"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

28. února 2013

Odložené očkování (+ přidané video k tématu)

Dosáhla jsem toho, čeho jsem chtěla.
Dokonce jsem překvapená, jak lehce. Navíc jsem dosáhla vyšší věkové hranice pro odložení očkování Matýska, než jsem doufala. Pro mě osobně by byl ideál sice 3 roky, ale tak nějak jsem tušila, že to je na naše lékaře trochu moc, navíc školky očkování vyžadují :o( Jak je sakriš možné, že v Německu (a v jiných zemích Evropy) je očkování dobrovolné a často se odkládá až do pozdějšího věku??? A u nás jsou kvůli němu takovéhle obstrukce.

Prostě jsem byla rozhodnutá nejít pod hranici 1 roku věku!

A ejhle, bylo mi doporučeno započít očkování u syna po 1,5 roce věku (což může být třeba 2 roky, ne? :o), hexu rozhodně ne, zbytek očko provést až po 2. roce věku dítěte. Tetanus a záškrt nyní prý nejsou aktuální!

Doporučila mi to paní doktorka z Očkovacího centra pro rizikové děti z Motola poté, co jsem s ní byla několikrát v kontaktu a poslala jsem jí naskenované lékařské zprávy naší Ninušky.

Zde je od ní závěrečné doporučení, jak postupovat:
Dobrý den,
podle zaslaných zpráv ohledně vaší dcery a neznámé etiologii neurol. postižení v rodině, bych doporučila zahájit očkování po 1,5 roce věku, kdy je již imunitní i neurologický systém jakž takž vyzrály, dala bych pouze čtyřsložkovou vakcínu Infanrix Hib, kterou snáší děti velice dobře.Vzhledem k opoždění očkování by bylo vhodné, abyste se vy rodiče nechali oočkovat proti černému kašli, který ev. dítě v tomto věku a nechráněné očkováním ohrožuje. Vakcína se jmenuje Boostrix a v očkovacích centrech vám ji aplikují za úhradu cca 700 Kč. Jinak dítě ohrožuje (ikdyž velice málo) hemofilová infekce, takže se vyhýbejte školkovým dětem, které mohou být její nosiči.Tetanus nyní není aktuální a zákšrt také ne. Ostatní očkování (obrna,žloutenka a spalničky, zarděnky,příušnice také později po 2 letech věku. Objednejte se pak do naší ambulance.

A co mě nejvíc překvapuje?
Lékařka, která je zastáncem očkování, a jen doporučuje, jak ho rozložit v případě potencionálních i reálných zdravotních problémů dítěte -  rozhodně nepropaguje "neočkovat", sama říká, že "po 1,5 roce věku je imunitní a neurologický systém jakžtakž vyzrálý"! Já bych tvrdila, že je to ještě déle, ale budiž.
Tak proč to ale sakra rvou do miminek 2, 3 měsíce starých??? Proč všechny neočkují aspoň až po prvním roce života??!!
Nemám k tomu slov.

A kdo se sám nezajímá a jen věří bílým plášťům, kteří o tom přečetli - tedy někteří - jen povinná skripta či brožury výrobců vakcín, tak má smůlu. Je třeba vědět víc než lékař, je třeba se jich ptát ...

My máme skvělou pediatričku - ta nám fandí a drží palce. Sama ví, že očkovat je její povinnost, ale vzhledem k tomu, že je zároveň i dětská psychiatrička, tak se jí do ordinace dostalo už dost dětí s neurologickými a psychickými potížemi po očkování. A má toho dost načteno právě z té druhé stránky.

Na druhou stranu, kdo neočkuje a "bere zdraví svého dítěte do svých rukou", nepředává tedy odpovědnost za jeho zdraví do rukou lékařů a zdravotnického resortu, si musí podle mě být vědom toho, že jen zdravě živené tělo se jen tak něčím nenakazí a pokud ano, lehčeji se s nákazou vyrovná a zbaví se jí.

