"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

6. dubna 2012

Žijeme! (115)

Ano, žijeme. A tímto se omlouvám všem, kterým jsem neodpověděla na jejich komentáře, emaily a zprávy na FB. Sice žijeme, ale já nestíhám nic. Snad se v dohledné době vše uklidní.

Také se omlouvám vám všem, kteří si chodíte číst k nám na blog. Ještě se mi nikdy nestalo za celou dobu těch více než tří let, co píšu Nindě záznamy, abych měla tak dlouhý prostoj - víc než měsíc! Důvod je opět stejný - nestíhám. A na moji omluvu v tomto bodě musím dodat, že jsem navíc k tomu všemu měla potíže s počítačem. Bohužel, můj milovaný noťas šel nakonec do kytiček a já byla asi 2 týdny jako bez rukou. Ale od včerejška mám nový, krásný notebook a nemůžu se od něj odtrhnout, než do něj nainstaluju všechno, co "potřebuju" :o)

A jak žijeme? V podstatě úplně obyčejně.

Ninuška má od 1. dubna opět novou, už v pořadí třetí, asistentku ve školce, tak už to do toho června snad nějak doklepeme.

Strašně moc nás, potvora Ninuška, zlobila v poslední době v noci se spaním. Už více než rok trvají její "spací" potíže v různé míře. Ale několik posledních měsíců to vyvrcholilo v několikahodinové ponocování mezi půlnocí a šestou ráno, kdy si minimálně jednou až dvakrát dala něco na zub.
Přesunula si jídlo do noci, přes den nejedla, byla jako praštěná palicí po hlavě, stejně jako já. Jenže já musela ráno naklusat do práce.

Byli jsme z toho s tatíkem tak zoufalí (Sedalia už dávno nezabírala), že jsme přistoupili na Prothazin, který Nině předepsala její lékařka. Měla si s ním obrátit režim zpět a pak jsme ho měli vysadit. Jenže u ní to moc nefungovalo.
A tak jsme ho asi po 3 týdnech vysadili a přešli na Persen, což je bylinný lék (meduňka, máta, kozlík a samozřejmě jiné přídatné látky) a mnohem menší chemie než Prothazin. Moc jsem tomu nevěřila, ale o  kupodivu zabral! My jsme opět v noci spali - úžasná věc!
Bohužel několik posledních dní Nina v noci zase musí jíst! Sice pak hned usne, ale začínám z toho být nervózní. A to už přes den jí opět krásně. Držte nám prosím palce!

Posledních 14 dní byla Ninda ve školce hrozně nervní, příšerně se vztekala, rvala si prý vlasy, kousala sebe i ostatní, pak tam z toho vždy usnula. Byli jsme z ní úplně paf. Nevím, co se dělo. Doma byla také vzteklejší, ale dokázala se poměrně rychle uklidnit. Od počátku dubna vše jako mávnutím kouzelného proutku přešlo a máme doma i ve školce zase usměvavé sluníčko.

U nás doma mezi tím vším proběhla docela náročná manželská krize, kvůli které jsme museli bohužel i zrušit Ninuščinu oslavu jejích šestých narozenin :o( Nakonec se to mezi námi tak nějak urovnalo, teď máme velmi pěkné vztahy, ale to víte, snad to vydrží ...
Nindu dooslavíme dnes, u příležitosti oslavičky Mirky - její babičky a prababičky. Objednaný dort už totiž zrušit nešel (je tak nádherný - obrovské růžové srdce se sedící Šmoulinkou navrchu - a byl tak drahý, že se mi z toho protáčely panenky :o), a tak skončil v mrazáku. Doufám, že po těch 14 dnech v něm bude stejně dobrý jako čerstvý!

No, a nakonec poslední věc, která ovlivňuje dění u nás doma asi nejvíce. Jeden z důvodů, proč jsem přestala psát, bylo totiž i to, že jsem těhotná. Nechtěla jsem to hned troubit do světa a zároveň jsem si připadala vůči vám tak trochu falešně :o)
Právě se blížím ke konci 15. týdne těhotenství (ze 40, kdyby to někdo neuměl počítat na týdny a lunární měsíce jako moje mamka :o) Miminko by se mělo narodit na přelomu září - října a zatím vše vypadá výborně. Ultrazvuk i krevní testy neprokázaly žádný problém.

Příští pátek (13. 4.) jdu na amniocentézu (odběr plodové vody) - já nejsem pověrčivá!
Ano, lámali mě tak dlouho, až mě zlámali! Zpočátku jsem to odmítala, protože Ninuščin problém se tam stejně odhalit nedá, což lékaři přiznali, ale přesto by raději udělali vše, co jde. Kromě Nindy, mám už i věk, kdy se tenhle invazivní zákrok indikuje.

