"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

12. prosince 2012

Školní prostředí ...

... je prostě jiné než to domácí. Všechno je tam jiné, žádný stereotyp ... nebo možná jiné stereotypy :o)
Každopádně stále jiné "tvoření", učení se" ... a hlavně - jsou tam děti!

Jsou tam děti a není jich ani moc ani málo - tak akorát na Ninu - ona a maximálně 5 dětí. 
Věkově i mentálně jsou různě, v podstatě je to v přípravce taková "integrace" ve speciální škole :o) , což je podle mě plus, protože ti "šikovnější"  - ať už díky věku nebo rozumu - Ninu táhnou.

Jsem ráda, že Nina do školy chodí, že tam chodí s nadšením, a dokonce vidím na fotkách, že se tam opravdu baví, a tím se učí. Protože Nina se učí vlastně úplně vším!

Výdrž
Pro mě stále neuvěřitelné momenty, kdy Nina sleduje obrazovku či monitor. Nahoře vlevo kouká nenápadně na pohádku, kterou si pouští spolužák. Sama se zastavila a chvíli sleduje - to se cení!!! :o)

Nina a emoce!
Jsem zvyklá, že se s námi Ninda mazlí, chce pusinku a pochovat, a přijde mi to normální. 
Přesto mě příjemně šokovaly tyto "mazlící se" fotky ze školy! Ninuška a její spolužačka nečekaně dokázaly, že o sobě nejen vědí, ale hlavně - že se mají rády! Ty fotky jsou velmi dojemné - alespoň pro mě.

Hra.
Ninu zaujala tato stavebnice. Prý ji už ani necpe do pusy, spíše si ji prohlíží a bere jednotlivé díly do rukou. Možná nenápadně sleduje kluky, co s ní dělají. Však ji dostane k Vánocům, tak jsem na ni zvědavá :o)

Práce. 
Zdobení vánočních zvonečků. Vypadá zaujatě, že? Ale fotky mohou klamat, to vím.
Při pečení cukroví, kdy všechny děti trochu přiložily ruku k dílu, Ninuška odmítala cokoliv dělat. Jak se jedná o práce, Nina jde prostě od toho :o)

Mikuláš.
Zavítal i do přípravky :o) Nina se Mikuláše ani čerta nebála. Dostala svůj balíček, ale fotit se moc nechtěla, obzvlášť hromadně. Dole si už vztekle kouše ruku - dejte mi už pokoj! o:))) 
Jojo, to známe tyhle její vzteklé náladičky. Doma jich má jistě víc než ve škole :o)
 
Posted by Picasa
Je super, že máme takovou školu ve městě, že Nindu nemusíme nikam vozit! Je super, že máme takovou empatickou paní učitelku, šikovnou její kolegyni, paní vychovatelku, a vůbec celé prostředí této školy je fajn.
Díky bohu za to! 

5 komentářů:

Evina K. řekl(a)...

Luci, zdá se, že se pro Ninu konečně našlo to pravé ořechové. Jenom kvete. :-) Mám z vás všech radost.

Tuška řekl(a)...

Děkuji, Evi. A hezké Vánoce přeju!

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Ninuško,prosím tě vysvětli mamce,že se samozřejmě máme ve škole rádi,protože jsme holky šikovný,máme fajn spolužáky,fajn paní učitelku s paní asistentkou a do školy se prostě těšíme :-)ach jo,pořád,aby člověk vysvětloval,že už spoustu věcí umíme,viď?Měj se hezky,pozdravuj brášku a až se uzdravím tak ahoj ve škole-Esterka

Andrea řekl(a)...

Tak to je fajn...

Tuška řekl(a)...

No jo no, tak já to mamče řeknu, snad jí to konečně dojde! Ale už si začíná zvykat, že umím žít i bez ní, to jí zas musím přiznat :o)

Hlavně v noci mi nechává volnou ruku :o))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...