"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

12. srpna 2011

Tátovy čtyřicetiny

Zdravím všechny.
Moje mamka nemá teď vůbec čas - pořád buď žehlí, to ještě nestíhá všechno z toho Chorvatska :o) nebo něco kuchtí nebo se snaží si něco nastudovat, máme po bytě otevřené nějaké knížky a taky film na počítači o potravinách ... No, mě by z toho asi už hráblo, ale ona je v pohodě.
Tak jsem ji aspoň přemluvila, aby dala na web pár obrázků, z taťkových čtyřicetin, z jeho oslavy. Myslím, že by si to docela zasloužil, protože je to ten nejlepší táta na světě, i když mamka má někdy řeči, ale to je jejich problém, ne můj :o)

Oslava proběhla v sobotu 6. srpna, zrovínka na den jeho narozenin. Pozval si na ni i se mnou 26 lidí, takže naši měli co dělat, aby všechno potřebné zajistili. Prostě menší svatba :o)))
Z Rumunska přijel dokonce i taťkovo tatínek a strávil tu pár dnů. Předtím si ale objel všechny své ostatní děti tady v Čechách.

Tak to je můj druhý děda, ten zahraniční :o)
Pořád mě hladil, vozil mě v sobotu dopoledne i v kočárku, kde jsem usnula jako šípková Růženka. To aby měla mamka čas dopékat nějaké to občerstvení.
Jenže mamka se zlobila, to že se to prý chrní, když jsem vstávala ve 4 ráno. Mamka totiž šla z pátka na sobotu spát až v jednu, protože pekla několik sekaných, takže nebyla zrovna šťastná, že jsem jí dala budíček takhle brzy. Ale když jsem byla vyspaná? Tak co mám teda dělat ... to jsou furt nějaké protesty proti mému (ne)spaní. Prý by si taky hned zalezla do peřin ...
Tady už je oslavička.
Měli jsme ji v hasičárně, která v podstatě funguje i jako hospůdka. Bylo to ve vesnici, kde bydlí babička s dědou farmářem. Sjela se tatínkova rodina - až z Prahy a dokonce i z Ostravy (tatího sestry s partnery) a pak i maminčina rodina, povětšinou za našeho městečka. Tam dole vlevo to jsou právě taťkovy ségry, moje tety.
Dortík byl dobrý, měli jsme dva stejný, aby stačil pro všechny. Chutnal dobře :o)
Taťka rozbaluje dárky. Dostal toho teda požehnaně. Alkoholu tak do padesátin :o) Samý dobrý značky - prej :o)
Taky ale dostal třeba mlejnek na maso, kterej si přál. Už ho mamka vyzkoušela a umlela na něm fazolovou pomazánku pro mě :o)
Kromě příbuzných s námi slavili i maminčini a tatínkovi přátelé. Tři páry. Byli jsme rádi, že přišli. Já jsem to potom zalomila kolem deváté večer a tety mě tam pak hlídali :o)
Nakonec jsem šla s babičkou domů, ta už tam se mnou zůstala a šly jsme spolu spinkat do její postele. Předtím jsem spala ještě i u mámy na klíně a tak ... Všichni se bavili, ale já jak mám dost, tak mám dost. Spím, jako když mě do vody hodí, a je mi jedno, co se povídá :o)

Vpravo jsou všechny tátovy dary.který dostal. To je řádka, co? Ale mně se z toho stejně nejvíc líbí náš TV ovladač.
A poslední koláž ukazuje, jak o mě bylo postaráno po ty dva dny - oslavy - a druhý den úklidu a loučení se s návštěvami.
V neděli večer byli všichni prý totálně přejedení, ale nevím z čeho. Mně asi v devět popadl takový hlad, že jsem musela jít k lince, a když si toho naši nevšimli, musela jsem si vzít nějakou starou tvrdou patku chleba, abych zahnala hlad. Kdo tady byl přejedený? Já teda rozhodně ne! A pak že oslava, pcha!
A na závěr chce mamka poděkovat všem lidem, kteří přišli tátovi popřát, a všem, kteří jí a taťkovi pomohli s přípravami a s mým hlídáním. Díky, lidi, díky! Byli jste skvělí!

2 komentáře:

Andrea řekl(a)...

tak tatínkovi vše nej do další 40:-)

Lenka řekl(a)...

Taktéž se připojuji k blahopřání. Z fotek lze vyčíst, že oslava byla bezva a tatínek spokojený. Moc vám to tam sluší.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...