"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

26. prosince 2010

Na Štědrý den 2010 ...

Ráno Nina zmerčila už ozdobený stromeček. Popáté v životě ho již zažila a poprvé si ho "všimla" po velmi krátké chvíli. A to proto, že jsem na něj pověsila mimo (nerozbitných) ozdob a čokoládek 10 dudlíků!
Mělo to ohromný úspěch :o)

Nina celý den kroužila kolem stromečku a neomylně sahala po dudanech, vůbec jí nevadilo smrkové jehličí, nic ji nepíchalo, bez nejmenšího zaváhání dudlíky sundavala. Byly docela nízko, ale když je odtamtud zlikvidovala, neváhala vylézt na křeslo a sundat si jiný, výše pověšený :o)
Dudlíky nám letos nahradily perníčky, které Ninda stejně nejedla a nejí dosud.

Jedinou vadu na kráse to mělo v tom, že jak je pořád žvýkala, tak po nich byla docela vláčná, normálně je totiž přes den většinou nemá, jen na spaní. Postupně jsme jí je odebírali a odkládali, až zůstaly opravdu jen ty vysoko umístěné.

Pak už ji to ani nebavilo, dudlat, ale nemohla dudlíka na stromku nechat, takže jakmile nějaký zahlédla, okamžitě jej musela sundat ... a pak ho třeba zahodila :o)
Prostě láska na věčné časy ... Nina opravdu zažila ráj na zemi :o)

Také v tento den si svoje vydupal i Tonda a pečlivě se věnoval po vypuštění své oblíbenkyni Ninušce.


K večeru jsme jeli na farmu k babičce a dědovi, kde jsme letos i večeřeli. Bylo nás tam požehnaně, protože se pro totéž rozhodl i můj brácha s rodinou. Ale bylo to moc fajn, dárků pod stromečkem leželo mraky tím, jak nás tam byla fůra lidí.
Tady máme fotky těsně před večeří. Ninuška dostala ukrutný hlad, hned jak jsme dorazili na místo, takže okamžitě letěla k lednici, aby si ji otevřela (fotka dole vpravo). Její štědrovečerní večeři tvořil chléb a pomazánkové máslo ... jak jinak :o(


Pak na ni přišlo spaní, takže naši večeři proseděla úplně v klidu ve své jídelní židličce. Aspoň jsme se mohli všichni najíst společně a nevybíhat za ní :o)
Ještě pár fotek i s maminkou a pak fotka stromečku s dárky před rozdáním :o)


Chvíli brousila kolem stromku, možná hledala dudlíky. Když zjistila, že tady je nenajde, vylezla si ke mě na klín a zalomila to. Vážně ... Nina je pohodář, uprostřed rozbalování dárků prostě usnula :o(
Takže žádná rozzářená očka se u nás opět nekonala ... ale já už to ani neřešila, Nina je prostě, jaká je, a basta fidli. Neočekávám, že se ze dne na den změní, jen kvůli tomu, že je zrovna štědrý den.

Posted by Picasa

Po probuzení opět trochu zkoumala stromeček, byla moc hodná a klidná.
Pak jsme spolu při pohádce zatancovali přítomným příbuzným taneček, který jsme spolu s Ninuškou secvičovaly od 1. prosince.

Měl to být takový malý dárek mým blízkým a také Vám, Ninuščiným fanouškům. Brzy se ho dočkáte, už ho máme natočený, jen ho musím nahrát.

A nakonec se postavila dcerka ke dveřím a nechtěla se od nich hnout, což znamenalo, že se jde domů, protože už toho všeho bylo dost :o) A tak se šlo.

Posted by Picasa

6 komentářů:

Tess řekl(a)...

Luci, já myslím, že prozkoumání stromečku je základ. Důležité je, že ji aspon něco zaujalo. Příští rok budou mít třeba i úspěch dárečky :)

P. taky není radovací typ, jako Vánoce měly letos úspěch, to se nedá s loňskem vůbec srovnávat. Ale prostě nemá takovou tu povahu, že by křičel nadšením a jásal. Prostě se raduje v klidu.

Mně stačilo to, že ho všechno zajímalo, dárečky si rozbalil a teď si s nima hraje....že u toho nedělal "juchůůů", "jééé" atd. mě zas tak žíly netrhá...

krásný zbytek svátků :)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, těší mě, že jste si Štědrý den tak užili - ty dudlíky, to byl úžasný nápad!
Do roku 11 vám přeju hodně dalších pokroků ve vývoji Niny. Ať vás na každém kroku (a ve všech ohledech) provází štěstí!
Moc pozdravuje Martina Drijverová

Žanys řekl(a)...

Dudani fakt super nápad :-) Na taneček se móc těším a jsem zvědavá. Mé pokusy vytvořit s Vojtíškem alespoň jednoduchou taneční kreaci vyšly vždy naprázdno. Vojtín - negativista odmítající vše nové, nezvyklé...

Jo, a také vám to s Ninuškou na fotkách sluší. Ty stejné sponky ve vlasech, to je roztomilý :-)

Andrea řekl(a)...

Lucko, dudlíky fakt pěkný nápad adůležité asi bylp, že jste měli pohodu..radost, neradost..

Dana řekl(a)...

Výborný nápad s dudanama. Když tam můžou mít lidi oblíbenou kolekci nebo perníčky, tak proč by tam Ninda nemohla mít dudáky, že? :-)) Krásně jste si užili Vánoce u rodičů...

pavlina.trzova řekl(a)...

Ahoj holky,tak jsem to všechno shlédla a moc krásně vám to spolu jde.Je vidět,že když se něco dělá hodně často a dlouho,tak to přeci jen nějak jde.Krásný.
Naše Niky dokonce usnula v půl páté před večeří,takže ke stromečku s námi vůbec nešla,až když se probudila asi v půl deváté.Ale co,hlavně že jsou spokojený dětičky.
Krásný,ve zdraví prožítý nový rok vám přeje Pavlína a spol.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...