"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

31. prosince 2010

Vánoční dny a výlety

Na první svátek vánoční jsme obědvali u babičky a dědy na farmě. Měli jsme svíčkovou.
Já, stejně jako na štědrovečerní večeři, jsem baštila chleba s pomazánkovým máslem :o)
Musel mě krmit taťka, protože na mamku jsem byla naštvaná, že mi nedala jíst hned v té vteřině, co jsme vstoupili k babičce do kuchyně. Co je mi do toho, že se máma musí svléknout, vyndat věci z ledničky a namazat chleba??? Prostě to má být připraveno, když JÁ chci!

Doma jsem si ještě předtím nacvičovala přesné zacílení na dudlíka na stromku a u babi jsme s maminkou po obědě znovu tančily naši mazurku. Byla tam totiž i moje prababička Mirka, která mě hlídá, když je mamka v práci, tak jsme se chtěly pochlubit i jí :o)

Jenže dědovi se zdálo, že nám to jde nemotorně a že s ním bych to zvládla mnohem líp než s mamkou, a tak se toho ujal. Postavil mě do taneční pózy a myslel si, že to půjde. Ale já jsem přeci jen zvyklá na maminku, on byl na mě trochu hrrrr, a tak z tancování nakonec sešlo a jen jsme se tak spolu kinklali ... a všichni se nám smáli!

Vánoční výzdoba z babiččina stromečku se mi natolik zalíbila, že jsem si ji uzmula. No, a mamče přišlo roztomilé mě tím řetězem ozdobit. Docela mi to sekne, že?

V sobotu i v neděli jsem měla vcelku dobrou až vynikající náladu a často jsem si poskakovala pro radost při pohádkách v telce. Taky dudany jsem neustále lovila ze stromku, až jsem je všechny ulovila ... a teď už tam nejsou :o(

Stihla jsem si už vyzkoušet i nějaké ty vánoční dárečky - na příklad sedací, lehací vak, nebo bazének s míčky. Akorát že 100 míčků je v něm, jako když plivne do Vltavy, tak mi naši budou pořizovat další.
Jo a v neděli, na Štěpána, přišel strejda Honza a dodatečně si vzal dárečky, které mu  u nás Ježíšek pod stromečkem nechal ... a já jsem mu je předala!!!
Posted by Picasa
V úterý jsme si udělali vánoční výlet za tetou Františkou až za Sokolov, do jedné vísky u Kraslic. Bylo tam nádherně, sněhu na tři metry, že už ho tam nemaj kam házet! Úplně jsem koukala! U nás je taky bílo, ale tohle jsem teda ještě snad neviděla :o) A ty rampouchy všude! No, koukala jsem jako blázen!

Teta z nás všech byla nadšená. Je to vlastně sestra mojí babičky z Rumunska, mýho taťky teta. A je taaaak hodná a má mě ráda! Prý budu brzy mluvit, určitě do šesti let! To jsem teda ráda. Mamka doufá, že má teta pravdu.

Chodila jsem za tetou, šumovala ve špajzu, mazlila se mamkou i taťkou ... jen jsem nespala. Ale to bylo jasný, když jsem prospala celou cestu k tetě - skoro 2 hodiny!

Nakonec jsem se s tetou i osobně vyfotila. Maminka jí slíbila, že jí nechá vyvolat fotku a pošle jí to poštou. Na výběr máme. Která je nejlepší?

Nakonec jsem mamku přemluvila, aby sem dala i pár fotek zvenku pro ilustraci, jak to tam vypadalo. Úplně jako z pohádky o ledové královně, že?
Posted by Picasa

Na závěr ještě posílám na ukázku toho, jak jsem šikovná, dvě videjka, kde mi jdou sundavat krásně dudly ze stromku. Uvidíte, jak je tam mezi těmi ostatními ozdobami jasně vidím, přesně cílím a neomylně strhávám. Když to nejde hned, přidám "slovní" doprovod, samozřejmě :o)




6 komentářů:

Dana řekl(a)...

téda, vy jste si užívali! Krásný fotky, opravdu. Ale ze všech nejvíc mě zaujala ta v objetí s tátou - ta je tedy výmluvná...:-)

Anonymní řekl(a)...

a mě se nejvíce líbí rampouchy a rumunská babičko-teta (fotočky jsou pěkné všechny)
tanzi

Mak42 řekl(a)...

Krásný vánoce jste měli :-) Tak ať je tak krásný i ten příští rok :-)

Markéta s Beatkou

Unknown řekl(a)...

Krásné fotky. Pro tetu bych vybrala hned tu první zleva:-)
Lucko, přeji Tobě i celé rodině, ať je ten nový rok dobrý, pohodový, ať přinese hodně příjemných překvapení a taky ať se vám dobře daří!

Lucie Pokorná řekl(a)...

Zdravíme Ninušku,dudlíkovou královnu.Dárečky tedy super:-)Je vidět, že se mooooc líbí co?Krásně jste si to užili,rodinko,tetu si pamatuju,je super a sněhu tedy mají to jim celkem závidím:-)Ninuška vypadá moooc spokojeně:-)

Andrea řekl(a)...

Moc pěkné fotky,ladovská zima..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...