"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

8. září 2011

Opět ZOO v Plzni

Po roce jsme opět vyrazili jako spořádaná rodinka do Plzně do zoologické zahrady. Minule jsme ji neprošli celou, to se fakt nedalo, navíc s Ninou, která tehdy byla už tak unavená a my jsme bohužel golfky nechali v autě před ZOO, takže ji tatík musel nosit :o)
Letos jsme byli chytřejší a golfky jsme si s sebou nejenže vzali, ale taky jsme je u ZOO z auta vyndali a Nindu jsme do nich posadili.

Byla to neděle, minulá neděle, kdy bylo ještě nádherné slunečné počasí, které nabíjelo samo o sobě, natož když ho vychutnáváte v "přírodě", mezi zajímavými zvířaty a zelení. Byla jsem zvědavá, jestli si Ninuška letos konečně všimne nějakého zvířátka. JENŽE ... ona usnula v autě, bohužel až těsně před Plzní. Nechtěla se vůbec probudit, takže jsme ji hned posadili do kočáru, abychom se hnuli. Tam Ninda zhruba během 10 minut usnula a téměř celou návštěvu (skoro 3 hodiny!) ZOO prospala ... a jak tvrdě!

Jednu chvíli se probrala, u obydlí pralidí, takže jsme s ní honem udělali pár fotek, přebalili a donutili ji kousek jít pěšky. V kočáru by stoprocentně zase hned usnula. Protože cesta vedla zrovínka kolem "statku z přelomu 19. a 20. století", vyfotili jsme si ji ještě u různých domácích zvířátek. Ještě chvíli vydržela jít požadovaným směrem, i když nerada, pak začala stávkovat, takže ji táta vzal na ruce  a nakonec zase zakotvila v golfkách, což bylo zjevně její největší přání, kde okamžitě zase usnula :o(

Takže jsme si s taťkou udělali opravdu moc hezký výlet do ZOO, prohlédli jsme si to, co jsme minule nestihli, sluníčko se na nás smálo, já jsem si proti všem svým stravovacím přesvědčením dala zmrzlinu a tatík hamburger s pepsi colou - velmi zdravé občerstvení :o)
Pokochali jsme se flórou a faunou z různých koutů světa, dokonce i z různých časových údobí naší planety ... a jeli jsme domů.

Nicméně, den jsme strávili hezky, to se popřít nedá :o)

To bych nebyla já, abych nepřiložila "pár" fotek z akce :o)
..............................................................................................

Zde příchod do ZOO, to Nina ještě chvíli  "vnímala", než to zalomila definitivně.
Zcela mě očarovaly žirafy! Jsou to nádherná, vznosná zvířata, která se na nás, na lidi, dívají sice dost zvrchu, ale zato krásnýma tmavýma očima a přemisťují se pomalými, ladnými pohyby.
Zde už Nina hezky dlouho pospává, neviděla ani sviště, ani prasátka, ani lenochoda za sklem ... na druhou stranu, nemyslím, že by si jich všimla, i kdyby byla vzhůru :o(
Krásný výhled na město Plzeň jsme měli v okolí venkovského statku z přelomu 19. a 20. století.
Různá venkovská a zemědělská zvířata a také různé stroje používající se kdysi v zemědělství.
Nina stále spí, aspoň, že to je na čerstvém vzduchu :o
U obydlí našich praprapředků se probrala a trochu ožila ... na chvíli. Využili jsme toho k tomu, abych ji přebalila a dala jí napít. Jíst nechtěla nic :o)
Zde je jasně vidět, jak moc se chtělo Ninušce chtělo chodit určeným směrem. Ruku schovávala za záda, abychom ji za ni nemohli vzít :o) , pořád hledala na zemi nějaké kamínky, které nutně musela zvedat a prohlížet ...
A tady konečně! Nina v ZOO u nějakého ZVÍŘETE!!! Ne že by z něj byla paf, i když na fotce to vypadá úžasně. Skoro jako kdyby ho krmila, že?
Pár fotek i s maminkou, aby se neřeklo :o) I když, táta vede ...
Zde jsou kousky z botanické zahrady, moc hezky to tam kvetlo. A dole pak nás pro změnu upoutal hroch. Ten mě ale vůbec neuchvátil tak, jako žirafy.
Ještě pá živočichů uondaných vedrem stejně jako my, ne-li víc :o) Nina je však uondaná na maximum!!!
Nu, a tady maminka s tatíkem - jedno společné foto, těch máme spolu tak málo!!!
východ ze ZOO, směr auto, Nina skoro neprocitla a spala opět celou cestu domů.
Tak tedy dobrou ... :o)
Posted by Picasa

2 komentáře:

Dana řekl(a)...

Krásný výlet, paradní fotky. Tak jste si to užili aspoň s taťkou :-)), to je taky potřebí.Ninuška je úplně vyšťavená - kočička.Asi ji unavily životní změny (myslím tím školku ;-)

Andrea řekl(a)...

Myslíjm, že i ty a manžel potřebujete nějaký zážitek společný, věřím, že i přes Ninuščin spánek jste si to užili!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...