"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

7. prosince 2013

Problém očkování kolem dokola

Přidávám opět nějaké informace o očkování. Samozřejmě že ne ty oficiální.
Ale obzvláště na videích s Dr. Struneckou padnou i jiné zajímavé informace, nejen z oblasti očkování.

Zajímavé je i video s Anitou Petek (Švýcarka, jak jsem pochopila), je to v němčině s českými titulky (otitulkované to není úplně celé, takže se nehrozte, že je to tak dlouhé). Ovšem velmi zajímavé. Tato dáma se problematice očkování věnuje už minimálně 20 let, ačkoliv není lékařka.

Takže tu máme videa nejen z Čech, ale i ze Švýcarska a také ze Slovenska. Je vidět, že problém očkování se opravdu neřeší  jen u nás :o)

A nakonec příjemné povídání s Jaroslavem Duškem a jeho hosty paní Struneckou a autistickým mužem Michalem.











17 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tady je ještě jedno, i když ne k očkování. Máša

http://www.stream.cz/nejnovejsi/adost/10000618-dobre-utajene-glutamaty

Anonymní řekl(a)...

Důsledky neočkování v Británii a v USA ukázaly nesmyslnost těchto tvrzení. Dospívající jsou dostiženi neodpovědností svých rodičů a mohou být neplodní celý svůj život: například tento článek pojednává o epidemii příušnic v GB v Oxfordu a na jiných univerzitách v letech 2008-9:
http://www.ox.ac.uk/students/shw/health/mumps/
Ale to nevadí, autorka bude stejně dál raději věřit výzkumu, Dr. Wakefielda, který svou fámu o spojitosti vakcinace v raném dětství a autismu založil na podvodu - šetřil pouze vzorek 12! dětí. The British medical Journal se v roce 2011 definitivně k tomuto podvodu vyslovil a řekl, že je škoda, že tento podvod přinesl tak velké škody a ztráty na životech dětí a na poškození plodného života dopělých. Informaci najdete zde:
¨http://www.bmj.com/content/342/bmj.c7452
Já vás, autorko lidsky chápu a vím, že tonoucí se stébla chytá, ale prostě očkování nezpůsobuje autismus ani jiné poruchy.
Alena

Tuška řekl(a)...

Milá Aleno,
musím se smát vašemu komentáři. Zase tu NĚKDO nezklamal. Autorkou videí zcel jistě nejsem já, jsem pouhou autorkou těchto několika informačních vět. Názor si lidi musí udělat sami po shlédnutí videí.

Zajímalo by mě, jestli jste opravdu Alena, nebo nějaký nasazený ALEN na můj blog, aby zastrašoval mě a jiné rodiče, kteří sem nahlédnou. Že se takové praktiky na netu dějí, vím.

Tonoucí chytající se stébla tu rozhodně nejsem já, tonoucí je maximálně moje dcera, která dostala epilepsii 10 dnů po očkování. Proto jsem tak opatrná a studuju všechna pro, ale i PROTI vakcinace. A těch proti je stále víc a víc. Ale to je můj názor a do něj vám vcelku nic není.
Zcela utonulá jste tu především vy, ALENO, a to ve falešné a slepé víře v posvátnou krávu medicíny - vakcinaci.

Co se týče epidemií příušnic v USA a VB, tak mnoho nakažených lidí tehdy bylo očkovaných - tak kde je tedy ta slavná ochrana očkování před nemocí???
Kdyby si je děti prodělaly v dětském věku (mmch jako já i můj bratr), nemusely mít těžký průběh v dopělosti, protože by měly imunitu trvalou a nejen pár let, jako po očkování.

Možná by vás či někoho jiného zajímal seriál o očkování Dr. Vavrušky na Vitalii.cz - http://www.vitalia.cz/serialy/kauza-ockovani-humanni-medicina-nebo-byznys/
Ale já myslím, že to vy číst nebudete, ani jiné knihy a studie dokladující to, že očkování nemá jen přínosy, ale i svá velká rizika. Vy jste totiž utonulá a zaslepená. Oočkujte si celou svou rodinu, všechny své děti a vnoučata, pokud nějaké máte, třeba čtyřikrát, ale mě nechte žít, buďte tak hodná.

Tuška řekl(a)...

Co se týče Wakefielda, tak to už je přímo směšné. Samozřejmě že vím, že zkoumal 12 dětí s týmem kolegů. a vím, že NIKDY neprohlásil, že vakcína MMR způsobuje autismu, zkoumali jen možnou spojitost s kolitidami, propustným střevem a autismem u dětí a zarazilo je, že několik z nich před tím bylo očkováno touto vakcínou.
Dál pak zkoumali větší vzorek už dospělých lidí ohledně jiných nemocí a souvislosti s očkováním a sepsali o tom článek do prestižního časopisu, který mohou číst jen předplatitelé (Lancet).

