"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

2. dubna 2011

Pětiletá prohlídka (91)

Ve středu 30. března jsme vyrazili celá rodina na pětiletou prohlídku naší dcery :o)
Ovšem začalo to už v pět hodin ráno, kdy si Nina usmyslela, že musí nutně do vany. Já jsem toho využila a posadila ji na nočník, neboť jsem potřebovala s sebou na prohlídku její moč. Ani po 15 minutáchm, ve čtvrt na šest ráno v nočníku nic nebylo, tak jsem dceru zase zaplenkovala, oblékla a ještě jsme na štěstí usnuly.

Když jsem pak šla ji a tatínka v 7 hodin vzbudit, opět jsem ji posadila okamžitě na nočník. Bohužel v plence měla něco načuráno. Takže mezi pátou a sedmou se jí to povedlo ... jen do nesprávného místa :o(
Opět jsme se na nočníku mordovaly pěkně dlouho. Dokonce na něm i vydatně posnídala! ... A nic. Vůbec nic.
K lékařce jsme tedy šli bez moči.

Dostali jsme se na řadu hned, taky jsme tam přijeli jen něco málo po osmé.
A Ninuščiny míry a váhy? 106 cm na 17 kg váhy. Tlak dobrý, zrak neprověřen - s obrázky se Nina nekamarádí, moč nedonesena, přeočkována. To vše (ne)proběhlo u sestry :o)

Paní doktorka Ninušku poslechla a již potřetí mi řekla, že slyší na srdíčku slaboučký šelest. Musí se ale hodně zaposlouchat, aby jej zaslechla. Vzhledem k tomu, že Nině ve 3 letech dělali v Krči EKG i ECHO a nenašli jí žádnou vadu, myslí si, že nemá smysl nás poslílat na kardiologii, protože podle ní je to jen funkční šelest, který se u dětí vyskytuje a může i vymizet. Na odborném pracovišti bychom byli jen vedení a jednou za půl roku bychom museli jezdit na kontroly (v podstatě zbytečné). Pouze kdyby se jí to zdálo postupně horší, poslala by nás tam. No, snad má pravdu.

Dále jsme zase probírali Ninuščinu hypercholesterolemii. Trochu zvýšený cholesterol se jí totiž objevil už podvakrát v krevních testech, které jí nabírá jednou za čtvrt až půl roku kvůli epi medikaci neuroložka. Máme od ní slíbeno, že pokud se to objeví i příště, pošle nás pro všechny případy na endokrinologii, aby se na ni podívali. Prý se tento problém občas dneska u dětí objevuje, ale ze stravy to Nina rozhodně nemá.

Na to pak lékařka povídá - a co štítná žláza? - začala Nině zkoumat, jemně osahávat krček. To se jí samozřejmě moc nelíbilo a pořád hlavu skláněla dolů, takže jsme na ni dělali různé opičky a chrastili jsme jí nad hlavou hrníčkem s tužkami ... no, jako na mimino.
Doktorka si nebyl jistá, jestli krk Nina nemá trochu naběhlý, a tak řekla, že pokud se dostanem na tu endokrinologii, ať se o štítné žláze taky zmíníme - pro jistotu.

Já jsem jí ještě připomněla, že když jsem u ní byla nedávno s Ninou kvůli nespavosti, upozornila jsem ji na to, že se mi zdá, že má Ninuška taková jako naběhlá prsa, lépe řečeno dvorce kolem bradavek, jestli to něco znamená.
Bylo to zvláštní. Všimla jsem si toho při koupání - normálně je plochá jako prkýnko, ale tehdy bylo jasně cítit, že jsou prsíčka trošku vyvýšená. Ani nevím kdy, ale zase se to vytratilo. Teď už to neměla.
Paní doktorka si na to pamatovala, ale už tehdy jen pokrčila rameny, že to určitě nemá význam.

Pak jsem jí ukázala povídání o výzkumu na opioidní peptidy v moči, do kterého jsem Ninu přihlásila. Potřebovala jsem od ní totiž nalepovací pytlíček na moč a zkumavku. Ji to hrozně zaujalo, že prý se něčemu podobnému zrovna teď věnuje a hned mi ukazovala na internetu časopis Joalis.
Ona se prý začíná věnovat detoxikaci podle dr. Jonáše, což je psychiatr, který se už desetiletí zabývá čínskou medicínou, od níž se dostal např. až k výzkumu tzv. informačních přípravků či čeho.

