"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

23. března 2013

Náš půlroček :o)

V polovině března Matýsek "oslavil" půl roku. Je to naše malé sluníčko, do slova a do písmene. Všechny starosti, co máme s Ninuškou nám Matěj stokrát vynahrazuje. Pevně věřím, že to tak bude i nadále.

Zatím nemá žádný zoubek, takže ač je mu už 6 měsíců, s příkrmy nespěchám, připravuji se na to spíše psychicky, už mám přesnou představu, jak to bude probíhat ... tak snad mi ji Matěj nějak nenaruší :o)
Zatím přibírá pěkně, nechám mu tedy ještě určitě měsíc ... ono to je pak už "patlání" nafurt (protože já se s tím patlat budu, nic instatního ani sterilovaného dávat neplánuju), tak si to ještě užívám bez práce :o)

Před 14 dny jsem měli u nás doma kurzík na znakování pro mimina. Zúčastnil se ho ještě můj bratr se švagrovou (mají 10měsíční holčičku). Doufám, že se Matěj chytne. Zdá se mi, že na znak "kojit, papat mlíčko" se už pěkně směje ... tak uvidíme. Když bude šikovný, něco určitě natočím, ale to bude ještě pár měsíců trvat.
Věděla jsem snad ještě před jeho narozením, že do toho chci jít, kvůli němu samému, ale i kvůli Ninušce ... třeba se trochu taky chytne. Bylo by to fajn.

Matýsek je veselý parťák, skoro se nezlobí, ale prosadit se tedy zase umí, to se musí nechat. Pořád chce sahat na Ninušku a ona před ním zdrhá. Jindy chce sahat ona na něj ... bere ho za ucho, za nos, za ruce, ty mu žmoulá a chce si je dávat do pusy :o) 

Taky jsem s ním už zkoušela bublifuk ... a fakt se po bublinách dívá!!! Ninda se na ně prvně koukla asi ve 3 letech!

Návštěva minulý týden v Německu u tatíkovy sestry, jejího manžela a jejich dvouměsíční Vanessky byla skvělá. Obě děti se držely, krásně spaly, nezlobily, netrápily je ani větříky ani nic jiného, takže jsme si my dospělí výborně večer popovídali, tatíkové trochu popili ... a jako bonus jsme se my dva vyspali ... noční šichtu s Ninuškou držela tentokrát babička :o) Takových víkendů bych brala víc!!!

Tady fotky ze "sbližování" našich dětiček. Vždy musí probíhat pod dohledem, samozřejmě :o)
A děti večer po koupání - Ninuška medituje a Mates by ji zjevně rád zkontaktoval ...

No a toto je naše pochoutka - burizonová mozaika, nebo jak já říkám zdravá domácí müsli tyčinka bez cukru a medu. 
Udělala jsem ji Ninušce do školy na její narozeniny, aby si děti a paní učitelky vzaly. Prý to moc chutnalo a psala jsem jim recept. Tak to jsem ráda, že jsme měli úspěch.
Posted by Picasa

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

...Matýsek je moc krááásneeej !
Tak ať se Vám dobře daří. Máte
moc krásné děti. A moc Vám to všem
sluší.

Zuz řekl(a)...

Matysek je teda pekne velike peknucke baculatucke miminecko. Prajem mu aby sa mu darilo aspon tak dobre ako nasemu Robineckovy a Ninke prajem aby jej bol takym partakom ako je Robinko nasmu Mathisovi.Inak ta fotka po kupani mi silne pripomina obraz nasej spalni po kupani, Mathis ma podobnu poziciu ako Ninka, este aj uterak si tak cmula v puse a Robinko zase sa toci okolo co by mohol... Akurat velkostou su od seba trosku menej.
Zuzana

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Lucko, Mates je už kusanec :). My jsme s Filípkem znakovali a rozhodně do toho půjdu s dalším dítětem znova. Bylo to super. První znak ke komunikaci cíleně použil tak po 4 týdnech (ale my začali v cca 9 měsících) a pak už to jelo jeden za druhým. Asi tak v roce je začal nahrazovat slovy a v 18 měsících jsme už byly na trojslovných větách! V řeči je napřed stále (narozdíl od motoriky :) a já věřím tomu, že znakování hodně pomohlo. Naučí se zkrátka komunikaci a jejím pravidlům o hodně dřív a pak na tom staví. Takže vydržte, rozhodně to stojí za to. A ta burizonová buchta vypadá bezvadně, nedáš sem recept (bez cukru a bez medu, to by mě hodně zajímalo).
Jana

Helena řekl(a)...

Tady je perfektní video o detoxikaci
Joalis

https://www.youtube.com/watch?v=Hv3qCy5QddA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...