Protože rodiče ve VB odmítali tou dobou očkování, protože děti mívaly nežádoucí účinky, tak se náhle objevil viník všech těchto potíží, do té doby neznámý Dr. Wakefield.
Jsem přesvědčená, že málo z našich vakcinologů jeho studii četlo, jinak by se nemohlo pořád dokolečka o něm takhle mlít.

On to nakonec opravdu odnesl, musel se dokonce vystěhovat do USA, přišel o kariéru, rodinu i domov. To je mi známo a taky to, že je to pěkná šaškárna.

10 spolautorů této studie se zřeklo teorie o tom, že MMR může mít spojitost s autismem, obviněni z podvodů byli pouze 2 a POZOR!!! jeden z nich se již dočkal soudního zrušení tohoto obvinění! To se ale už nikde neříká, že?

A to, že Wakefield je podvodník apod., tak to "odhalil" novinář!!! Nikoli lékař nebo odborník, ale novinář Brian Deer!
A toto jeho obvinění převzala všechna možná média s horou věcných i jazykových chyb. A převzali to i naši odborníci.

Na štěstí se veřejnost dozvěděla, že britský General Medical Council (GMC) zbavila v březnu 2012 jakékoliv viny za profesionální selhání profesora Johna Walkera-Smitha, spoluautora publikace v Lancetu. Prof. Smith referoval o výsledcích uveřejněných v Lancetu již v roce 1996 na semináři v Royal Free Hospital a Wakefield si je tudíž "nevymyslel". GMC toto vysvětlení přijal.
A na internetu jsou desítky rozhovorů a komentářů k případu Wakefield, spravedlivé posouzení tzv. viníků přinese patrně až budoucnost.

Prof. Strunecká, která se s Wakefiedem nezná ani není jeho advokátka, přesto připravila seznam 27 publikací, které potvrzují nálezy Wakefieldova týmu prezentované v Lancetu.

Pokud existuje 27 prací na sobě nezávislých, které potvrzují zjištění 1 práce, obviňované z falšování výsledků, pak je pravděpodobné, že nepravdivé je obvinění (posuzované novinářem) a pravdivé je zjištění.

Ale to podle slov prof. Strunecké nevylučuje, že jak prof. Janda, tak doc. Maďar (její velcí kritici)(a zřejmě i paní ALENA) oněch 27 publikací prostudovali a znají jiných 54, které to všechno vyvracejí.
Ze všeho toho je totiž vidět, jak obtížně se hledá vědecká pravda.

Oněch 27 publikací naleznete ve knize Dr. Strunecké Varovné signály očkování na str. 210. Z této knihy jsme také čerpala některé informace.

Já na stádní imunitu kašlu, pokud by to mělo poškodit mé dítě, jedno už mi to totiž poškodilo. Ale to vy, ALENO, zřejmě nikdy nedokážete pochopit, ani lidsky, ani jinak.

Pokud se vám mé názory a blog nelíbí, tak sem nechoďte, budu jedině ráda, protože nemám čas na diskuze s vámi. Proto vám odpovím jen teď jednou.
A pokud se tu ještě jednou objeví na tento koment vaše reakce a bude jiná než jen přání všeho dobrého, tak ji prostě smažu. To jen abyste se zbytečně nenamáhala.
A mějte se fajn!

Anonymní řekl(a)...

Tohle je ryzí statistika. Nic není stoprocentní, lékaři nejsou bozi. Ani očkování nefunguje stoprocentně. Jasně, že očekávám, že když moje dítě někdo oočkuje, proběhne to v klidu. Jenže nikdy v životě nikdo netvrdil, že očkování je bez nežádoucích účinků a nikdo nikomu nemůže na tisíc procent zaručit, že zrovna on, jeho dítě nespadne do té druhé skupiny. Očkuje se jednoduše proto, že víc lidí se tím zachrání, než se jim ublíží. Jistě, nikdo nechce patřit do toho zlomku.

Tuška řekl(a)...

No, tak anonymní už vůbec do debaty nepatří, že?
A jestli v současné přechemizované době očkování zachrání víc životů než zničí ... tak tato statistika neexistuje, možná by její výsledky byly zajímavé. \
Ona totiž neexistuje ani jedna jediná studie o tom, že očkované děti jsou zdravější než neočkované. Kdyby mi ji někdo ukázal, moc bych si oddechla a dál bych už nic nehledala a uvěřila bych. Jenže kde nic, tu nic.

