"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

28. května 2010

Zprávy z bitevního pole :o)

Už sedmý týden se snažím si hlídat jídelníček. Každé pondělí chodím do kurzu STOB, kde si hodinu povídáme s naší "terapeutkou" a hodinu máme cvičení - aerobik.

Už jsem o tomto kurzu psala, ... že to plánuju a že budu průběžně informovat, jak to jde.
Nezapomněla jsem na to, jen jsem čekala, až se dostaví nějaký výsledek, protože z počátku to šlo po 30 dekách týdně, ale jak jsem se do toho dostávala, tak se úbytky začaly trošíčku zrychlovat.

Nemám pro vás žádná ohromující a závratná čísla ... jen pro představu - za 6 týdnů mám dole 4 kg. To se nezdá moc, ale mně to udělalo 6 cm v pase, 3 a půl cm přes boky, 5 cm přes prsa, 2 cm přes stehno a dokonce 2 cm kolem krku!!!! To mě dostalo nejvíc :o)

Nemám vůbec žádný hlad, jím 5x denně, snažím se o menší porce, večer si dávám (většinou) už jen "sytící" bílkovinu se zeleninou. Celkově jsem přidala minimálně o 50% (spíš 70%) zeleniny více (jím ji ke každému jídlu, kromě 2 obědů, které mám v práci). Hlavně, úplně jsem vysadila veškeré sladkosti (a nechybí mi) a na druhou stranu celkem vydatně snídám!

Vidím jasně, že bych mohla ještě ubrat na porcích, no, pokusím se (měli bychom se udržovat v rozmezí 4400 - 6400 kilojoulů ... jenže mě to vůbec nebaví počítat!).
6 týdnů jsme si psaly, co kdy, kde a za jak dlouho sníme + co nás při tom ovlivňuje (abychom to dostaly do oka - to množství a gramy a kalorie)... no, to bylo pro mě docela náročný a jsem ráda, že už nemusíme po zbytek kurzu. Ale vím, že některé spolubojovnice si to píšou dál pro přehled.

Jsme za půlkou, setkání je 12, tak snad ještě něco uhubnu.
Jinak musím říct, že se už teď cítím mnohem lépe v dosavadním oblečení a začínám pomaloučku vytahovat některé věci, které mi už nebyly.

Takže tak. Nechci se chlubit, jen mám radost a jsem překvapená, že to funguje, protože tuhle metodu jsem celý svůj život zavrhovala, vždycky jsem zhubla nějakou drasťárnou za 14 dní 5, 6 kilo a dál už to nešlo; tady je to obráceně, zpočátku pomalu, ale připadá mi, že se to drobet zrychluje.

Uvidíme, uvidíme, uvidíme ...

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Gratuluji, je to pěkný výsledek, zvlášť před nástupem léta přijde vhod :-). Máša

Markéta řekl(a)...

Lucko,

taky gratuluji, jak píšeš, začátek jde pomalu a pak se to zrychluje. tak držím palce, ať vydržíš. (Někde jsem četla, že u všech předsevzetí je nejdůležitějších prvních 100 dnů, pak to už člověk zažije - a ty už máš půlku za sebou.) Tak vydrž!

Unknown řekl(a)...

Lucko, 4 kg už jsou znát, paráda:-) Do konce kurzu to půjde ještě dolů, o tom nepochybuj. Já teď chodím cvičit, ale s jídlem jsem pořád na čtýru...Na kurzu je super ta kolektivní nálada, že je člověku trapný přibírat...
Koupila jsem si parní hrnec a fakt doporučuji, jídlo je rychle hotové a je i dobré. To je totiž moje slabé místo, udělat si čas a připravit si jídlo jen pro sebe...

hana.kubikova řekl(a)...

Tyjo, to gratuluju. Moje předsevzetí zatím zůstala u slov, je ale fakt, že jsme nějak věčně nemocní, takže s tím sportem to vážně zatím nejde... Ale včera večer jsem vyrazila aspoň na procházku a dala si k večeři salát:-)
Anny

pafcasim řekl(a)...

Tuško, to vůbec není málo!!! A je to ten správný rozjezd! A hlavně se musí (a jak vidko daří se) změnit přistup k jídlu.

Já takhle zhubla před lety jedenáct kilo za asi půl roku. A doteď je nemám zpátky (když teda nepočítám těhu :-)) Tak přeju úspěch :-)

Arnica řekl(a)...

Já myslím, že je to super. Si představ, že za 12 týdnů to bude 8 kg, za dalších 12... 16 kg... Ale to se tě asi netýká... to už by ses vytratila!! A co tedy papáš?? Jestli to není tajemství... Jinak bych byla ráda, kdybys na blog hodila i nějaké postřehy ohledně HANDLE. Jestli z dlouhodobější perspektivy to má nějaké pozitivní účinky trvalejšího rázu.

Jana a Šíša řekl(a)...

Lucko, moc gratuluju!! To je krása 4kg a držím palce ať ručička na váze ještě klesne.:-) Jsi šikula.:-)Chtěla bych mít Tvou vůli ohledně sladkého.:-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...