Pokud ale necháme imunitu našich dětí, která už obecně z mnoha důvodů není nic moc, zahlenit mléčnými výrobky a moukou a ničit ji cukrem a nadbytkem soli a tuku a rafinovaných, průmyslově zpracovaných potravin plných "éček" , tak potom se nemůžeme divit, že dítě chytne všechno a navíc má spoustu alergií a jiných chronických problémů.
Pro mě je dnes už mléko a cukr (bílý) jed, který bych dobrovolně svým dětem nedala. Vím, že se jim nevyvarují zcela (škola, návštěvy apod.), ale doma ho mít zkrátka nebudou. Věřím totiž, že to je to nejlepší, co jim můžu do zdravého života dát (kromě celých zrn, zeleniny a luštěnin :o)

A stejně jsem k tomu přistupovala i u sebe obzvlášť v době těhotenství a nyní v období kojení. Protože kvalita mléka se samozřejmě odvíjí od kvality stravy matky.

A další věc, je určitě zbytečné navštěvovat s miminky obří nákupní centra a podobné akce, kde se kumuluje množství lidí promořené vším možným.
Je to samozřejmě na každém, jak si nastaví priority, já to mám takhle, zdraví mých dětí je pro mě to nejdůležitější, obzvlášť, když Ninuška je na tom tak, jak je. Nikomu ale své názory a postoje nevnucuji, i když věřím, že někteří z vás to mají hodně podobně :o)

A moje důvody, proč mám strach očkovat své dítě? Už jsem toho tady napsala dost v jiných článcích pod štítkem "očkování", ale třeba zde jsou mé důvody také pěkně shrnuty:

http://www.celostnimedicina.cz/vakciny-opatrujte-si-kompletni-informace.htm



A další zajímavosti k tématu:

http://www.celostnimedicina.cz/vliv-ockovani-na-imunitu-a-nervovy-system.htm
http://www.celostnimedicina.cz/ockovane-deti-onemocni-az-5x-casteji-nez-deti-neockovane.htm
http://www.celostnimedicina.cz/nebezpecne-ockovani-proti-rakovine-delozniho-cipku-vakciny-gardasil-silgard-a-cervarix.htm
http://www.celostnimedicina.cz/vakcinace-proti-hpv-umrti-ockovanych-divek.htm
http://www.celostnimedicina.cz/vakcina-proti-hpv-vazne-problemy-po-vakcinaci-ztraty-vedomi-krevni-srazeniny-umrti-a-dalsi.htm
http://www.celostnimedicina.cz/vice-nez-2000-ockovanych-deti-zemrelo-v-usa-takova-je-cena-podnikani.htm
http://www.celostnimedicina.cz/video-ockovani-a-rizika.htm

17 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Ninuško,jsem teď doma nemocná a prudím mamku,ale mamka říkala,že musí tvojí mamce napsat :-)Esťa My jsme v Motole v očkovacím centru vedeni od roka,to nám byla dána diagnoza,bohužel očkování do té doby měla Esťa jako zdravé dítě,dodnes přemýšlím nad tím jestli i epi jí to třeba nevyvolalo dříve :-( od té doby žádné očkování vzhledem k epi nemáme a jsem ráda,také věřím na dobrou chemií nezničenou imunitu a mít další dítě určitě bych se hodně informovala chtěla znát svoje práva a snažila se o očkování vědět co nejvíce a co nejdéle jej oddálit a ne vodit děti do ordinací jako ovce-hodně mám články a knížky o očkování načtené a pokud se budou pořádat nějaké petice o lepší informovanosti rodičů a jejich volbě co se týká očkování ráda ji podepíšu!!!!Mějte se hezky tenhle boj paradoxně vzhledem k Ninušče u Matýska vyhrajete - Ninuško ahoj v pondělí-Esťa

Tuška řekl(a)...

Ahoj Esterko, díky za komentík tobě i mamince.
Já totiž taky přemýšlím o tom, že epi u Nindy se možná rozvinula po očkování. Už jsem to tu někde psala. První záchvaty se u ní projevily 10 dnů po očkování proti dětské obrně, to Nindě byly 2 roky. Tehdy to bylo ještě na lžičku - živá vakcína. Dnes je ti už v hexe, neživá. I naše pediatrička to bere jako pravděpodobné, že to bylo díky tomu.

Ale já jsem četla, že možná ani tak nejde o to, jestli je vakcína živá nebo neživá, jako spíš o věk dětí, kdy k očkování dochází. V Japonsku potom, co odsunuli očkování z období 1. roku života dětí a ZAČALI očkovat až od 2 let, úplně zmizel syndrom náhlého úmrtí kojence!!! Náhodička, co?
Prej tam mají skoro nulový hodnoty tohoto syndromu a předtím průměr, jako všude jinde.

