"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

30. července 2010

Ninuška s Jiříkem na výletě

Dnes, ve čtvrtek 29. července, mě a Vendulu vzali Ninuška s Jiříkem na výlet :o)

Vyrazili jsme společně na Chudenicko. Je to obast okolo obce Chudenice, kde se nachází rozhledna Bolfánek, zámek, ve kterém je restaurace, Americká zahrada s hrozně starým a "tlustým" stromem, jezírko a vůbec cyklistické a turistické stezky ...

Zaparkovali jsme kousek od zámku a lesíkem došli k Americké zahradě. Bohužel, zrovna nic nekvetlo, ale hezky jsme se prošli a děti se proběhly.

 

Ninuška se šprajcla, že nepůjde dál, a tak jsme si půjčily Jiříkovy golfky (díky, Jiříku!!!) a Jiřík šel po svých. Nebo ho taky někdy maminka Vendula vzala za krk na koníka :o)

 


 
Tak to je ten starodávný strom, vyfotily jsme i jeho název (nahoře).
Vendula se projevila jako velký organizátor fotografování a vyhledávala různá místa vhodná k focení.
Super, Vendul, aspoň máme nějakou památku!

 
Posted by Picasa

 
Tady ještě máme pohled do zahrady. Nebyla velká, ale příjemně zelená a svěží.

 
Nakonec jsme si dali s Vendulou kafe v restauraci na zámku, a taky hranolky. Původně tedy objednané pro děti, ale ty se moc v jídle nepřetrhly, takže nám jich spouuuustu zbylo :o)

Odchod k autu, Nina usíná, golfky zastrčit, děti naložit. Obě po cestě usnuly.
Já se pak přesunula s Ninou a její autosedačkou do našeho auta a hurá domů na oběd :o)

 
Posted by Picasa

Musím prozradit na Jiříka, že se mooooc lepší! Pokaždé, když se vidímě, umí něco nového.
Před pár týdny prodělal operaci patra ... chudáček ... ale pozor! Od té doby začal mluvit!!! Zatím jen slova, ale mají význam a pořád si zásobu slov rozšiřuje! Je to šikulda!
Taky porozumění se stále lepší a lepší.

A ještě jedna ohromná novina! Jiřík chodí na nočník! A to je mu 2 a půl roku! Už chodí bez plenky. Třeba zrovna i dnes měl jen slipíky. Dokonce si i sám řekne, i když maminka mu pro jistotu moc prostoru nedá, radši se ho často ptá, aby předešla nehodě, ale říká si.
Říká si slovem "kaka". Naučil se to, když Vendula měla 4 dny průjem a pořád mu říkala, že "maminka jde zase kakat". A najednou buch a Jiřík říká slovo kaka. A buch, najednou ho říká, když chce čůrat :o)

Jak říkám, je to borec a šikula, a ty, mámo, ani slovo, neprotestuj, máš doma prostě hvězdu!

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, těší mě, že jste si výlět užili... Mám pro tebe ještě jeden tip, od maminky, jejíž dítě si taky okusovalo ruce (velice intenzivně). Koupili mu - po poradě s pediatrem - "Záhadný uzel" od firmy Lamaze. A když si synek strkal do úst ručičku, dali mu uzel do ní. Jsou to takové zasouvací šňůry, tahá se za ně, jsou z různých materiálů, takže jsou jiné i na chuť či zkoumání jazykem, a taky to vydává různé zvuky. Kromě toho, že to odvádí pozornost od rukou, hračka taky napomáhá koordinaci rukou. Dá se připnout, takže je stále po ruce... Je kontrolovaná podle nejpřísnějších norem (žádné ftaláty atd.)Já vím, že Nina se v současné o hračky nezajímá, ale třeba by to stálo za pokus?
V lékárně prý taky mají hořký lak (Morde-x), ale ten je spíš proti okusování nehtů. Ať už použijete cokoli, doufám, že něco zabere... Držím palce, Martina Drijverová

Anonymní řekl(a)...

Lucko,Lucko neprehanej,vis,ze spousty toho jeste neumime...:)Byl to super vylet,dekujeme holky a tesime se na dalsi setkani a na drb, jste totiz fajn zensky,jsi uzasna mama a kamoska.vendy s jirikem

evina řekl(a)...

Lucko, krásný fotky. Jiřík s Ninuškou jsou báječní, a vy jste mámy nejlepčejší.

Anonymní řekl(a)...

To je ale zeleně! Opravdu, hezké fotky. A takovou obrovskou douglasku jsem ještě nikde neviděla, to bych se jistě u ní také vyblejskla :)! zuzi

Lucie Pokorná řekl(a)...

No holky a Jiříčku super výletek:-)Nádherné fotky:-)

Tuška řekl(a)...

Martino, už jsem uzel objednala. Nejsem si jistá, nakolik bude uzel úspěšný, ale aspoň mám pocit, že pro necucání rukou něco dělám :o)

Zatím jsem vyzkoušela skořici. Nině ovšem chuť na ručky nesebrala. Naopak. Měla jí plnou pusu, omatlanou kolem pusy, zalezla jí mezi prstíky, ale jinak zřejmě pochoutka.
Ona má Nina vůbec divný chutě. Myslím, že jak má snížený práh bolesti, tak ani ty chutě až tak moc neprožívá.

Můj taťka prosazoval pepř, ale to jsem zamítla. Vzhledem k tomu, že si ručičkama často mne i očička, tak by to asi nebyl nejlepší postup.

Zítra hodlám zkusit ten heřmánek, už jsem si ho opatřila :o)

Tuška řekl(a)...

TAk dnes došel uzel :o) Už si ho Nina prohlížela, dávám jí ho do rukou ... tak jsem zvědavá. Díky, Martino.
A představte si, lidi, že jsem si nechala vyjet srovnání cen toho uzlu a mezi nejlevnějším a nejdražším byl rozdíl více než 100 Kč!!!
Nakonec jsem ho sehnala za 250 Kč.

Heřmánkové ruce Nině taky nevadí (stejně jako skořice) :o( Tušila jsem to, ale to neva, aspoň to léčí ty ranky.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...