Kdyby se to týkalo jen a jen mě a já na to byla sama, nešla bych do toho. Ale pak jsem si řekla, že bych byla nerada, kdyby mi to jednou třeba někdo vyčetl ... a nakonec jsem souhlasila. Lékařka na genetice plesala, udělala by pro mě v tu chvíli všechno, a tak souhlasila i s mým speciálním termínem, aby to byl pátek, protože se pak 3 dny musí ležet. Tudíž potřebuji, aby byl tatík doma s Nindou - a víkend je super, nemusí si brát dovču!

Rozhodla jsem se vám to napsat, protože potřebuju poslat nějakou pozitivní energii, a tak vás prosím, myslete na mě (nás) příští pátek, ať vše dobře dopadne po všech stránkách!!! Moc vám děkuji!
                                                                                                                                             Vaše Tuška

PS: Přejeme vám všem krásné Velikonoce, i navzdory deštivému počasí!

32 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tak ať vám to všechno klape.

AnďaH řekl(a)...

Moc držím palce,a´t všechno dobře dopadne.

msedlakova řekl(a)...

také držím palce a myslím na vás.

Míša

Anonymní řekl(a)...

Krasna zprava, gratuluju! Preji hodne zdravi, at jde vse dobre. A taky at uz nejsou zadne manzelske krize! Ninusce dodatecne vse nejlepsi!
Jana M.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, trochu jsem se bála, že se něco děje, když jsi tak dlouho nepsala.... Gratuluji k těhotenství, koukej zvolnit, ať si to přenádherné období vychutnáš! Budu vyhlížet informace o tom, jek se ze druhé asistentky vyklubala třetí (nebo už jsi o tom psala a mi to uniklo?) a samozřejmě ti držím všechny palce na ten pátek 13. Naopak - pro mě to byl vždy šťastný den! Andrea s Toničkou.

Anonymní řekl(a)...

Moc gratuluju k těhotenství a evidentně krize dopadla dobře,když jsi těhotná :-)
Budu držet palce ať je vše v pořádku!
Šárka Teplice

Amelie řekl(a)...

To nespaní, ty problémy se spánkem mě moc mrzí. Kéž by se tyhle "záchvaty nespánku" neobjevovaly. Těhotná?? Huráá, mooc gratuluji. Budu držet pěsti, a to nejen v pátek..celý zbytek těhotenství. Nechceš přestat pracovat? užívat si a dopoledne, kdy je Ninda ve školce dospávat noc? Moc na vás myslím.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, mooooc gratuluju :-)
Teď budu vypadat, že si vymýšlím, ale zrovna nedávno, včera, předevčírem, už nevím, jsem si na tebe vzpomněla a na to, že jste pořád odkládali to druhé děcko a že to už třeba odkládat nebudete...a ejhle. Jsemť jasnovidec :-DDDD
Tak přeju všechno nej nej nej, krize všeho druhu tímto posílám tam, kam patřej (budu slušná) a těším se někdy nashledanou!
Olina s Vojtou

Anonymní řekl(a)...

Vau, už se mi povedlo zavřít pusu:-))
Velká gratulace, hlavně přeju, ať je mimísek zdravý a rodina ať funguje!!!
Já říkám, že mám v synovi tři děti, takže já už mám vybráno:-))
Krásné svátky, jo a Ninušce dodatečně vše nej, hlavně zdraví, co nejméně komplikací a co nejvíce pokroků!!!!
Magda

masha řekl(a)...

Ahoj Lucko, gratuluju k tehotenstvi a moc, moc preji at vsechno dobre dopadne. Ninusce vse NEJ, at vam trosku spinka. Mejte se rodinko a myslim na vas.
Jana a Stepka

Dana řekl(a)...

Lucííí, to je úžasné! Moc a moc ti to přeju. Prostě nádhera. Drž se a moc to nepřeháněj s prací :-)). Dnes už je to druhé těhotenství, o kterém jsem se dozvěděla (moje nejlepší kamarádka taky). Holky, děláte mi radost!

Anonymní řekl(a)...

Úžasná zpráva, těším se s tebou a budu na vás oba v pátek myslet. Přeji hladký průběh.

Smysl pro vygradování reportáže ti tedy neschází - po zprávě o malém mražáku a velkém dortu to bylo větší překvapení, než kdyby jsi tomu věnovala titulní stranu :-)
Máša

Unknown řekl(a)...

