"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

24. října 2010

NINA

Ninuška oslavila dnes, 24. 10., popáté svůj svátek, svoje jmeniny.
V sobotu jsme už slavili s tetou, strejdou a Anetkou z Domažlic, v neděli pak s babičkou a dědou z farmy, s prababičkou a taky s tetou a strejdou, s Martinem a Honzou.

S příbuznými jsme si pěkně popovídali, ale jinak vidím, že Nině to absolutně nic neříká. Ještě niky na svoje narozky a svátky či jiné oslavy nijak nereagovala. Je mi to líto, nepoznala ještě nikdy radost z dárku a možná ani nikdy nepozná.
Pouštěli jsme si dnes video z 1. roku jejího života. Máme zaznamenáno, jak se jen teprve převaluje, staví se na čtyři, jak už pak leze, staví se kolem nábytku a asi ve 14 měsících dělá i své první krůčky. Docela mě to dojalo. Ninuška tam krásně jedla její tehdy oblíbený brambor se zeleninou a kuřecím masem. Trošku se krmila sama nějkou sušenkou, ale hlavně měla výdrž!
Výdrž v usilování o hračku, o mobil či o ovladač. Lezla za nimi jako divá, brala krásně všechny věci do ručiček a dlouho je v nich držela.
Prohlížela si knížku, převracela ji v ruce a koukala na obrázky (pamatuju se, že to nebylo ani tehdy nijak slavné, ale na videu ji ta kniha opravdu zaujala, i když ne přímo obsah - obrázky, spíš tvar, materiál, ...).
Jen byla i tehdy opravdu velmi tichá. Nevydala skoro žádný zvuk, až na občasný výkřik vzteku či radosti.

Ale dosti vzpomínání,  máme tady pár obrázků ze soboty i z neděle. Bylo to fajn, snad se všichni dobře bavili. Ninuška taky měla o zábavu postaráno, zase ji trápila oba dva dny zácpa ...



Posted by Picasa

10 komentářů:

Mak42 řekl(a)...

Přejeme Ninušce všechno nejlepší k svátku. A tobě Lucko dobrou náladu (trochu na mne z toho bilancování kouká smutek, který ale plně chápu). A něco u nás holky máte http://pracovnipondeli.blogspot.com/2010/10/oceneni.html

Markéta s Beatkou

Jana a Šíša řekl(a)...

Nina je mé oblíbené jméno, bylo jedno z variant pro naší Elišku. Přijde mi z fotek, že si to Ninuš docela pěkně užívá a né, že né.:-) Luci nesmutni, Ninuška je sluníčko a jak říká paní Fialová - za všechno co přijde musíme poděkovat a ne se zlobit.:-) Mňo.... mě to občas taky nejde tak lehce. To je zase povzbuzení po ránu co? :-)))

tanzi řekl(a)...

také jsem vždycky smutná, když vidím že dárečky zůstávají bez zájmu ležet.
je strašně těžké najít NĚCO co by aspon na chvilku zaujmulo.

Unknown řekl(a)...

Připojuji se s přáním a přeji Ninušce dodatečně všechno nejlepší k svátku. Já si myslím, že je důležité, aby byla v ten "svůj den" Ninuška spokojená a to podle fotek byla! Jára má radost z dárků, ale klasická oslava je pro něho spíš zátěž než důvod k radosti. Dětskou oslavu s dortem, svíčkami, hrami apod. si neumím vůbec představit

lunarka řekl(a)...

Ahoj holky,
Ninušce přejeme všechno nejlepší k jejímu svátku.Fotečky jsou moc pěkné.Zdá se mě,že celá rodina bere Ninušku takovou jaká je.To je super,u nás to tak bohužel není.Je to pokus o povzbuzení,protože se mě taky zdá,že poslední dobou jsi trochu skleslá.Nebuď,máš krásnou a usměvavou holčičku :o).
Mějte se holky pěkně.
Pavlína.

slzicka řekl(a)...

Taky se připojujeme k přání.Nesmutnit,máte kolem sebe spoustu lidí,kteří vás obě mají moc rádi.

Anonymní řekl(a)...

Milá Ninuško,přejeme Ti k svátku všechno nejnejnej a hlavně pevné zdravíčko.Vidíme ,že žádné extra dárečky nepotřebuješ,protože ten největší dávno máš-SUPER RODINU-,která Tě bezmezně miluje!!!Užívej si každý den a buď stále veselá holčička!!!Jarka a Kuba

Tuška řekl(a)...

My vám s Ninuškou všem moooc děkujeme za přání. I těm, kdo nám psali na FB či jinam. Moc si vážíme toho, že si uděláte čas, abyste nám napsali pár slov, nebo dokonce řádek.
Díky!!!

Andrea řekl(a)...

Nindě všechno nejlepší...ataky vidím pozitivně, že rodina vypadá šťastně avyrovnaně..ne všude by to tak bylo..tím jsem si jistá...

Tuška řekl(a)...

Lunárko, opravdu myslím, že je to tak, že Ninušku příuzní berou všichni dobře, takovou, jaká je, vědí, že si s ní moc nepopovídaj, ale mluví na ni. Mám z toho radost :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...