"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

3. května 2011

Nina - rok 2010 obrazem

Pokoušela jsem se o montáž Ninuščiných fotek v programu Windows Live Movie Maker a následně ji pak překonvertovat pomocí jednoho šikovného prográmku (X Media Recode) tak, aby se fotoreportáž dala nahrát do YouTube a sem na blog.

Původně jsem chtěla udělat opožděně Ninušce k 5. narozeninám takový sestřih z jejích 5 let, ale z prvních skoro 3 let nemám fotky v počítači, musela bych je skenovat a zrovna mi nejde skener s tiskárnou :o( Určitě mi to nedá, jak se znám, a jakmile se dokopu k tomu, abych to vše nechala opravit a zprovoznit, něco takového stvořím :o)

Teď tedy jen fotky za rok 2010. Je to i shudbou, nechte se překvapit :o))) a pusťte si trochu zvuk ...

7 komentářů:

hana.kubikova řekl(a)...

Moc pěkný, to sis tedy vyhrála. Ninušce to na všech fotkách moc sluší. Asi se u tebe inspiruju a taky to vyzkouším, i když teda nejspíš bez Káji:-) Mějte se. Anny

Silvie řekl(a)...

Ahoj Luci, moc krasne i hudba, tuto pisnicku ani neznam. Fuu, toto bych asik ja nezvladla, nejsem tam zrucna v PC. :-))) Ale libilo by s emi totok. Vidis nic jsme Tomimu na sedm let neudelala, tak by se neco patrilo. Preju Ninusce i takto opozdene vsechno nejlepsi z nejlepsiho, hlavne pevne zdravicko, hodne stesticka, more lasky a ocean spokojenosti. Preji, abyste spolecnymi silami dosly do cile, ktery mate, alespon do cile kde by byl zivot bez epi. Hodne stesti

Tuška řekl(a)...

Hanko, mně osobně Kája nevadí, ale uznávám, že k Ninušce by se dost dobře hodilo i něco jiného :o) Jenže já přes to stahování hudb moc nejsem a toto bylo v počítači ještě to lepší, co jsem tam našla :o)
Mám rozbitou mechaniku na CD, takže nejsem schopná do PC nic nahrát :o(

A hlavně jsem nějak ustrnula a nejsem schopná to řešit!

Tato montáž je dobrá pro představeí konkrétní diagnózy, třeba ... i když mi zrovna žádnou nemáme, ale u té vaší Hanko, i té vaší, Silvi, by to nebylo marné!

Zmínit obtíže, které dítě má a přitom ukázat fotky, jak je doma spokojené, milované a jaké dělá pokroky nebo naopak, jak ho nemoc omezuje!!! Jdou tam vložit i kousky videí a vše se pěkně propojí!
Moc se mi to líbí, v zahraničí je to celkem běžné.

Silvie řekl(a)...

Aho Luci, videl ajsem takova videa i o nasi dg. snahely nejake penize na vyzkum a tak natozili deti i behem epizod. http://www.youtube.com/watch?v=Z1UaUQZVEPk&feature=related tady je celotelova nehybnost, Tomi ji miva 7dni.
http://www.youtube.com/watch?v=y-l8uV1kwGc&feature=related tady jsou ruzne epizody jednoho chlapce. Celotelova, levostranna pri ktere Spencer umi chodit i Tmi umi - to je ten lepsi pripad u nas, mit nehybnou levou stranu.
Tady zaze epizody dvou chlapcu - Spencer a Matthew. Ja jsme uz uvazovala nad natacenim epizod u Tomiho, ale je mi to dost neprijemne to pak zverejnovat, ikdyz vim, ze by to pomohlo a objasnilo mnoha lidem co to AHC je.

Andrea řekl(a)...

Tuško, to je náááááááádherná montáž, já CHCI TAKY A HNED!!!!!!!! :-)) to ti muselo zabrat takovýho času.... Když si to představím, ani nezkouším odhadovat, jak dlouho bych to dělala já... Moc se mi to líbí, je to krásné, krásné.. Andrea a Tonička.

Tuška řekl(a)...

Andreo, času to vzalo dost. Nejhorší je vybrat fotky ... nejdřív jsem jich měla v každým měsící asi tak minimálně 10. To byste se na to ale museli koukat do večera, pokud byste to vůbec vydrželi :o)))
Takže jsem si řekla, že to budou max. 4 za měsíc, jako za každej tejden jedna. No, ale někde to nevyšlo a bylo jich 5, hlavně, v měsících, kdy byly nějaký svátky . prosinec apod. A i tak je to dost zbytečně dlouhý!!!!

Pokud bych dělala průřez jejím pětiletým životem, musel by to být tak 5 fotek za rok maximum!! To teda fakt nevím, který bych vybrala. Případně připojit nějaký to videjko, pár sekund ... no, jen co si dám do kupy noťas, pustím se do toho.

Pak mi to trvalo taky, než jsem to všechno upravila, popsala, přidala hudbu a překonvertovala, ale to už by teď bylo rychlejší, už bych věděla jak na to. Tohle bylo poprvé :o)

Silvi, já taky viděla třeba takový videa holčiček s Rett syndromem. Fotky, popisky,jak byly hezoučký a šikovný a jak postupně ztrácely nabyté dovednosti ... a na konci je třeba kraťoučké video, jak vypadají ty jejich "nepoužitelné" ručky ... a to pak fakt člověk, který to nezná, a z fotek to nevypadá tak strašně ... to si pak řekne .. "ježíšmarjá".
Taky ty montáže často vznikají za účelem sehnání peněz na výzkum apod.

Monika Zavadilová řekl(a)...

Luci, i já oceňuji Tvou práci. Moc pěkné. Mám v úmyslu něco podobného vytvořit dětem, ale nemohu najít dostatek času. Taky bych k tomu potřebovala nějakou pomoc, spoustu technických věcí nezvládám. Na těch se většinou zaseknu:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...