Tuško,óbr gratulace :-).Moc moc vám přeju,aby ten příští pátek přinesl radostnou zprávu bez stresů a doktorských domněnek.
A Ninušce přeju klidný spánek.

Anonymní řekl(a)...

Tuško, to je úžasné, že čekáte miminko, už se na něho taky moc těším a přeju ať je zdravé a všechno dobře dopadne...:)) Ninušce přeju všechno nejlepší k narozeninám a ať ten dort stojí za to...:)) S tím nespaním a manželskou krizí to chápu, nevím čím to, ale když měl Martin nespavé období, tak jsme měli taky největší krizi, jsem se málem rozvedla... Kéž by Nina v noci zase spala, nevím, jestli je dobře jí to jídlo v noci dávat? Tuško užij si těhotenství, šetři se a rozmazluj, jak jen to půjde... Míša

Lucie Pokorná řekl(a)...

Ahoj holky také jsem si říkala co s Vámi je:-)Se spánkem to znám,však víš:-)K těhotenství moc gratuluju a budu držet palce,mějte se hezky,krásné velikonoce a príma oslavičku:-)

Anonymní řekl(a)...

No ,tak to je super zpráva!!!Posíláme Vám obří gratulaci a moc a moc budeme držet všechny palce,ať vše probíhá tak ,jak má.Ninušce také dodatečně gratulujeme a přejeme dlouhé a krásné sny.Lucko,ještě jednou držíme palce!!!Jarka a Kubík

Unknown řekl(a)...

Lucko, držím palce, moc přeju, ať celé těhotenství zvládneš bez problémů. A jsem ráda, že je teď Ninuška lepší. S tou asistencí máte tedy smůlu, třetí asistentka, to Ninušce na klidu taky moc nepřidá...
Mějte se hezky, přeji hezké Velikonoce:-)

Anonymní řekl(a)...

GRATULACE K MIMINKU :). Bude to skvělé! Jana V.

Marci řekl(a)...

děti jsou radost....gratuluju

Evina K. řekl(a)...

Luci, neumím posílat žádnou energii natož pozitivní. Ale těhotenství, miminko - to je samo o sobě dostatečně pozitivní. Držím palce, mačkám je jak o život. To umím docela dobře.

Tuška řekl(a)...

Všem vám moc děkuju za vaše slova. Mám radost, že to cítíte podobně jako já a že jste mi nikdo "nevyčinil", že jsem se s tím miminem zbláznila, že toho mám i tak dost :o)

Držení palců a vaše myšlenky budu určitě moc potřebovat, minimálně v pátek, aby vše dobře dopadlo.
Vím, že mi odběr plodové vody nezajistí zdravé dítě, odhalí se tím "jen" odchylky na chromozomech, což není problém naší Nindy.

Vím, že až minimálně do roka budu trnout, jak se vše bude vyvíjet ... ale jsem fakt naladěná dost pozitivně, prostě to musí být dobrý!!!

Tak ještě jednou díííky!

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Lucko,
tak jsi se přeci jen rozhodla na plodovou vodu jít.No vidíš a já podpořená tebou a tedy i mím gynekologem jsem tak trochu rozhodnutá,že do toho nepůjdu :-).Ale taky bych se toho nebála,budu tě moc držet palce a myslet na tebe.Všechno bude určitě v pořádku.
Ahoj Pavlína.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím Lucko,
taky jsem si říkala,co se asi děje,že nepíšete.Ninuška ten vstup do školky opravdu nemá jednoduchý a určitě se to na ní nějakým způsobem odráží.Tak přeju,ať se ta třetí asistentka "chytne" a Ninuška bude konečně spokojená.
Moc a moc gratuluji k těhotenství.Je to úžasná zpráva.Nevím,kolik Vám je let,ale já jsem podstoupila amniocentézu v 35 letech a nebyl to pro mě dobrý zážitek.Ten strach o miminko byl tak velký,že bych jí dnes už nepodstoupila.Důležité je totiž vědět,jestli si dítě chcete nechat.Pokud ano,nemá cenu tam chodit a nervovat se.U mě bylo vše v pořádku a mám syna autistu.Autismus se samozřejmě z plodovky nedá zjistit.
Rozhodnutí je samozřejmě na Vás,jen jsem psala svůj případ a názor.Pokud tam opravdu půjdete,přeju Vám,aby jste byla Vy i miminko v klidu a v pořádku.Hodně odpočívejte ,tedy v rámci možností a budu na Vás v pátek myslet.
Monika a Vítek

Kristyna řekl(a)...

