"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

2. července 2010

Jak jsem ustála kurz

Kurz hubnutí skončil v pondělí.
Dvanáct sezení, mezi nimi jedenáct týdnů, po dobu nichž jsem se snažila správně jíst - co do doby, počtu, množství a složení jídla a taky jsem jednou týdně (jen!) cvičila právě v rámci toho kurzu.
Informovala jsem zhruba v půlce, jak na tom jsem.  Nyní nastala doba, kdy bych se měla zmínit, jak jsem vlastně dopadla, jak jsem to všechno ustála.
Vím, že nemusím, ... ale mám ze sebe radost (taky jsme se tam učily samy sebe chválit a hledat na sobě to hezký ... takže i na tom pracuju :o) , a tak i tentokrát o sobě napíšu.

Za těch 11 týdnu jsem tedy shodila 6 kg. Myslela jsem, že to bude víc, ale prostě není. Zato na centimetry (objemy) jsem zase překvapená, kolik to na těch "pouhých" 6 kg udělalo.

Vezmu to po pořádku, jak jsem to zapisovala do tabulky:
Přes KRK jsem ubyla 2 cm, přes PAŽI taky 2 cm.
Přes PRSA mám o 8 cm méně a pod obvod POD PRSY je 7 cm menší.
V PASE jsem zhubla o 8,5 cm, přes BOKY o 7 cm.
STEHNO mi zeštíhlelo o 4 cm a LÝTKO až úplně poslední týden o půl cm.

To jsou tedy mé výsledky. Doufám, že to neberete jako chlubení, to bych opravdu nerada. Protože i když z toho  mám radost, nejsem se sebou ještě úplně spokojená a pokračuju dál, protože můj konečný cíl je snížit váhu ještě minimálně o 10 nejlépe o 15 kg. Teď jsem se totiž dostala zhruba na váhu, kterou jsem měla, když jsem šla rodit :o) Ráda bych měla přibližně tolik kg, jako předtím, než jsem přišla do jiného stavu.

To jsou takové moje představy a sny, ale já věřím, že se mi to pomalu podaří. Třeba to bude trvat rok, ale nakonec se to podaří. Doufám.
Chci tím svým povídáním hlavně dodat odvahu těm, kteří o tom zatím jen uvažují a nevěří, jako já jsem nevěřila, že pouhým pravidelným jedením a zmenšením porcí samozřejmě lze zhubnout a navíc v podstatě bez hladu. Určitě to nějaká omezení s sebou přináší, ale bez toho to nejde.

Můžu jedině doporučit ta sezení se skupinou lidí, kteří mají stejný problém a hodlají s ním něco dělat. Na počátku nás bylo 10, skončilo nás 7. Téměř všichni tam zhubli minimálně 5 kg, kromě 2 děvčat, přičemž jedna byla už dost štíhlá a šlo jí hlavně o úpravu jídelníčku a přestože potom měla pocit ona i její rodina, že jí více než předtím, i tak zhubla pár kg.
No a ještě jedna spolubojovnice s nadváhou nedosáhla oné mety, ale ta zažívala zrovna v době kurzu velké osobní problémy, které se nakupily z více stran, takže se vyjádřila tak, že je šťastná, že v tomto období, kdy by jindy určitě přibrala minimálně 5 kg, neztloustla a navíc i trošku zhubla.
Byly tam i ženy, které zhubly víc, jedna dokonce hodně přes 10 kg!

A proto holky, kdo máte snahu zhubnout a nemůžete se dokopat jako já, neváhejte a přihlaste se na nějaký podobný kurz! Mě tento stál 2000 Kč, ale nelituju. Byla v tom vždy i hodina aerobiku, takže to ve finále nebylo vůbec drahé, jen se to musel dát najednou.
Odkaz na stránky STOBu je http://www.stob.cz/ . Tam najdete i mimopražské a pražské kurzy.
Nechci tady dělat reklamu výhradně jim, možná jsou i jiné kurzy podobně zaměřené, ale já jsem se setkala zrovna s nimi a bylo to fajn.

Dostaly jsme spousty brožurek s povídáním a taky s energetickými hodnotami různých potravin a hotových jídel apod., vždy jsme si zacvičily a mohly jsme se tam vykecat. Ty 2 hodinky jen pro sebe byly úplně super. Musela jsem si teda vždy zajistit hlídání, když měl muž odpolední, ale na štěstí to vždy vyšlo.

