"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

18. října 2010

Sleva na paušál

Musím se podělit o pozitivní zkušenost.
Byla mi poskytnuta sleva na telekomunikační služby ve výši 285,60 Kč měsíčně! A to od operátora Telefonica O2.

Kdysi dávno se Míša (od Martínka) ještě na starém blogu zmiňovala o tom, že na průkazku ZTP/P se dají uplatit různé slevy, včetně slevy na telefon (mobilní paušál nebo pevnou linku).
Od té doby, co Ninuška dostala tento průkaz (tj. od dubna 2009) jsem na to myslela.

Jediný problém byla v tom, že to nejde udělat přes operátora O2linky, ale musíte na značkovou prodejnu, kde si ofotí rozhodnutí o vydání průkazky, samotný průkaz a vaši občanku.
Musíte vyplnit poměrně velké množství papírů, ze kterých jsem pochopila, že by se nějaká slevička mohla uplatnit i na PnP (pro toho, kdo nemá ZTP).

V září jsme se konečně dostali na onu prodejnu, půl hodinky jsem vyplňovala a pán kopíroval, ale nakonec jsme vše zvládli. On to vše poslal následně na centrálu a před pár dny mi přišla sms o poskytnutí slevy.
Ještě jsem tam volala pro jistotu, zda to je všechno tak, jak jsem to pochopila, protože se mi sleva zdála nějaká velká. Čekala jsem dvě stovky.

Slečna na druhé straně mi vysvětlila, že 200 Kč je státní příspěvek a 85,60 Kč je ještě navíc sleva přímo od O2. Tak to je fajn. Mám měsíční paušál 450 Kč, obvykle platím kolem 600 Kč. Což je hrůůůza! Pořád to chci korigovat a nějak mi to stále nevychází.
Takže teď budu paltit paušál jen 165 Kč!  + co provolám navíc! Hmmmmm ... to jsem zvědavá, další úspora v rozpočtu se vždy hodí, no ne? Docela dost totiž provolám s Ninuščinými lékaři, a to je vždycky ve špičce.

Kdo máte průkazku a ještě jste si to nevyřidíli, dejte se do toho! Přijde mi to jako příjemná (a potřebná) změna :o)

20 komentářů:

hana.kubikova řekl(a)...

Připomenutí v pravou chvíli, dnes jsme dostali průkazku ZTP/P. Jdu do toho:-) U Vodafone je to max. 200 Kč - viz http://www.vodafone.cz/osobni/tarify_ceny/zvyhodneny_tarif/index.htm

Jinak se ta sleva týká i příspěvku na péči, ale až od 2.stupně (a na ten my dosud nemáme papír:-)

Anny

tanzi řekl(a)...

Není to třeba tak, že slevu dostanete až po provolání daného tarifu dle smlouvy?
Tedy v tomto případě u O2 platný tarif s měsíční cenou tarifu 290 Kč a více?
My jsme u t-mob a tak mi to tam kdysi operátorka říkala :(
(zařízené nemáme, pořád odkládám a zapomínám)

Evina K. řekl(a)...

Blahopřeji, bezva. My jsme také nedávno tuhle možnost využili a zažádali, ale zatím jsme odpověď nedostali.

lunarka řekl(a)...

Ahoj Lucko,
tak to jsi šťastnej člověk.Já už žádala dvakrát,dokonce ode mě chtěli i rodný listy a ani jednou to nevyšlo,že se něco ztratilo.Docela mě to mrzí.Jak říkáš,než se tam člověk dostane,atd a pak tohle a ještě k tomu dvakrát za sebou.Ale jdu do toho po třetí,snad už to vyjde.Bordeláří jedni!
Tak ahoj.
Pavlína.

Sikorka řekl(a)...

Já tu slevu uplatňuji taky(vzhledem k tomu,že mám o něco vyšší tarif, jelikož telefonuji hodně a kolikrát jen tak drbu:-).
A já jsem myslela,že to je všeobecně známá věc,že O2takhle dává slevu.

A jinak u mě máš ocenění:-).

Anonymní řekl(a)...

prosím tedy vysvětlit jak to je :(
mám paušál 500kč a operátor tvrdí, že teprve až bych vyčerpala přidělené minuty v rámci paušálu, že další hovory už budou v rámci ztp/p zadarmo
tanzi

Tuška řekl(a)...

Já teda nevím, ale jak jsem pochopila, tak těch 200 Kč je státní příspěvěk. Takže pdle mě my to máme o 200 Kč levnější, ale operátorovi to doplatí stát. Takže o nic nepřijde. Pokud dá navíc sám nějakou slevu (u nás těch 85 Kč), tak to už je jeho věc.
Já jsem pochopila, že prostě budu každý měsíc platit o 285 Kč z paušálu míň bez ohledu na to, kolik provolám.