Tuško, moc gratuluju k bříšku a držím palce na pátek!!!Dobře to dopadne
Kristýna

Tuška řekl(a)...

Ještě jednou díky vám vše za povzbuzení a vaše názory :o)
Odběr plodové vody mám za sebou, snažím se od pátka polehávat, tatík se o mě a o Ninušku stará. Tak teď jen aby vše dobře dopadlo.
Výkon sám nebolel, pohlaví jsme si říct nenechali, chceme být překvapení. V pondělí budou první výsledky, za 14dní úplné. Držte nám palce!!!

Anonymní řekl(a)...

Moc moc gratuluju k tehotenstvi!!!
Chtela jsem se zeptat,jestli jsi slysela o chirofonetickych masazich, ktere by meli pomahat rozmluvit deti.K dyztak mi napis na aluska.kralova@centrum.cz. Alca

Aya řekl(a)...

Ahoj,
jakožto ostuda ostudná, ti opožděně moc gratuluju k miminku. Moc na Vás budu myslet, aby vše proběhlo hladce a mimčo bylo v pořádku. :o)

Tuška řekl(a)...

Chirofonetiku jsme, Alčo, zkoušely. Ale nějak jsem u ní nevydržela. Ne že by mi to připadalo úplně zcestný, ale prostě to nějak nešlo - mně samozřejmě - zapomínala jsem apod. Nině to nevadilo.

Ayo, díky, ale nejsi žádná ostuda, s těma starostma co jste teď měli s Herečkou jsi vůbec dobrá, že čteš a píšeš!!! Dík :o)

Moniko(s Vítkem), je mi taky 35 - zatím - a nakonec jsem na to opravdu šla. Nemám z toho až tak špatný pocit, jaký jsem měla strach, že budu mít.

Vím, že autismus ani epi ani MR ("bez příčiny" jako má Nina) se tím zjistit nedá, ale já jsem přesvědčená, že výsledky odběrů budou v pořádku a "ten zbytek" už je v podstatě v rukou božích.

Mně nezbývá než pozitivně myslet a věřit. Díky za komentík, jsem ráda, že jste se ozvala!

Anonymní řekl(a)...

Já teda ty chiro masáže zatím dělám pár měsíců, taky na to musím hodně myslet, a výrazné výsledky zatím nevidím... Ale je to jedna z mála cest, kdy mám pocit, že něco dělám - mám holčičku, 3,5roku, nemluví, respektive používá cca 50aktivních slov... Vyzkoušela jsem kde co, občas šílím, že je všechno na prd... Jak zvládáš takovéhle situace? Jinak mám ještě roční holčičku, hrozně jsem se bála, jak to zmákneme, ale ona je fakt zázrak, je strašná pohodářka, pozivní, neustále usměvavá - strašně nás spojila dohromady, strašně mi zlepšila "seběvědomí jako matky", je to šikulka - moc moc ti přeju, aby tvoje druhátko bylo taky takové a hlavně aby Ninušku táhla dopředu, což Andrejka u Lucinky dělá. Musím sobecky napsat, že u zdravých dětí je ten vývoj tak přirozený, že mi to přijde nesrovnatelně jednodušší - a až nespravedlivý vůči Lucince, která to měla od samotného narození těžké. Ale moc se ztotožňuji jak s tvým článkem "vítejte v Holandsku" tak i s tím, že je Lucka mým učitelem. Už jste volali na výsledky amnio? Moc na tebe myslím!!! Alča

Tuška řekl(a)...

Alčo, naše Ninda nemluví vůbec. Nikdy jsem si nemyslela, že do svých 6 let neřekne ani slovo :o(

Výsledky z amnio mi volali dnes a jsou dobré, v pořádku. Za dva týdny bude konečná zpráva s konečnými výsledky, ale ta prý se už skoro na 100% od těch předběžných výsledků neliší, tak snad aspoň toto je dobré.
I když naše obavy to zcela neřeší, mám z toho radost.

Mikyna řekl(a)...

Moc Vám gratulujeme. Stále Vás čteme a přejeme Vám, abyste měli zdravé děťátko. Ninuška je i přes své zvláštnosti velmi krásná holčička. Mikyna, Leontýnka, Karolínka.

Anonymní řekl(a)...

Ze srdce gratuluju!
Myslela jsem na Vás, jak se asi daří a ona takováhle megasuper zpráva :)
A 35 není žádnej věk :) Já se narodila, když mamce bylo 40 a mám ještě o tři roky mladší sestru ;)
Aspiska

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...