PS: Další anonymy a rejpaly už vážně mažu, na štěstí si o tom mohu rozhodnout. Jděte debatit na weby tomu určené.

Helena řekl(a)...

Dnes jsem narazila na tento skutečně šokující článek !!!

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3198-odhalen-podfuk-s-vakcinami-vakciny-jsou-konstruovany-tak-aby-selhaly-rikaji-virologove-od-merck

Na něco takového nemám opravdu slov...
Zřejmě jsme pro pharmaceutické firmy jen dobytek, sloužící jejich ziskům

Helena řekl(a)...

https://www.youtube.com/watch?v=pmlTZd_6BHM

A ještě jedno video na téma očkování

Helena řekl(a)...

http://www.slobodavockovani.sk/news/mudr-ludmila-elekova-proc-na-me-utoci/


Tuška řekl(a)...

Ještě jednou Aleně - jsem více než překvapena, že jste sem vložila odkaz na článek o podvodu Wakefieldova výzkumu ve vztahu autismu k vakcíně MMR. KDyž jsem se dnes konečně k němu dostala, jaké překvapení bylo, že je tam hned v úvodu odkaz na OPRAVU tohoto článku!!! s tím, že autorka textu a celé BMJ mělo konkurenční zájmy ve vztahu s výrobcem vakcíny MMR - reklamy, příjmy sponzorství od tohoto výrobce apod.!!!
Takže takhle pak dobře hází špína na "nepohodlné" vědce.

To jste, Aleno, mířila špatně :o)
odkaz je : http://www.bmj.com/content/342/bmj.d1678

A co se příušnic týče - kdyby si je tito mladiství prodělali v dětství jako moje generace, měli by doživotní imunitu a žádné epidemie by se nekonaly. Očkování to jen posune z dětství do dospělosti a pak se tyto banální dětské nemoci mění někdy v nemoci s těžkým průběhem a špatným koncem ... Tož tak

Anonymní řekl(a)...

Milá paní, když jste uveřejnila tento článek, musela jste počítat s tím, že se ozve někdo jako Alena, protože se jedná o kontroverzní téma. Mohla jste komentáře zakázat. Já jsem š´tastná, že mě rodiče nechali očkovat, jsem zdravá. Navíc, bez očkovacího kalendáře Vám nevezmou dítě do žádné školky!

Klidně to smažte:)

Tuška řekl(a)...

Milá anonymní, máte pravdu. Je ale zajímavé, že když píšu o tom, jak se Ninuška nebo Matěj má, jaké udělali pokroky apod., žádná Alena, ani anonym se neozve, jakmile však připomenu, že Matěje nechci očkovat a dám pár videí k zamyšlení, už přispěchají "alenové", aby bili na poplach :o) Opravdu úsměvné.

A nemějte strach, ani péči. To o školce je další mýtus, který je šířen, mám pocit, že záměrně, aby odradil váhavé rodiče. Kdo nechce, hledá důvody, kdo chce, hledá způsoby. A to by bylo, aby nás do školky nevzali!

Zdraví, silnou imunitu a štěstí rozhodně nenajdeš v očkování :o)

Martina řekl(a)...

Ja s Vami souhlasim naprosto ve vsem. Tematu ockovani se take jiz nekolik let venuji (s narozenim nyni dvouleteho syna jeste intenzivnejsi), a proto vim, ze kdyz clovek procita pribehy a zkusenosti, nemuze dojit k jinemu zaveru, nez ze ockovani je zlo a systemem vytvorena likvidace obcanu. To, ze nekteri pisi, ze mozne nezadouci ucinky jsou mnohem mensi riziko, nez samotne ockovani, je taky uplny blabol.
Jste silna a uzasna a moc Vam fandim. Clovek nesmi jit s davem jako tupa ovce a kdyz se opravdu chce neco dozvedet a zmenit, musi si k tomu dojit sam. Jak k informacim, tak k vysledkum na techto informacich zalozenym.
Drzte se a preju hodne stesti.
Martina

Tuška řekl(a)...

Děkuji, Martino. Aspoň někdo mě chápe :o)

Helena řekl(a)...

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/svoboda/zdravi/alternativy/808-proc-pediatri-praskaji-rodice-kvuli-ockovani-musi-jak-dite-co-nejlepe-ochranit-pred-nezadoucimi-ucinky-a-kdy-muze-paracetamol-zpusobit-autismus.htm

Helena řekl(a)...

http://tv.sme.sk/v/29080/pod-lampou-je-ockovanie-hazard-s-detmi-alebo-pomoc.html

Zajímavé video o očkování

Helena řekl(a)...

Diskuze maminek


http://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/ake-neziaduce-ucinky-malo-vase-dieta-po-ockovani/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...