"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

17. října 2010

Láska k dudlíku hory přenáší

První vido ukazuje, že má Ninuška dudlíka opravdu moooc ráda, přestože jí je už 4 a půl roku.
Usíná s ním, uklidní ji jako nikdo, dokonce spolehlivěji než já.
Ráda bych se ho zbavila, ale kvůli ničemu jinému není ochotná dělat to, co  pro něj. Nic jiného na ni nezabírá!
Zubařka mi nedávno řekla, ať jí ho nechám, když ho tak miluje, ať to nehrotím ... tak to nehrotím. Jen se jí ho snažím nedávat přes den zbytečně.



A tady je to, co dokázala kvůli své lásce jediné. I když to  na konci tak ani nevypadá, protože si ho ani skoro nevezme :o)
Podařilo se jí otevřít, sice po hodně dlouhé době, krabičku od čaje, kde byl dudlík ukryt.

Kolikrát to ale vzdala! Nebýt mého stálého povzbuzování, chrastění krabičkou a ukazování dudly v krabičce, vůbec by s tím nezabývala. Její ruce moc nespolupracují, má je stále zaneprázdněné "svými pohyby", nedokáže se soustředit více jak vteřinu, hned vše vzdává, pokud se okamžitě nezadaří.

Je téměř nemožné ji přimět něco cíleně udělat. Motivaci žádnou nemáme. Dřív to byla rozinka nebo kousek čokoládky. To už teď nejí. Zůstává jen ten dudlík, ale taky nezabírá vždy.

12 komentářů:

Aya řekl(a)...

Musím obdivovat tvoji vytrvalost... a Ninuška je šikulka. Úplně mě dojalo jak to zvládla. Super. :o)
Moc hezky se na tebe směje.

Evina K. řekl(a)...

Tušti, Verča měla dudlíka na usínání skoro do pěti let. Ale ten poslední rok už to bylo jen "mezi námi děvčaty", před okolím a taťkou jsme to úspěšně tajily.
:-))

hana.kubikova řekl(a)...

Ahoj, jeden nápad - nefungovala by na Ninušku spíš úplně průhledná krabička, aby ten dudlík pořád viděla? Víš nějaké takové plastikové krabičky, co se v nich prodávají malá rajčátka, nebo tak něco. Protože takhle je to kromě otvírání krabičky ještě nácvik trvalosti věci, jako že dudlík je a není, což mi přijde moc komplikované dohromady. Anebo něco, co po zatřepání vydává zajímavý zvuk, pro Bárta by krabička od čaje asi taky nebyla zrovna atraktivní... Ale Nina to nakonec pěkně zvládla, gratulace.
Anny

Anonymní řekl(a)...

ahojky, uz te strasne dlooooouho ctu, nejvic ze vseho me dostal "vylet do Holandska"...taky jsem asi jinde, nez jsem chtela byt s detma- jeden Asperger, druhy hyperaktivni :D ale stejne je miluju.... jen k tomu dudliku- mladsi- ted cerstve 4 roky (zatim "jen" hyperaktivni) je dudlikovy maniak...- aktualni spotreba- po tom, co jsme si poridili stene, ktere kazdy odlozeny okamzite rozzvyka- je cca 3 kusy tydne :D asi mu to budu psat a pak odebirat z kapesneho....ale dudel mu brat nebudu...zkousela jsem to- zacal koktat, cumlat si rukavy, perinu, polstar, cokoli, co bylo v dosahu...kousat nehty....no, tak to at ma radsi dudel....a btw, mame mladeho zubare- hned po skole- moc sikovny kluk...a ten nema s dudlem vubec problem, pokud se to nevaze na sladke- nacpany do medu, cukru, slezeneho piti....

mejte se krasne, Ninusku moc zdravime...Zuzka a lumpici Filip ( 7,5 roku) a Matej (4 roky)

Jana a Šíša řekl(a)...

Ahoj Luci, Ninuška je velká šikulka. Připadá mi, že o moc líp vnímá a opravdu se na tebe hezky usmála. Průhledná krabička je prima nápad a dudlík bych taky Ninušce nechala. Štěpa ho má taky jako dokonalé uklidňovadlo.:-) Dávám ho,když je přetažený a na spaní. Na dudlíky nedáme dopustit.:-))Mějte se moc hezky holky.

Tess řekl(a)...

Tuško, dudlíka bych fakt neřešila...pokud je Ninuška na vývojové úrovni cca roku, tak je jasný, že ten dudlík chce...

u nás byl přes den do 18m, na noc jsem to nehrotila a sám se ho zbavil ve 2 a 3/4. K tomu prostě děti musí psychicky dozrát....

Jinak videa opět super, Ninuška je šikulka :)

tanzi řekl(a)...

Petr měl dudlíky (vždy naráz aspon 3kousky-šmrdlal si s nima po obličeji)dobře do 5 let. Dětská psycholožka nám doporučila ho nechat a měla pravdu, po 5tém roce je sám opustil.

Lucie Pokorná řekl(a)...

Luci super Ninuška je šikula a né že by to byla jen náhoda,náhodou se moc hezky zasoustředila a šup,byl venku,super...No někd bych byla za dudlíka docela ráda,když má Justy svou brečivou a nesvou náladu...Ale zahodila ho už v roce a 3/4 a od té doby ho vůbec nepotřebuje..nikdy nebyla moc milovník dudanů..ale jak píší holky neřešila bych jeho používání,když ji uklidní není co řešit...:-)

Tuška řekl(a)...

Hanko, já to zkouším (hledat ten dudlík) v krabičce od Cottage sýra. Ten má průhledný víčko, např. tady - http://tusticka.blogspot.com/2010/06/dudlik-v-krabicce-od-syru-cottage.html

Ale teď jsem právě schválně chtěla zkusit uzavřenou neprůhlednou krabičku. Ale bylo to fakt docela dost těžký. Kdybych jí ho pořád neukazovala a nepootvíraka krabku, rak se na to vyflákne. Nebýt to dudlík, ani se o to neukopne :o)

Ten závěs mezi futra se mi líbí, jen bych měla strach, že by za to malá tahala a urvala by ty jednotlivé šňůrky...

Tuška řekl(a)...

Zuzko, Tess a ostatní ... s tím dudanem bych to normálně taky neřešila, ale nějak jsem se doslechla, že ty zuby podle něj zakřivený (už má docela slušnej předkus a gotický patro - a to díky dudlovi!) už ovlivňujou základ druhejch zubů, takže jsem dostala strach, že je bude mít nějaký hrozný kvůli mně, že jsem byla měkká a neostranila dudu včas.

Ale ona zubařka mi řekla, že to není pravda, že by automaticky musely druhý zuby být stejně křivý jako první, ať to neřeším, když ona ho tak miluje.
Tak už to neřeším.
Ale do těch druhejch zubů se ho asi fakt budedme muset zbavit, ne?

Tuška řekl(a)...

Zuzko, těší mě, že se ti u nás líbí! :o)

Amelie řekl(a)...

Jenda musí mít dudlíka na spaní a od června i přes den...Vždy musí mít 2 kusy...jeden v ruce a druhý v puse. JEN VEN jsem mu je nepovolila, doma at si s nimi dělá, co chce. :-) Předtím si do krve okusoval ruku, tohle je ta lepší varianta. Sláva dudlíkové mánii. :-)
Amelie s Jendou

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...