A ano, je to opravdu paradox, "díky" Ninuščinu postižení to Mates má v tomto ohledu jednodušší :o(
Ach jo ...

Zuz řekl(a)...

Ahoj, Mathisko mal skoro vsetky ockovania odlozene pretoze mal problemy hned na zaciatku. Mal silnu zloutenku z opacneho rh faktoru, aj sme dlho zostali v nemocnici, ked zacali problemy s vyvojom tak nam zakazali ockovanie uplne a epi zachvaty u neho zacali stejne, sice az v 3,5roku ale zacali. Ja mam opacny problem s ockovanim, kopa ludi sa mi snazi vnutit ze to ma z ockovania a ja v pripade naseho Mathiska ziadnu suvislost nevidim. Vela veci mi na nom prislo divne aj ked nemal ockovanie ziadne.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Lucko,
díky moc za tenhle článek. Dopis z Motola je dost podobný vyjádření, které máme my... taky z Motola.

Naprosto to odpovídá tomu, co si již delší dobu myslím. Jen mě hodně mrzí, že jsem takhle chytrá nebyla už když byl F miminko a na individuál jsme přešli až po třetí Hexe.. na čtvrtou už nidky nedošlo.

Podotýkám, že nejsem odpůrce očkování. Jen mě vytáčí chronologie, skladba a povinnost očkovacího kaledáře. Plně se připojuji k názoru, že zajít očkování po 12/18 měsící věku by bylo mnohem lepší. V závislosti na předpokladu nástupu do kolektivního zařízení.

Je to svinsto. Je mi z toho blbě.

Jana

Helaovečka řekl(a)...

Milá Tuštičko, jsem moc ráda, že už se dá s doktory domluvit na kompromisu. Sice mě hodně překvapilo, že vy se máte očkovat na černý kašel, který je vzácný a dobře léčí, ale raději bych naočkovala sebe, než nevyvinuté děťátko. Já bych s očkováním rozhodně nespěchala, ideálně bych neočkovala vůbec, nebo až opravdu půjde do školky a jen vybrané vakcíny. Spalničky, zarděnky ani příušnice určitě ne. Stejně chrání děti jen na asi 10 let a v době, kdy jsou pro ně nebezpečné už očkování nefunguje. Hrozně mě tady štve ta šikana neočkovaných dětí, nesmí do školky, na školu v přírodě, do školy jo, ale nesmí jen na lyžák... Doufám že se to časem změní, jsem ochotná v tomto případě i falšovat. Moc zajímavě a na plnou pusu mluví doktorka Eleková (v TV řekla jen malinko) o očkování tady: http://www.rozhlas.cz/cb/porady/_porad/100269 když se ti to rozbalí tak klikni vpravo vpravo ZÁZNAMY POŘADŮ, klikni na ten první Homeopatie, celostní medicína a očkování. Fakt to stojí za to, já už se nenechám očkovat ani na tetanus.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Lucko,
s tím očkováním je to super, že to můžete odložit. Taky jsem si při těhotnění se Simčou načetla spoustu informací o očkování v knížkách, na internetu. Když to srovnám jak to u nás bylo po narození Danči a jejích šílených reakcích na zmiňovanou Tetra vakcínu HiB (o které Ti píše paní Dr. z očkovacího centra v Motole) a další očkování tak teď musím říct, že se snažím k tomu přistupovat u Simči jinak. S Dr. jsem domluvila odklad - sice jen mírný a taky jen 3 dávky oproti 4 Hexy. Vakcínu proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím zatím Simča nedostala - budou jí koncem března 2 roky. V tom mi pomohl neurolog. Napsal mi papír že by dříve jak ve 2 letech neočkoval vzhledem k nezjištěné etiologii Dančiny hluchoty. Před 8rokama, když se nám narodila Danča tak jsme neměli ještě ani internet /možná ani PC/, slepě jsem důvěřovala dětské lékařce...Myslím si jako Ty, že různé alergie a poškození jsou právě důsledkem všech těch očkovacích látek, které se podávají miminkům už tak v útlém věku. Já byla ráda, že zrušili očko proti TBC v porodnici těsně před tím, než se Simonka narodila. Paní co se mnou byla v porodnici na pokoji tak jí to naopak vadilo. NO každý máme jinou zkušenost a tak se podle toho potom zařizujeme. Škoda, že naše první děti většinou mají v tomhle nevýhodu, že jsme takové nezkušené že. Přeju ať se máte fajn, Matýskovi dodatečně vše nej k jeho 1. svátku a dortík vypadá moc dobře, asi ho taky vyzkouším:o).Jitka a holky

Unknown řekl(a)...

