"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

20. září 2010

Ninuška a "její ortézky"

Od té doby, co jsem tu psala o těch dlahách či ortézkách, které jsem Ninušce zkusila dát v zoufalství nad jejími poničenými ručičkami, uběhlo už pár dní.

Zkoušíme je Nindě tu a tam nasazovat, hlavně když mě popadne amok nad jejíma okousanýma, červenýma, opruzenýma rukama.
Nechávám jí je tak půl hodinky ... kdybyste viděli, nebo spíš cítili, jak má Ninuška potom krááásně suché a teplé ručky. Ne ty její mokré zaslintané ledárny. Prostě úplně super pocit!

Myslím, že ona se necítí nějak zvlášť omezovaná, co potřebuje, si podá, vezme, vyleze si, ručičkama si šmidlá ... ale ne u pusy, nýbrž před sebou na délku paží :o)

Podívejte se na ni na různých  místech v různých denních dobách.
Někdy dávám jen ortézku jednu, a to na pravou ručku, kterou po téhle stránce likviduje víc. I to pomáhá.
Celkově to zklidní i tu druhou ruku ... mám pocit.

Doma:



U babičky a dědy na farmě:


A zase doma, ale při návštěvě:

Posted by Picasa

A takhle to vypadá, když je nemá, což je většinou  - je jedno, kde je - doma, venku, na návštěvě, v zimě, v létě .... je to už dost hrůza!

Posted by Picasa

Jediný problém mám s tím, že nemůžu zjistit, jak by se daly udělat takové ty krásné růžové, barevné na suchý zip, jako mají děvčátka z Ameriky a z Anglie.
U nás se to nikde koupit nedá, tam možná jo, ale nezjistila jsem zatím kde.

Chtěla bych si je ušít (s něčí pomocí :o), ale nemám páru, co by se mohlo dát dovnitř té látky, aby to malá neohnula. Myslela jsem molitan, ale to by bylo tlustý a určitě by ruce ohnula do pusy ... mi všichni tvrdí.

Prý spíš nějaký měkký plast ... ale jaký? Normálně je to docela dilema!

Psala jsem dvěma učitelkám ze ZŠ Zahrádka v Praze, kde jsem někde někdy četla, že je tam snad taky používají. Myslela jsem, že by mi mohly poradit, dát nějaké tipy ... bohužel se mi dosud nikdo u nich neozval.

Nemáte nějaké nápady, co dát dovnitř do té látky? V těchle našich ortézkách jsou zastrkané lékařské špachtle do krku. Dají se vyndat a látka vyprat. Ale to se mi moc nelíbí ... no, nevím.
Určitě musí být nějaký jiný nápad, jenže já na to ne a ne přijít.

Budu muset asi napsat maminkám těch holčiček do USA nebo VB. Sakriš, že bysme na to v Čechách nepřišli?

14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tusko, tak to je teda sakra rozdil ve fotkach!
Ja si vsimla, ze posledni dobou uz fakt moc fotek bez rucek v puse neni, takze nevidime poradne ani Nindy celou tvaricku...a tady je zase v plne krase. A navic vysmata!
Ja Ti ty ortezky schvaluju, Nina absolutne nevypada frustrovana s nima, spis naopak.

Ja jsem se snazila ty ortezky vygooglovat, ale nemuzu nikde nic nenajit, jenom takove ty zavesovaci na loket, kdyz mas uraz :(
Na strankach te jedne holcicky maminka pise, ze je vyrobila, koupila material u nas ve Walmartu...ale co presne, to jsem nepochopila :(

A co kdybych ji napsala kratky mejlik? Neva?
Ja ti teda s vyrobou nepomuzu, ja jsem na tohle leva jak savle, ale koupim je pro vas strasne rada, jenom mi pomoz najit, kde.

Mysh

Anonymní řekl(a)...

Ha, tak tady jsou
http://armbraces.com/fun-fabrics.html

Vsimni si, ze na fotkach maji skoro vsecky holcicky jenom jednu, pisou, ze kdyz to dite frustruje, mas to dat jenom na dominantni rucku.

Chapu to tak, ze cena je za jednu.
Vyber si ktery obrazek a jakou velikost
a jestli chces 2 nebo 1.

Predvanocni darek Ninusce od nas! :-)

Mysh

Tuška řekl(a)...

Myshko, díky díky moc!!! Jsi úplně zlatá!!!

Já jsem ti chtěla psát, ale nejdřív jsem chtěla najít, kde to tam u vás koupit ... a nic jsem neobjevila právě.

