"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

18. července 2010

Změnili jsme pediatra ... konečně!

Po dlouhé době, co o tom jen mluvím a píšu, jsem se dostala k činům - konečně jsme změnili dětského lékaře - netaktního, samolibého "vtipálka" - za dětskou lékařku, která zároveň provozuje i dětskou a dorostovou psychiatrii.
Kdo nás čte již delší dobu, ví, že jsem si na pana doktora už párkrát stěžovala a jediné, co mě u něj drželo, bylo to, že jsme ho měli v místě bydliště a nemusela jsem tudíž kvůli jeho návštěvě startovat auto.
(Pokud by někdo měl zájem, může si přečíst, jak vypadaly naše rozhovory tady a tady - řeč pana doktora je zaznamenaná ve 3. komentáři k tomuto článku.)

Nyní budeme sice dojíždět do okresního města vzdáleného 10 km, když bude potřeba, ale doufám, že mi při odchodu z ordinace bude po psychické stránce lépe.

Pořád jsem nevěděla, ke komu mám přejít a tato paní doktorka si najednou svoji pediatrickou praxi znovuotevřela v květnu tohoto roku a rozšířila tak své služby, které dosud představovaly psychiatrickou pomoc.

Dokopalo nás konečně k té změně to, že jsme se po příjezdu z Rumunska, z naší povedené dovolené, museli jít ukázat s Ninou k lékaři a odevzdat propouštěcí zprávu z rumunské nemocnice. Pořád jsem to do té doby odkládala, protože jsme k lékaři nepotřebovali, Nina je v podstatě velice zdravý jedinec :o).
Nyni jsme tedy Ninu při jedné návštěvě zaregistrovali i ji nechali vyšetřit kvůli tomu průjmu a infekci v Rumunsku.

Snad jsme natrefili na lékařku s taktním, empatickým přístupem ... doufám!!! Zas tak moc toho člověk nechce, hlavně aby byl lékař slušný ... myslím, že to je základ všech povolání, obzvlášť povolání, která představují kontakt s mnoha dalšími lidmi denně.
Doufám, že nás paní doktorka ve svém přístupu nezklame ... první dojmy jsou zatím dobré. I manžel je spokojen :o)

Taky jste někdo někdy měnil lékaře? A když, tak z jakého důvodu?

5 komentářů:

Dana řekl(a)...

Ahoj Luci, no měnili jsme - ortopeda a gastroenterologa a to z důvodů, že jsem měla pocit,že existuje lepší...a byla to pravda. V ortopedii teď máme špičku v republice a v gastru taky - gastro poradnu navštěvujem v Praze u Zemana v metabol. ústavu. Poté, co mi na Kladně doktorka mladší než jsem já řekla, že si s Bětuškou moc neví rady, že těm jejím problémům moc nerozumí. Tak jsem si radši našla někoho, kdo rozumí :-)) No a u ortopeda je to proto, že mi chtěli Bětku sádrovat až do 10 měsíce, že to prý jinak nedělají a ve 14 dnech jí udělali sádry jak pro dospělýho chlapa (1,5 cm silnou).Tak jsem si představila, jak mi zaostává ve vývoji a začala jsem hledat a našla jsem doc.Chomiaka, který nás sádroval 3 měsíce sádrami tenkými jako papír a pak nám předepsal krásné sundavací ortézky. Tak tolik ve zkratce.

Andrea řekl(a)...

No to je tupoun zralý na facku..vysoká škola holt neznamená taky že jeden má sociální inteligenci..ale děckař..fakt vrchol..mělas tam poslat chlapa na něj....no mám vztek. když by to nině pomohlo..nevím o co mu jde, ze svýho to neplatí, blb. Doře žes našla jinou...už bych tam taky nešla...

Anonymní řekl(a)...

Lucka, rozhodne ste urobili dobre, že ste zmenili lekára... Ninuška si rozhodne nezaslúži, aby ju niekto odpísal takýmto spôsobom! Inak, už pár týždňov sledujem tento skvelý blog, dostala som sa k nemu úplne náhodou, keď som hľadala kontakt na kamarátku zo školy, ktorá je nehovoriaca, a tak sem občas nazriem, ako sa Ninuške darí... Sama mám diagnózu DMO, ale chodím, aj keď na ľavú nohu výrazne krívam - takže si tak trošku dokážem predstaviť,že to vôbec nemáte jednoduché... A od lekárov naozaj veľa záleží, takže je skvelé, že ste sa odhodlali a zmenili ste ho. Dúfajme, že eraz už bude dobre... Srdečne zdravím zo Slovenska... Držte sa!
Meggie

Silve řekl(a)...

Luci, udelala jsi dobre. Ja pediatra nemenila, chova se k nam normalne. Ale neurologu jsem vystridala vic. Zacali jsme chodit do okresniho mesta, pak do Košic, pak zase do okresniho mesta, pak jsme byli pod dohledem Bratislavy, ale i okresniho mesta. Ta pak odesla do duchodu a tak jsme skoncili v Košicich a zaroven pod dohledem Prahy. Ortopedy jsem vystridala tri a rehabilitacni lekare dva - ale tam to spis zaviselo od sestricky, ktera s Tomim cvicila.
Takze ja tobe i Ninusce preju, aby nova pediatricka byla hlavne lidska a abyste s ni byli vsichni spokojeni.

Lunarka řekl(a)...

Ahoj Lucko,
i my jsme měnili pediatra a taky hlavně z důvodu přístupu k Nikolce.Když jí nebyl ještě ani rok a já nevěděla co Nikolce je,tak Niky srovnávala s dětmi docela dost postiženými.Tenkrát mi to bylo dost nepříjemný.Dost to zlehčovala.Já chvátala,aby už jsme byli v lázních(v roce ještě ani neplazila a neseděla).Ale paní doktorka,že je čas a na všechno byl čas.Je fakt,že nás nijak nezanedbala,ale ten laksní přístup mě štval.Takže takovýho doktora,který nemá žádný cit,nebo soucit s druhým,je dobrý,že jsi změnila,i když to znamená trošku víc ježdění. Tak pa Pavlína.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...