Tuško,gratuluju k NEboji s Dr.To je výhra.
(Jistě si pamatuješ jak jsem psala o mém "boji"s Dr,ale vyhrála jsem a Klárka(28m) s Jeníkem(15m) stále v sobě nemají žádnou vakcínu).

Zuz řekl(a)...

Vyhra? Mna skor desi ze mne v podstate dali odklad prikazom, o nic som sa nezaujimala, az to toho odkladu.
Zuzana

Anonymní řekl(a)...

Zdravím Vás.. Moc gratuluju k rozumnějšímu očkování, my zatím bojujeme. Malý má za sebou zánět.mozk.blan a já bych se očkování nejraději vyhnula úplně. Zatím v tom vidím jen negativa naź pozitiva..

Anonymní řekl(a)...

Asi by jsme měli písemně tlačit na naše zastupitele, aby schválili zákon o nepovinném očkování. Po tom,
co jsem si o tom přečetla, nemám jiných slov, než "hnus"...
Panebože, to snad ani není pravda,
co všechno do lidí cpou !
Tedy, skutečně jsem se nedomnívala ani omylem, že žijeme ve svobodné zemi, ovšem také si nemusíme nechat všechno líbit.0

Helena řekl(a)...

Tuško, zdravím Vás a vidím, že je opravdu dobře, když jste tady na blogu téma očkování otevřela.
Četla jsem o této oficiálně velmi
vychvalované metodě opravdu věci.
Například, že vakcíny se vyrábějí z
potrácených lidských plodů a z vnitřností zvířat. Když uvážíte,
že velká většina potratů u člověka se stane buď spontánně, anebo kvůli
nějaké předpokládané nemoci, tak
vlastně do nás cpou bůhvíjaké látky,
jež se sterilitou a čistotou nemají vůbec nic společného.
Kdo dokáže, že ty vnitřnosti zvířat nejsou nakažené - třeba virem HIV? Vždyť vakcíny se prý
vyrábějí z opičích ledvin. A virus HIV byl prý přenesen z opice na člověka. Jak asi?
No to je teda fakt děs... !
Vemte si, že třeba inkubační doba
viru HIV je deset let. Tak si představte, že dostanete injekci
proti záškrtu, za deset let onemocníte bůhví čím vším, než se
zjistí, co to vůbec je, tak se z
Vás stane invalida a vzhledem k
dlouhé inkubační době to s očkováním nikdo nebude spojovat.
Takže si vlastně můžete vybrat,
tetanus nedostanete, ale můžete být třeba HIV pozitivní.
Některé rakoviny jsou virového původu a doba, než se v těle projeví se počítá v řádu desítek let. S očkováním je už nikdo nespojuje. Prostě super perspektiva...

Helena řekl(a)...

Představte si tu situaci:
V Africe pochytají opice, nacpou je do klecí a letecky přepraví do Evropy, anebo je rovnou pozabíjejí na
africkém kontinentě. Nikdo se nepídí,
zda která opice byla něčím infikovaná, či ne. Vykuchají je a z některých orgánů nadělají vakcíny.
Pokud se domníváte, že tyto orgány nejdřív tepelně upraví, aby se vyloučily pro jistotu nějaké parazitární potíže (o virových ani nemluvě), jste na velkém omylu. A proč by se měli
namáhat s nějakým testováním těchto orgánů na viry, bakterie a plísně? A myslíte, že opice je nemají?
Vždyť by je ty testy stály hromadu
peněz a stejně by všechno neodhalily.
Oficiálně je celá věc prezentována, jako velký pokrok.
Ve skutečnosti je to prasečina.

Helena) řekl(a)...

