"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

21. října 2011

Seznamte se - to je "Lucinka" :o)

Konečně se mi do rukou dostaly ony "digitální vzpomínky", o kterých jsem tu už jednou psala. U této pražské firmy jsme si nechali (teda naši si nechali) předělat staré záznamy na kameře, na kotoučích, do digitální podoby.
Ještě že to nechali udělat teď, za pár let už by asi bylo pozdě a z filmů by zbylo jen pár černobílých šmouh. Už tak je film někde poškozený, ale přesto, zachránilo se toho hodně a je to skvělé.
Čtyři DVD, celkem přes dvě hodiny krásného vzpomínání na dobu, kdy byla malá moje mamka (je tam jako šestiletá) a když jsme byli malí my s bráchou, naši mladí, babičky, dědečkové, strejdové a tety, bratranec a obě sestřenice, no neuvěřitelné!

Říkala jsem včera mamce, jak jsou tam všichni takový hezký a mladý ... A ona na to - no, a teď už jsme jenom hezký, viď?  :o)))

Udělala jsem takový kratší sestřih z jednoho DVD, kde jsem já a můj bratr, tehdy bratříček Jožka. Byli jsme strašně srandovní.
Taky se tam vyskytuje moje chvilku mamka, ta si povídá s babičkou Ninou (po které se Ninuška jmenuje) a dědou z dnešní farmy, tedy s rodiči mého taťky, a taky naše sestřenka tam s námi krmí slepice.
Můj taťka tam je taky chvilinku, kátruje tam nějakou hlínu na zahradě u druhého dědy s babičkou. I tihle prarodiče, maminčini rodiče, se tam někde trochu mihnou. Je to prostě neuvěřitelné, že se na ně vůbec můžu dívat!

Kdo má zájem, klidně taky jukněte, můj sestřih trvá 5 minut.



Musím ale podotknout, že kromě euforie z těch nádherných snímků na mě padal i smutek.
To když jsem viděla nás, mě a brášku, jak jsme byli "normální" děti, které mají super oční kontakt, užívají si a vyhledávají sdílení věcí kolem sebe s dospěláky i mezi sebou, jsou aktivní, akční, zvídaví a zvědaví ... a zdraví ....
To všechno Ninuška postrádá, jak ty vlastnosti a dovednosti, tak zdraví.
Mohla jsem na "nás" oči nechat ... tak takhle to vypadá, když máte zdravé dítě ... naši ani tentkrát netušili, jaké mají štěstí.

Ale štěstí máme i my s bráchou, protože máme skvělé rodiče, kteří nás měli vždycky rádi, snažili se nám něco vštípit do hlavy a moji Ninušku mají moc rádi a berou jí takovou, jaká je, moc jí přejou každičké zlepšení a všechno s námi prožívají.

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Vauuu:-)) Tak u té postýlky při sundavání punčošek jsem fakt viděla spíš Ninušku:-)
Mé dítě ze mě nemá nic.
A bráškovo model, to je nářez!!!
Jak na Woodstocku:-))
A ta pampelišková pohoda na louce...to je nádhera!!!
Magda (s velkou závistí, my takové archivy doma nemáme)

Tuška řekl(a)...

Magdo, to byl prý původně MŮJ model, brácha ho jen zdědil :o)))

Tuška řekl(a)...

Bohužel, NInuška si punčošky takhle šikovně nesundává a asi dlouho nebude ... ale jinak - taky ji tam (ve mně) vidím ...

Anonymní řekl(a)...

Už nevím, po jakém příspěvku jsem si to říkala, ale fakt ZÁVIDÍM to kouzlo genů či čeho, že když lidi vedle sebe dají fotky sebe a o 20-30let později své dítě, "neznalí" si myslí, že je to jedna a tatáž osoba.
Kamarádka když ukazuje své a synovo fotky, zbývá k rozlišení jediné - kontrola "podvozku":-)))
Můj syn ze mě fakt nemá nic (i o mě taťka říká, že mě tu asi nechali kolotořáři). Jen mě doslova děsí, že syn není ani tak podobný tátovi, jako spíš jeho bratrovi, který ale jako dítě zemřel. Kdyby žil, možná bych to složitě vysvětlovala.
Mám tu známé, a to je snad to TV. když si stoupne děda, táta a dva synové, Xerox bledne závistí.
Ninuška pobrala krásné rysy, čokoládové oči...
A ty punčošky...dnes jsem řekla, Kubo zuj si boty -a než jsem se otočila, byl bez bundy a sundaval mikinu....
Klid:-) Magda ( přeju hezký večer, klidný víkend)

Lucie Pokorná řekl(a)...

Luci mě to teda rozbrečelo,ach jo:-)
Je to nádherné mít takové vzpomínky,škoda že my nic takového nemám,musí to být užasný se vidět:-)Teda Ninuška jako by ti z oka vypadla:-)I na mě padl smutek při tom videu,vím přesně jak se cítíš:-(Ani nevím co víc napsat....

Monika Zavadilová řekl(a)...

Jo, jo, Luci, jako by Ti Ninuška z oka vypadla. Moc krásné a zároven trochu smutné. Já mám ze svého dětství velmi málo fotek a video žádné,ale i na mě přichází pocit lítosti, když slyším historky od svých rodičů. ...A taky - je úžasné, jaké máš rodiče a celou rodinu vůbec. ...Moc Vás zdravím.

Lucie Pokorná řekl(a)...

Ninušce vše nej k dnešním jmeninám!!!

Anonymní řekl(a)...

Ninušce také přejeme hlavně zdraví, spoustu úsměvů a objevů! Ať je jen líp. Magda

Evina K. řekl(a)...

Hezké, dojemné, Ninuška je opravdu celá ty.
Nine všechno nej, nej, nej.

Tuška řekl(a)...

Holky, děkujeme opožděně za přání ... a oficiální dík a Ninuška na oslavě je v článku nad ... :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...