Nebudu to tady radši rozvádět, protože tomu zatím sama moc nerozumím, ale každopádně jsme si začaly notovat, co se stravy a výživy a zdravotního stavu týče, včetně zdraví duševního. Byla jsem moc ráda, že tam s námi byl také tatík, protože to konečně slyšel taky od nějakého doktora, nejen ode mě! Schválně jsem si tam do něj píchla, že teď už vlivu stravy na duševno snad bude věřit.

Paní doktorka sama říkala, že je tím úplně fascinovaná, že jí to někdy hlava skoro nebere, když pomyslí na to, že i energie, které zůstávají v těle z již vyloučených (toxických) látek či vyléčených virů apod., nadále člověku škodí, protože imunitní systém si s nimi neví rady, protože je nedokáže rozpoznat. A od toho je prý ta detoxikace. Tedy nejen nejíst to, co člověku škodí, ale ještě předtím tělo kompletně detoxikovat (dle ní i po každém očkování na příklad) ... no tak pro mě nic tak úplně nového, ale manžel to konečně slyšel naplno a navíc od odborníka.

Navíc mi Ninuščina lékařka řekla, že se nebude vůbec zlobit, když půjdeme k někomu zkušenějšímu, protože ona s tím teprve začíná, a doporučila nám jednoho lékaře působícího nedaleko, ke kterému ona sama chodí.
Navíc doslovně řekla, že Ninušce už klasická medicína nemá co nabídnout, a že podle ní toto je jediná cesta, která by Nině mohla více či méně pomoci. Nic jiného.

Opět se ke mě vše vrací jako bumerang, čekám, až naberu Nině moč na peptidy a pak jdu volat onomu doktorovi.

Navíc jsem se dostala u nás ve městě poprvé do již přes rok otevřené bioprodejny, kde mě strašně oslovila její majitelka (moje známá) svým povídáním o výživě a jejím vlivu na zdraví (jasně, že to člověk ví, ale přesto mě to zase vzalo) ... připadá mi, že se to tak nějak všechno začíná skládat a že nás doma čekají určité (velké) změny.

Pokud k nim dojde, budu vás informovat :o) Držte mi palce!

Nakonec jsme po půlhodinovém čekání po očkování vyrazili ještě nakoupit. Nině se v Penny líbilo a hezky se tam procházela, šikulka :o)
Na štěstí už zapomněla, jak po injekci brečela jako želva. Na obrázek - diplom za statečnost - od sestřičky kašlala a jen po nás chtěla pusinky, jednu ode mě, jednu od taťky a zase ode mě. Bylo mi jí líto, ale zároveň to bylo takové legrační, jak se pro ty pusy sama natahovala :o)

Tím naše pětiletá prohlídka byla definitivně zakončena a my jsme vyrazili s kufrem plným dobrot domů.

6 komentářů:

Andrea řekl(a)...

moc zajímavý..stou stravou...a taky máme růžičkovou lidl mikinku:-)Já na lidlu ujíždím,co se oblečení týče pro malou:)

Anonymní řekl(a)...

Kéž by to bylo tak snadné a detoxikace opravdu pomohla a hlavně hóódně.. Ninušce to móóc sluší i ten šáteček slintáček vypadá moc dobře... Míša

Tuška řekl(a)...

Míšo, nemyslím si, že to bude snadné. ani náhodou. Ale co můžeme ztratit? Nic, maximálně můžeme získat, i kdyby to byl jen malý posun. V nějaké velké zázraky ani nevěřím, nejsem moc velký idealista.

Ale konečně se pomaloučku začínají otvírat oči i některým lékařům ... a to mě těší. A kdybychom měli podporu i z této strany ... tak jsou to ideální podmínky :o)

Děkujeme za kompliment ;o)

Andrea řekl(a)...

Teda holky, já koukám jako blázen! Postupný a nenásilný přechod od klasické medicíny k alternativním metodám je zřejmě úděl nás všech. Ta Ninuška je už pěkně velká holka !!!!!! A ten šáteček je vlastně módní doplněk, moc krásný; vůbec není znát, že má taky ještě nějakou jinou funkci. Alespoň z fotek to tak přijde... :-))

Evina K. řekl(a)...

Ahoj, Holky!
Budu držet palce, aby ta detoxikační dieta měla úspěch, i když to bude určitě náročné. Nevím, jestli bych sama zvládla se do něčeho takového pustit. Ninuška byla vždycky krásná holčička, ale pomalu z ní začíná být opravdová malá slečna. Moc jí to sluší.

Anonymní řekl(a)...

Ahojik Lucinko, musim potvrdit zkusenosti s Joalisem. Vis, co mam za trapeni a moc mi to pomohlo. Jestli si vzpomenes, uz jsme o tom drive mluvilily. Tak drzim palecky a dej vedet ju, papa, jankri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...