"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

9. prosince 2012

Taková normální rodinka

Blíží se ke konci třetí měsíc Matýskova života :o) Už mezi námi bude čtvrt roku - hrozně to letí!
Ninuška si na něj už docela zvykla. Snaží se na něj sahat a pozoruje ho.
Vytvořila jsem pár koláží, abych přiblížila atmosféru v naší čtyřčlenné rodince:

Matýsek se rád koupe, odstrkuje se nožičkama od vany :o)

Díky vojtění mu už tolik nevadí být na bříšku. Ninda se ze školy vrací plná dojmů a unavená, takže často vytuhne. Máme roztažený gauč v obýváku, na kterém s Matýskem spím v noci (Ninda s tátou v ložnici), i přes den, abychom se tam všichni vešli, občas děti nechám k sobě přiblížit téměř "face to face". Zatím Mates přežil bez úhony :o)
 

Matýsek na gauči pobývá opravdu hodně často, při hraní i při spaní :o)

Nindu musíme hlídat, klidně by ho zmáčkla fest, ale snažím se ji neodstrkovat. I tak ale musí cítit, že už není středem vesmíru a je to pro ni velká změna.
 

Vidíte, že gauč se opravdu stal centrem našeho bytu :o)
Posted by Picasa
V poslední době Ninušku jen chválím ... ale ono to má i svůj rub.

Opět už minimálně 6 týdnů bojujeme s jejím nočním vstáváním. Každou noc se nám budí mezi půl druhou a půl čtvrtou, sní kastrol obilné kaše a už neusne. Až tak za 2 hodiny.
Ze začátku to s ní řešil jen tatík, já zůstávala u Matýska, ale pak z toho začínal mít depresi (s vidinou toho, že ráno musí do práce), a tak teď většinou ji nakrmím já a on už pak jen z postele sleduje, aby nebyla moc hlučná a nechává ji být, dokud nezačne na křesle v pokojíčku usínat, aby ji mohl přenést zpět do postele.
Někdy za ní přijdu i já, kvedlám se s ní v křesle a často u toho začne také usínat, a tak ji občas do postele přenáším i já.

Zhruba jednou týdně spí celou noc, až do sedmi, do osmi hodin, ale jinak v podstatě stále kolem té třetí vstává na jídlo. Nevíme, proč se to zas tak pokazilo - záchvaty stále od léta drží. I spánek držel, až teď opět katastrofa. Jsme z toho už unavení, vše tomu podřizujeme, chodíme spát se slepicemi. Ještěže Matýsek je zlatíčko a vzbudí se maximálně dvakrát za noc, napije se a hned zase usne.
Hlady to její buzení není, večer se nacpe dost ... a přesto je brzo ráno schopná sníst takovou dávku, že my bychom s tátou pak snad až večeřeli. Ona ale má někdy znovu snídani, když vstane, ve škole svačinu a odpoledne oběd. Pak až večeři. 

Když takhle ponocuje, ráno je samozřejmě umění ji vzbudit do školy, chodí po ránu jako mumie, na každém kroku polehává, než ji vyexpeduju z domova.
Přes den sice spí, když přijde ze školy, ale v poslední době jen tak hodinu. Zpočátku školního roku, když spala ještě v noci ukázkově, odpoledne spinkala i tři hodiny!!!  

Nevíme, co s tím. Na jaře jsme už zkoušeli všechno - i léky, takže teď už do chemie nejdu, protože nic nezabralo (na všechno má paradoxní reakci). Ani čaj z meduňky u ní nezabírá, paní na pročištění, která nás počátkem léta zbavila epi záchvatů a tehdejšího nočního vstávání, tentokrát tak neexcelovala, nějak se to její čištění na Ninušce neprojevilo, bohužel :o( I tak to vyšlo jen na 60% a naběhnout to zlepšení mělo za týden a půl, minule to bylo na 90% a hned).

Někdy se cítím pod psa, strašně unavená, ale celkově to snad zvládám ještě dobře. Každopádně musím tatíkovi s Nindou pomáhat, nemůžu mu jí hodit na krk, snažím se děti si prostřídávat, aby si užil trochu i Matýska a Ninda neměla pocit, že na ni kašlu.

Pokud byste někdo měl nějaký nápad, jak Ninu na noc pořádně uspat ... sem s ním!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Lucko, nejdřív vás musím pozdravit, pochválit a rozhodně potvrdit, že vám druhé miminko ohromně prospělo. Vypadáš na fotkách báječně a celá rodinka dost spokojeně. Pak vás ovšem musím trošku politovat, protože s tím nespaním v noci to musí být hrozná zátěž... Už mě bohužel nenapadá žádný recept na spaní, tak budu jen držet palce, aby to rychle přešlo. Když má tohle období Tonička, jen se modlíme, aby to bylo co nejdřív pryč, taky to trvá často i týdny... Andrea&Tonička.

Anonymní řekl(a)...

Není to noční probouzení právě tím,že přes den spí? A nejsem si jista,jestli je jezení v noci dobré pro organismus,tělo začne trávit a je vzhůru.Ale rozumím,že to není vůbec jednoduché.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...