"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

7. června 2012

Ukončení spolupráce s ranou péčí :o(

Dnes jsme ukončily spolupráci s "naší" ranou péčí. Naše konzultantka Pavla se s námi scházela přes 2 roky nejen na pravidelných schůzkách u nás doma, ale i na našich setkáních rodičů a dětí této rané péče v nedaleké obci jednou za 3 měsíce.

Bohužel, rodin je hodně a peněz málo, a tak je potřeba uvolnit místo potřebnějším. Naše šestiletá Ninda chodí už rok do běžné mateřské školky s asistentkou pedagoga a od příštího školního roku nastupuje i do přípravného stupně speciální školy u nás ve městě. Podpory ohledně vedení Nindy bude tedy snad dost, a tak chápu, že rodiče s maličkými dětičkami ji potřebují už více než my.

Na každou schůzku s ní jsem se těšila, vždy přinesla něco zajímavého - ať už hračku nebo informaci, nejčastěji obojí. Vyslechla moje stesky a radosti, vyjádřila účast a často dobře poradila.
Dokonce se se mnou vydala několikrát na náš městský úřad agitovat za hendikepované děti.
Půjčila pár zajímavých textů, poslala mnoho zajímavých kontaktů a odkazů.
Zorganizovala pravidelná setkávání rodin z naší oblasti, dohodila nám tipy na mnoho kompenzačních a výukových pomůcek, prostě byla k nezaplacení :o)

Milá Pavlo, děkujeme Vám s Ninuškou moc, že jste se nás tehdy ujala a pomáhala, jak se dalo! Víme, že se ještě uvidíme, minimálně na našich setkáváních rodin s dětičkami, takže nesmutníme, naopak se máme aspoň  dál na co těšit!

.....................................................................
Rozhodla jsem se přiložit závěrečnou zprávu o průběhu rané péče, kterou Pavla sepsala. Je tam perfektně shrnuto, co všechno nám poskytovala, můžete se podívat :o) A Nindu má opravdu skvěle přečtenou :o)

(Klikněte na obrázek pravým tlačítkem a vyberte "otevřít odkaz na nové kartě" nebo "v novém okně". Obrázek se otevře v nové záložce a tam jej jde zvětšit lupou (plusem) a bez problémů přečíst :o)



Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...