Pak se mnoho lidí diví, že je tolik postižených dětí...Bodejť by ne, když jsou nám zákonem vnuceny tyto
věci a ještě pod záminkou ochrany.
Vlastně se divím, že je v naší republice po takových postupech ještě
vůbec někdo alespoň trošku fyzicky
zdravý. To je tedy skutečně pokrok !
To jsme to dopracovali !

Helena řekl(a)...

Svého času jsem se divila, jak je možné, že MUDr. Augustýnová má takové
obrovské úspěchy v léčbě dětí s poškozením mozku, když léčí detoxikací a speciální dietou.
Než mi došlo, proč to tak zřejmě je.
Poněvadž spousta dětí onemocní symptomy mozkové léze právě po očkování. No není to zajímavé.
Spousta rodičů si z porodnice onesla
zdravé dítě a po očkování pozorovali,
že se z jejich dítěte stal doživotní invalida, prakticky závislý po celý svůj další život
na terapiích a na pomoci ostatních, tedy i v ústavní péči.
Někteří rodiče tyto symptomy po očkování nezpozorovali, ony se objevily později a nikdo je s očkováním nespojoval.
Ovšem když uvážíte, že se vakcíny vyrábějí z potrácených, potenciálně nemocných lidských zárodků a plodů, že se vyrábějí ze
zvířecích vnitřností, potom nikdo
neví, co všechno vlastně v té vakcíně je. A určitě mi dáte za pravdu, že většina matek jde na potrat jen tehdy, když se na nějakém vyšetření objeví vada, buď
se životem neslučitelná, anebo
taková, která není léčitelná.
O nějaké skryté infekci té matky se také nikdo nedozví, ani lékař.

Helena řekl(a)...

Docela by mne zajímalo, co by dělali ti "počestní," kteří svého času, a není to tak dávno, vykřikovali poměrně hlasitě do médií něco o tom,
že MUDr. Augustýnová je šarlatán,
který vydělává na neštěstí druhých
obrovské peníze, kdyby si z porodnice donesli taky takové "nestandartní dítko", jako někteří ostatní. Jak by to řešili?
Ústavem?
Dr. Augustýnová mnohým dětem a tím potažmo i jejich rodinám velmi pomohla. Díky ní zdravotní
pojišťovny ušetřily za péči o tyto
děti obrovské finanční prostředky, léčbu u paní doktorky si rodiče museli hradit sami, pojišťovny jim nepřispěly a náš stát pravděpodobně raději hradí
ústavní pobyty postižených dětí, než aby jim přispěl na smysluplnou úspěšnou léčbu.
Protože pokud na to ty rodiny neměly, mnohé z nich musely jít a
sehnat si ty peníze jinak, třeba
vyhlášením sbírek.
Takže u nás na vakcíny, škodící zdraví se finanční prostředky najdou, u nás se na léčbu narkomanů finance najdou, u nás se na léčbu kuřáků peníze najdou.
Ale dětští pacieti s mozkovým či
svalovým postižením si musejí léčbu hradit sami. A pokud na to nemají, mají holt smůlu...
To je pořádek co?
Přitom nikdo nemůže jistě tvrdit,
že děti s SMA nemají poškození míchy způsobené zrovna očkováním,
nikdo to s tím dosud nespojoval...
A jak je možné, že u některých dětí se to postižení projeví a u
jiných ne? Prostě někdo zřejmě
zrovna natrefí na vakcínu, která
je těmi nestandartními látkami asi více promořená.

Helena řekl(a)...

Celá věc s tím očkováním má ještě jeden hrůzný rozměr. V posledních třiceti letech prudce vzrostl počet
genetických onemocnění. Tedy prakticky neléčitelných poruch.
Když uvážíme, že žádný potrat se
neděje z malicherných důvodů, téměř
vždy se provádí na doporučení lékaře
po vyšetření, na němž se zpravidla
přijde na nějakou - i genetickou poruchu plodu a pak se z těch
potrácených plodů vyrábějí očkovací vakcíny...
Jaké mohou být vlivy na naši genetickou výbavu z něčeho takového?

Helena řekl(a)...

Video na youtube
Pravda o očkování

https://www.youtube.com/watch?v=h5LjehZkFI0

Tedy mělo by tam být napsáno:
Šokující pravda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...