Hned se na to podívám :o) To jsem zvědavá, z čeho to je!

K těm fotkám ... je to teď opravdu umění Ninušku vyfotit s rukama pryč od obličeje. Tipuju tak minimálně 10 fotek s rukama v puse nebo před obličejem na jednou pěknou, povedenou, kde se Nina kouká do foťáku nebo i jinam, ale aspoň nemá ruce nahoře :o(

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
kamarádky holčička měla velmi křivé nožičky, takže nosila na spaní speciálně pro ni vyrobené dláhy. Byly z lehkého, ale neohebného materiálu, s dětskými motivy, a protože to byla zdravotní pomůcka, byly zdarma. Myslím, že by se to hodilo i pro Vás.
S přáním hezkého dne eva

Jana a Šíša řekl(a)...

http://www.ortika.cz/ortezy/detsky-program-16/or-4a-96 ja jsem našla tohle, ale na tu větší fixaci pohybu, by se to muselo ještě nějak upravit...myslím.

Dana řekl(a)...

Luci, to vypadá dobře - oba odkazy. Určitě bych do toho šla. Musí být pro tebe dost těžký dívat se, jak si Ninda ty ruce likviduje. Mně přijde s ortézkama OK a za ty teplé a suché ručičky to stojí! Navíc jí to pěkně nutí zabavit se jinak :-)).

Anonymní řekl(a)...

Dlahy jo ! Možná je to jen výběrem fotek, ale mi přijde Nina s dlahou taková klidnější spokojenější. A určitě jsi spokojenější i ty, když je v puse pořád nemá.
Nasazování na jednu nebo obě ručičky - já někde narazila na to, že právě u holčiček s Rettem pomáhá jednu ruku přidržovat při nácviku manipulace - že i přidržením jedné ručky se ta druhá zklidní.

Markéta

lunarka řekl(a)...

Ahoj Lucko,
myslela jsem,že se ozveš a nějaký ortezky vyrobíme.Mám doma kostice,tak si myslím,že by tam šly.Jak chceš.Ale podle fotek je to markantní rozdíl a sama jsem je vyděla ty zdevastovaný ručičky.A ještě kdyby jsi je upínala jen na sucháč,tak by jsi je dávala možná častěji :o).Ne dělám si srandu,ale nabídka na ušití stále platí,mohli by jste to spojit s návštěvou :o).Tak se ozvi jestli je chceš a domluvíme se.Tel.602481078.Já bych tě zavolala,ale nemám číslo.
Pa Pavlína.

Unknown řekl(a)...

Ninuška vypadá spokojeně, nezdá se, že by jí ortézky vadily. S ušitím neporadím, nenapadá mě, co dát dovnitř...

Tuška řekl(a)...

Pavlíno, já jsem na tebe myslela, že se ti ozvu, ale nejdřív jsem chtěla zjistit, jak to ušít, co na to použít!
Ještě tomu chvilku dám, jestli něco nevyzjistím, ale ozvu se určitě. Se sucháčem počítám na 100%, ty mašle jsou děsný!

Markéto, máš pravdu, často stačí jen jedna - na pravou. Ta je dominantní a tý dává nejvíc zabrat ... a sklidní se celá :o)

Tuška řekl(a)...

MYshko, já se ti ozvu ... s tím měřením!

Nějak nejsem kamarád s těma inčema. A taky jsem úplně nepochopila, jak přesně to mám změřit ... ale koukala jsem na to zatím v letu. Ještě na to sednu.

Anonymní řekl(a)...

Tusko, pocitej 2.5cm na inch. Mne to mereni tam taky nedava moc smysl, ale podle me az zmeris Nine delku paze, tak to tam nejak dopasujem. Jeden udaj je tam obvod.

Urcite si zaslouzite aspon jednu originalku (na svatecni dny :-) a podle ni pak muzete nasit ty na doma :-)

Budu posilat kamosce nejake obleceni brzy, tak bych to tam prihodila, at nemusis cekat do vanoc, nez pojede moje Klarca. Kamoska ti to pak preposle v ramci Cech (je z Prahy)

Mysh

Tess řekl(a)...

Lucko, mně přijde, že i Ninuška s těma ortézkama vypadá tak nějak víc šťastněji:) moc ji to sluší bez těch ručiček v pusince :)

Andrea řekl(a)...

Luci..přeju, a´t to nějak vyřešíte...je obře, že alespoń vládneš jazykem anglickým..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...