"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

13. září 2012

Jedničkářka :o) (125)

Už máme skoro 2 týdny školy za sebou. 
Ninuška chodí každé ráno zvesela, s úsměvem a dobrou náladou. Ačkoliv doma poměrně bohatě snídá, vždy si ve škole prý dá i svačinu.

Dávám jí s sebou větší sváču, aby si eventuálně její zbytek mohla vzít, když ostatní děti obědvají (já totiž oběd vařím doma), což prý někdy také činí. Jsem překvapená, že toho tolik sní, ale fakt je, že oběd si doma potom dá až po vyspání - každý den kolem jedné hodiny odpadne a je schopná spát 2 i 3 hodiny.  
Budím ji teď vždy za dvě hoďky, protože mám strach, aby se nám spaní v noci zase nějak nepokazilo. Jakmile totiž spí 3 či dokonce více hodin odpoledne, tak opravdu nemůže večer usnout nebo se v noci budí. A to už nesmím dopustit!!!

Můžete se podívat na naši malou školačku - jedničkářku. Ne, nedělám si srandu :o) Ninuška už ze školy přinesla šest jedniček!!! 

A tady ji máme ...
Ráno s tátou po schodech a s batohem na zádech. Já jí ho vždy nosím, ale tatík jí ho posadil na zádíčka, chudince :o)


Za co že má ty zmiňované jedničky?
Myslím, že se Ninuška klidně ráda pochlubí. Takže na příklad máme v notýsku toto:

Z výtvarné výchovy má jedničku za práci s prstovými barvami a práci s vodovými barvami a houbou (kreslili dýně) - s pomocí.
Z hudební výchovy má jedničku za hru na jednoduché hudební nástroje (s pomocí).
A pak má jedničky za samostatnost - např. za samostatnost při jídle (svačina), další den - dnes svačila 2x zcela sama (bez pomoci) a také za pití z hrnku bez pomoci!

Prý jí rozkrájejí chlebík na kousky a Nina se sama živí :o) Hrneček si také drží sama a vrátí  ho (neupustí) :o) Hurááá, jsem ráda, že s ní trénuje i někdo jiný než já a hlavně, že se jí daří!

A tady se můžete přesvědčit na vlastní oči. jak Nina "maká" :o) Tyhle fotečky mi poslala Ninuščina paní učitelka na mail, což je super!!! Jsem jí za to moc vděčná, protože jsou krásné ...

Pokračujeme v nanášení barev houbičkou ... :o)

Zatím poslední fotka ze školy - Ninuška odpočívá na matraci se spolužákem Honzíkem, vypadá to, že ji docela zaujalo, co Honzík dělá :o)

Posted by Picasa
Myslím, že Ninuška našla v dopolední "zábavě " zalíbení a já doufám, že jí to vydrží roky!!!

4 komentáře:

Evina K. řekl(a)...

Teda holky, já zírám. Blahopřeji k jedničkám, jsou opravdu zasloužené.
Tak jen houŠť jedniček, a ať se Nině ve škole líbí.

Anonymní řekl(a)...

To je super přístup, když ti učitelka poslala na mail fotky, ať se můžeš i ty pokochat.:-)
Ninda je šikulka, tolik jedniček jsem v první třídě neměla ani já a to jsem byla vždy považována za šprtku... aspoň na základce.:-D No ale je fakt, že na gymplu stoupla konkurence a svoji roli šprta jsem prozatím pohřbila maturou ze společenských věd (měla jsem za čtyři:-D).
Ale zpět k Nině: je skvělý, že je ve škole v kolektivu dětí a že ji v samostatnosti podporuje i někdo další. Mám z ní radost.:-)
Verča

Anonymní řekl(a)...

No tak to je parádní! Vypadá to na bezvadnou školu. Tak ať se Ninušce dál líbí a jedničky ať se kupí! Jana

Aya řekl(a)...

No, neuvěřitelné jak se Ninda zase vytáhla. Fakt už není žádné mimino, ale regulérní školačka.
Taky Vám moc přeju, aby ji nadšení ze školy vydrželo a ty jsi měla chvilku čas pro sebe, ale, jak se tak dívám na těhu metřík, tak už jen opravdu chvíli. :o))
Líbí se mi i přístup paní učitelky. Fakt z vás mám radost jak se vám daří.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...