuje pravděpodobně od té doby, co opadlo první "okouzlení", ale za super lenošku, od té doby, co máme Ninu, a čím je starší, tím se tato moje vlastnost v jeho očích zřejmě zvětšuje.
Možná, že to drobátko po mém vysvětlení přehodnotí, ale velké iluze si nedělám :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...