Dokonce jsme si my 4 kolegyně z tohohle kurzu našly cvičení, kam budem chodit, až to skončí.
Já jsem měla totiž trochu strach z prázdnin, že jak skončí to cvíčo a metabolismus si už na to zvykl a počítá s tím, že najednou to nebude a já při tom, jak jím, přestanu hubnout. Proto jsme úplně nadšená, že se nám to tak pěkně podařilo a budeme chodit cvičit každé pondělí a středu na hodinu.
Doma jsem to vysvětlila tak, že doteď to byly 2 hodiny najednou v kuse, odteď to bude dvakrát jedna hodina, takže to vlastně vyjde skoro nastejno :o)

Už jsme tam ve středu byly a musím konstatovat, že to bylo skvělé. Ale o tom napíšu možná až někdy jindy.

To byla tedy moje anabáze s hubnutím.
Myslím, že rozjezd mi ten kurz nastavil pěkně, teď už bude jen a jen na mě, jak si povedu dál, jestli si splním svoje nemalé cíle.
Já věřím, že ano a vy mi, holky, prosím, držte palce i dál!!! :o)

6 komentářů:

Dana řekl(a)...

Lucko, to je super výsledek :-D, fakt skvělý. Obdivuju tvojí pevnou vůli. Určitě ti to dodalo chuť a energii...Můj muž se teď potýká s rozhodnutím konečně začít, ale bojí se omezování. Doufám, že to půjde. A já konečně vyhlásila boj mojí "nekondici"-po 20 metrech běhu na autobus jazyk na vestě, dýchání astmatika :-DD a dala jsem se na HEAT. Tak doufám, že to moje odhodlání taky vydrží.

Unknown řekl(a)...

Lucko, moc ti gratuluji!6 kg už je hodně znát. Je bezva, že jsi si našla spolubojovnice a že budete chodit spolu cvičit. Já pokaždé něco shodím a pak přijde nějaký nervák a za 2-3 dny mám kila zpátky.Pokud se nechytnu teď přes prázdniny, tak uvažuju, že se do kurzu taky přihlásím. Čím jsem starší, tím to jde hůř dolů, ale zato rychle nahoru:-(

Lucie Pokorná řekl(a)...

Luci,super,moc gratuluju a hlavně obdivuju tu pevnou vůli,tu já nemám...Já jsem na jaře zhubla 7kg,ale né asi tím nejlepším způsobem(nervy)a ted už to mám zřejmě zpět:-(Nevím rozbila se nám váha,takže se teď něvážím:-)Ale cítím,že minimálně půlka je nahoře...Moc ti držím palce,vím sama jak je to těžké,bojuji s váhou cca od 18 let:-)

Anonymní řekl(a)...

Tuško, já myslím, že je to super výsledek! A rozhodně nepřestávej cvičit, ono to opravdu pomáhá vyplavovat ty endorfiny. Cíl 10-15kg dolů je myslím reálný (jak jsem psala u jiného článku já dala od ledna taky dolů 15 kg). Cítím se líp, vypadám taky myslím líp - i manžel už to pochválil, tak je to taky na dobré cestě. I kdybych už nezhubla ani kilo, ale o to víc se teď osobně chci zaměřit na zpevnění určitých problematických partií! Tak se můžeme navzájem podporovat:o))). Tak ještě jednou gratuluji a nepovoluj v úsilí, je to fajn žít zdravěji!Pa Jitka

Aya řekl(a)...

Tuško to je úžasný výsledek. :o)
Určitě vydrž. Máš na to. Ještě mi tady chybí foto ve spoďárek before and after...:op ale možná by stačilo i v oblečení a nynější. :o)
Jsi fakt dobrá. Obdivuju každého, kdo má pevnou vůli. Fandím ti.

Tuška řekl(a)...

Holky, díky, ale s tou mou pevnou vůlí to není nic moc. Doteď právě žádná nebyla, až ten kurz mě nakop. Právě že jsem už byla nešťastná, protože už nezabíralo nic, co kdysi jo.

Tak uvidíme, ale snažím se a chci se snažit dál!
Těším se na to cvičení, protože s tím se můžu trochu najíst. Kdybych přestala cvičit úplně, tak bych musela ještě zredukovat dávky jídla a to by mě zabilo.
Já totiž jím ráda a vím, že právě ve velikosti porcí mám ještě značné rezervy, jinak bych určitě hubla rychleji, ale když ono je to někdy tak dobrý ...
Snažím se to aspoň sunout na dopoledne a večer už fakt hlavně zeleninu, případně bílkoviny, hlvně žádný sacharidy!

Tak doufám, že teď, když přidám hodinu cvičení týdně už k dosavadní jedné hodině, tak i při stávájících porcích bych mohla hubnout dál a možná i rychleji, ale to nechci zskřiknout. Jinak holt budu muset ubrat :o(

Fotky zkusím nějaký vyzkoumat po dovolený, ale zas až tak velkej rozdíl to teda není! :o) Jo, kdyby to bylo 16 kg ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...