Ale nevím, jestli jsou ty moje vývody úplně správné. Ještě by to chtělo někde zjistit. :o)

tanzi řekl(a)...

zkusím tam zase zavolat (jsem tedy u t-mob) určitě bude jiný operátor a třeba mi to poví srozumitelněji

tanzi řekl(a)...

tak jsem si to našla na netu
http://www.t-mobile.cz/web/cz/residential/tarify-a-ceny/tarifnizvyhodneni/zvyhodneni-pro-zdravotne-postizene
bohužel u t-mob je to jak jsem psala.

Tuška řekl(a)...

Tak to je škoda :o(

tanzi řekl(a)...

je, ale nevadí
můžu to když tak pořešit dvěmi způsoby
bud mu u t-mob pořídím "jeho mobil" s nejnižším tarifem a pak by se to vyplatilo. Nebo to samé u jiné společnosti.
Svůj mob a svůj tarif si chci ponechat, neb mám 5přátel v sít-nesít, což je pro mne výhodné.

Unknown řekl(a)...

Já slevu od O2 využívám na pevnou linku a mám jí každý měsíc. Ale je fakt, že naše účty jsou kolem 1200 vč. slevy, máme v tom tarif nepřetržité volání (velké množství puberťáků v rodině), internet a nějaké programy na televizi. Neříkali mi nic o nějaké omezené částce. Myslím si, že by to mělo být u mobilu stejné. min. ta částka 200 Kč od státu.

Unknown řekl(a)...

Tak teď jsem dočetla odkaz od Tanzi. Podle toho to vypadá, že se chystají úspory i tady...No, uvidíme!

Anonymní řekl(a)...

Tak my máme u O2 pevnou linku a internet a máme slevu 400,- z 900,-, které bychom platili bez ZTP/P.

Je to největší sleva, kterou díky průkazce máme. Jinak jsme ji uplatňovali u plynu a tam nám to vyšlo tak na 300,- ročně.

Anonymní řekl(a)...

Teď jsem mrkla na fakturu, 200,- je státní příspěvek a 172,33 máme slevu O2 pro ZTP. Ale moc se v tom nevyznám... Míša

Anonymní řekl(a)...

My máme na chylupě pevnou linku u O2 a nejsme tam celý rok, takže mi přišlo logické uplatnit slevu tam. Máme tarif standard, kde je paušál cca 400, z toho máme slevu O2 cca 200 + státní příspěvek cca 200 = 0. Platíme tedy jen to, co provoláme, když tam jsme.
Olga

hana.kubikova řekl(a)...

Já jsem včera navštívila Vodafone, chlapec to tedy chvilku hledal, ale jinak v pohodě, celé to trvalo asi 5 minut, všechno mi vytiskli a sami si ofotili. měla bych za svůj současný tarif platit míň. Není to celých 200 Kč, mají to u různých tarifů jinak, u toho mého to vypadalo tak asi o 180 Kč měně, ale každopádně by to mělo od včerejšíhoé dne fungovat. Kdybych i ostatní záležitosti dokázala vyřídit za 5 minut, budu NADŠENÁ:-)

wlcice řekl(a)...

Slevu na pevnou máme tak, jak se tu píše plus k tomu má Majda (jako držitelka ZTP/P a majitelka mobilu s tarifem od Tmobile BAV SE) navíc -poté, co vyčerpá minuty a SMs předplacené tarifem- má ještě 200minut a 200 SMS do sítě Tmobile zdarma. Je to akce Tmobile,takže jsem hlásila, že státní příspěvek už čerpám u konkurence- a v pohodě to prošlo - zase je třeba dojít na pobočku a vzít si rozhodnutí s kulatým razítkem, průkazku a já měla i jednu fakturu- ofotili, udělali na počkání, ani se nemračili :-)

Tuška řekl(a)...

Přijde mi zajímavé, že jsme se tu díky vašim informacím dozvěděli, jak je to i u jiných operátorů. Díky, holky, za napsání :o)

Eva řekl(a)...

Já využívám slevy dvě. U O2 mám slevu na pevnou linku a od T-Mobile máme měsíčně 200 volných minut a 200 volných SMS do sítě T-Mobile zdarma. Tyto dvě slevy lze uplatnit souběžně, T-Mobile totiž nenabízí slevu formou státního příspěvku, je to sleva firemní přímo od T-Mobile.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...