"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

2. listopadu 2013

Nejlepší řeč, jakou kdy uslyšíte - Gary Yourofsky

Zhlédněte toto video, patří k jedněm z nejlepších, které jsem ohledně stravy a přístupu k životu viděla.

Gary Yourofsky je americký aktivista a vegan, dobře vypadající sympaťák a hlavně skvělý řečník, který zahodí mýty a naplní vaši mysl zajímavými (a mnohdy i odstrašujícími) fakty a pomůže vám udělat etickou volbu pro zdravé srdce a duši (a to se nijak zásadně nešíří o obrovských zdravotních výhodách této volby).

Jeho charismatický, kazatelský styl je jediný svého druhu, není nic lepšího ke zhlédnutí pro všechny ty, kteří se zajímají o zvířata nebo si přejí udělat svět lepším místem k životu.
Toto je celý projev Garyho Yurofsky o zvířecích právech a veganství na Georgia Tech v létě 2010. 

Na konci videa je ještě odkaz na další půlhodinku dotazů přítomných studentů a jeho odpovědí - neméně zajímavé :o)


2 komentáře:

Ethnea řekl(a)...

Dekuju za tohle video.
Jsem rada, ze me po urcite dobe neco utvrdi v tom, ze to, co delam, je spravne.
Jsem sice zatim "jen" vegetarian, ale verim, ze k te zmene musi clovek dojit sam. Pred par lety me presvedcila prave podobna videa.

Jednu vec Gary v souvislosti s masem nezminil, coz me trosku prekvapilo. Vetsina te chuti, kterou lide tolik miluji, je koreni, sul a ochucovadla. Malokdo ma rad syrove (a nebo varene, pecene) maso, pokud neni ochuceno.

Tuška řekl(a)...

Není zač :o)
S tím syrovým mase je to pravda ... ale na druhou stranu, já bych syrové luštěniny ani obilí taky nejedla. I když je fakt, že soli, natož koření do nich dávám minimálně, je to o tom uvaření.

Gary tam ale řekl, že jako chuťové náhražky či alternativy jsou ty veganské výrobky - masa, sýry, ryby ... a tam je to hlavně o navození té oblíbené chuti, a tím je docíleno hlavně ochucením - tedy solí, kořením, řasami apod. ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...