"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

25. října 2010

U Kočičky a Pejska

Video vloženo :o)

Podnikly jsme s Ninuškou další návštěvu. Zkontrolovaly jsme, jak se žije u Kočičky a Pejska.
Zjistily jsme, že se u nich žije výborně, jen je trochu problém se k nim dostat, protože jim rozkopali půlku města, takže všechny plánky a nákresy místa určení byly k ničemu.
Nakonec musela maminka Eva nechat dětičky doma a běžela nám naproti k Penny, kde jsme vyčerpány zakotvily poté, co jsem čekala na jedné hrooozně nepřehledné křižovatzce asi 20 minut, než mě nějaký milý, dobrý mladý muž z hlavní silnice naznačil, ať jedu. Jinak bychom tam zřejmě stály ještě doteď. Kdo by to byl řekl, že jsem tak neznalá našeho okresního města!

Verunka a Kryštůfek jsou milé, aktivní a krásné děti. Nina je ale přesto všechno z větší části naší návštěvy ignorovala ... znáte ji, je to její přirozenost, takže k většímu spřátelení  nedošlo, doufejme, že příště se ty naše děti více osmělí :o)
Verunka (pro ty, kdo to nevědí) "nosí" kochleární implantát, "aby lépe slyšela" a jde jí to skvěle k duhu. Je ve druhé třídě ZŠ a nikdo by nepoznal, že byl kdysi nějaký problém :o) Je moc šikovná a zvídavá. Což je ale i Kryštůfek. Nezapomenu, jak na nás s úsměvem mávali z okna, když jsme přicházeli dovnitř do domu. To byl pro mě opravdu nezapomenutelný zážitek!!!

Maminka Eva s Ninuškou úplně skvěle vycházela. Zabavily se spolu se zajímavou magnetickou stavebnicí, na Ninušku s velkou výdrží, až jsem koukala.

S kým Nina moc nevycházela, to byla podlaha. Lépe řečeno minischůdky, které předělovaly velikou místnost na obývák, jídelnu a kuchyň.
I když doma vyjde s dopomocí za ruku bez problémů 3 poschodí, tady si na ně pořád nemohla zvyknout a dokonce se z těch pidischůdků bála sejít a musela jsem jí pomáhat (asi proto, že se na nich dvakrát natáhla jak dlouhá, tak široká ... chudák, tak koukala!). Ale pak jsme to natrénovaly a už si dávala pozor :o)
Děti potom seštelovávaly s tatínkem nějaká autíčka, až se na ně před koncem návštěvy šla Nina podívat.

Posted by Picasa
Moc děkujem, Evo, za pozvání, líbilo se nám u vás a doufám, že se brzo setkáme u nás, jak jsme se domluvily. Byli jste strašně v pohodě, což je super, to naše Nina (i já) potřebujem :o)

Ještě tu mám jedno videjko, jak se Nina na návštěvě snaží sejít ze schůdečku, ale má strach! To se picnu! Zřejmě u neznámého vůbec neodhadne hloubku ... vždyť doma v baráku jsou ty schody mnohem vyšší!!!

4 komentáře:

Dana řekl(a)...

Teda Luci, to je super! Myslím, že se mi to nezdá - Nina skvěle sdílí pozornost!! Jak se snaží brát předměty do rukou, vypadá to, že jí ta ortézka moc svědčí :-) A já jsem ráda, že jsem mohla nakouknout i k Evě. Zhruba takhle jsem si to u ní představovala - pohoda, pohodička :-))Holky záááávidím ;-)

Evina K. řekl(a)...

Tušti, díky. Já ještě ani nestáhla fotky. :-( Ale už jsem si zjistila spoje, a přespříští čtvrtek určitě dorazíme. Už se moc těším. Já jsem byla z Ninušky nadšená, nechala se ode mne i pochovat. Pokud dovolíš, vložím odkaz na tenhle tvůj příspěvek na náš blog, protože jsi to napsala opět báječně a já už k tomu nemám, co dodat. A také jsem tak trochu lenoch. :-))
Jinak V. s K., se k vám také moc těší, tak jim dáme trochu času, třeba z nich bude nakonec parta. :-))

Tuška řekl(a)...

Evo, odkaz si na blog dej, není problém :o) Já jsem taky zvědavá, jestli se děti drobátko sblíží ...

Opravdu ji, Dano, stavebnice docela zaujala, sice ji jen tak samozřejmě brala do ručiček a nic ..., ale jde o tu výdrž! Že tam tak dlouho stála a stále brala do rukou nové a nové kousky a kloukala na ty, které jí Eva ukazovala :o)

Lucie Pokorná řekl(a)...

Jééééé,holky vy se máte,trošinku závidím:-)Ale i já jsem si to přesně takhle u Evinky představovala a jsem ráda,že tě Evi konečně poznávám:-)Je fajn,že bydlíte tak blízko:-)Tady asi chcípl pes,nikde nikdo...Dětičky jsou krásné,mně se líbí Verunčiny pronikavě tmavé oči:-)Ninuška fakt krásně sdílí pozornost:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...