"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

13. června 2010

Návštěva ZOO Plzeň

V sobotu 12. června jsme si udělali výlet do Plzně do tamní zoologické zahrady.
Byly to příjemně strávené 3 hodinky na čerstvém vzduchu. Vyjeli jsme totiž na nás poměrně brzy - už v 9 ráno a v 10 jsme již vstupovali s lístky v ruce do ZOO.
Slunce k nám bylo milosrdné a pražit začalo až po 2 hodinách návštěvy. Nina byla šikula šikulovitá - vydržela chodit po svých bez remcání plné 2 hodiny. Až potom tu třetí, kdy již začala být unavená a slunce začalo připalovat, se nechala nosit - nejprve na "koni" za tátovým krkem a později i v náruči, ale to už byla hodně unavená a usínala.

Ještěže jsme si s sebou vzali fikaně golfky! Jenže pak jsme je u ZOO ani nevytáhli s tím, že je použijeme hlavně v nákupním centru, kam jsme se chystali potom. Cožpak o to, vymyšlené to bylo chytře, Nina bude ucaprtaná po zoologickém výšlapu a v centru nám pak v golfkách usne.
Ale protože pořád tak pěkně capkala, šli jsme stále dál a dál a dozadu do zahrady, až Ninda řekla DOST a nejdu. Tu poslední hodinu jsme se v podstatě s různými zastávkami vraceli k východu :o)

Jinak jedna praktická poznámka pro ty, kdo ještě nevyzkoušeli průkaz ZTP/P v reálu ... my jsme nyní poprvé uplatnili slevu na vstupném a parkovném díky této průkazce.
Parkovné na den bylo 50 Kč (i když byste chtěli na 2 hodiny, je to prostě 50), na průkazku jsme ho měli zdarma, jen jsme si u pokladny museli říct o kartu s čárovým kódem, abychom se přes automat, do kterého se ta výjezdní karta zasunuje, dostali ven.
No a vstupné jsme platili tak, že manžel celé - 120 Kč, Nina jako ZTP dítě 45 Kč a já jako doprovod nic!

Tak jsme si tam pak za ušetřené peníze koupili něco pro chuť :o) Tatínek hamburgera a colu, maminka zeleninový salát a Ninuška dostala zmrzlinu, kterou pak stejně dojedl taťka :o)

Nafotila jsem mraky fotek a z výběru udělala pár koláží. Ale stejně jich je hodně :o)




Posted by Picasa




Posted by Picasa




Posted by Picasa

Posted by Picasa

Po ZOO výletu jsme jeli do již zmiňovaného nákupního centra, kde jsme sháněli pískoviště pro Ninušku. Bohužel ho zrovna neměli, takže jsem v hračkářství nechala svoje telefonní číslo, aby mi mohli ve středu napsat zprávu, zda pískoviště přišlo nebo ne.
Pokud ano, zajedeme pro něj! Snad se v něm bude Ninuška trochu rochnit, ... myslím v písku, až ho tam dáme :o)

Pískoviště jsme sice nesehnali, ake nakoupili jsme si nějaké oblečení, ... kdo ví, kdy se nám zase podaří dostat se na takovou dobu do nějakého většího krámu!
Ninuška byla hodná a hezky se vozila v golfkách, asi už byla opravdu utahaná.
Jen mě zlobilo to, že nechtěla nic jíst a ani skoro pít, přestože byl pěkný pařák :o(
Doma to pak na štěstí dohnala! Holt doma je doma a i tam jí víc chutná.

Vrátili jsme se skoro ve 4 hodiny. Moc hezký den :o)

10 komentářů:

Dana řekl(a)...

Lucko, to je nádhera. Užili jste si krásný den!!! A ty fotky jsou prostě super. Dýchá z nich to letní teplo a pohodička :-).

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Luci, krásný výlet, určitě jste si to moc užili. A taky jsi bezva předělala blog, je to teď přehlednější. Jsi pilná jako včelička.
Betuzilka

Lucie Pokorná řekl(a)...

Luci,super odreagovačka:-)Hlavně,že jste si to pořádně užili,fotky fakt super:-)

Evina řekl(a)...

Je vidět, že jste měli opravdu príma den. :-))

Jana a Šíša řekl(a)...

Také se přidávám k óóóchání.:-) Krásný den jste si užili. Fotky jsou super. Moc Vám to tam holky sluší.:-)Jo a nový kabátek blogu taky parádní. Líbí se mi Ninda v záhlaví...nádherná fotka.

Sam řekl(a)...

Nádherné fotky a krásně předělaný blog :-)

Unknown řekl(a)...

Přidávám se s chválou, krásné fotky i krásný nový kabátek pro blog:-)Z fotek je vidět, že jste si výlet pěkně užili.

Evina řekl(a)...

Luci, PICASA - tys mi dala. Včera jsem si to stáhla a tři hodiny kolážovala. A to je teprve začátek. :-)) Dík za tip - fajn prográmek.

Anonymní řekl(a)...

Přidávám se také s chválou,blog je opravdu krásný a NINUŠKA JE HVĚZDA ,za to ,že vydržela v ZOO chodit ty 2 hodiny!Jarka

Tuška řekl(a)...

To jo, díky, Jarko, ona se teď v chůzi zase lepší. Vydrží déle, než před pár měsíci. Že by to fakt bylo tou zimou a chladnem?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...