"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

17. července 2010

"Dovolená" ještě ve fotografii :o) - 3.7. - 10.7. 2010

Mamka toho navykládala tolik, že na mě skoro nezbylo místo!!! Ale nebojte, já se nedám. K fotkám si svoje řeknu já, Nina!

První obrázky jsou z cesty k babičce a dědovi - různě z auta, ze zastávky na benzině v Maďarsku, a tak. Jo, představte si, hned na úvod, asi 2 hodiny po výjezdu jsem měla záchvat! Mamka se trochu mračila, že to to pěkně začíná, ale na štěstí pak už žádnej po cestě nebyl.
Vlastně jsem měla pak ještě jeden v úterý ráno, to už mi bylo dost špatně a kakala jsem o sto šest, ale víc nic. Docela se ta epilepsie blbá držela.
Je tam taky na jedné fotce vidět, že nás chytnul po cestě pěknej slejvák ... myslím, že to bylo v Maďarsku, ale na štěstí to trvalo je chvíli a bylo po dešti :o)  

 Tak tady jsme ne benzině v Rumunsku, chvilku po přejezdu hranic. Drobátko jsem si protáhla nožičky, pak se už začalo stmívat, ještě jsem zaslechla, jak naši řeší nějakou poruchu, která se ukazovala někde na displeji nebo co, ale už to bylo zdálky a já to zalomila ... a spinkala jsem až k baráku prarodičů :o)

Den po příjezdu byla neděle a my jsme všichni vyrazili na "odpust", jak tam říkají pouti. Teda vlastně jsme šli na veeeelkou mši, která mě moc nebavila, člověk se u toho musí moc soustředit a to není moje silná stránka, tak jsem naše vytáhla na trh.
Už když jsme se blížili k cíli, byli jsme rádi, že jsme auto nechali stát u baru, protože tam byl příšernej nával aut a určitě by do nás někdo narazil! To jsem fakt ještě neviděla ... tolik lidu a aut!

Ty tmavý ťupky na tý zelený pláni je stádo bizonů, které tam prý někdo chová! To jsou mi věci - bizony!

Tohle je ta mše. Lidí u kostela bylo mraky, mše se konala venku, protože bylo krásně teploučko.

Posted by Picasa
Tady máme trh, kde mi naši koupili takový botičky na běhačku, jen tak abych nebyla u babi úplně bosa, taky jsem dostala šáteček na hlavu s kšiltem a mamka si koupila žabky.
Jo a taky jsme pořídili svatý obrázek tetě Františce do Jindřichovic (to je babičky sestra). Určitě z něj bude mít radost, až tam v srpnu pojedeme, obzvlášť, když je přímo z rumunské pouti!
Taky jsme si vyfotili tetu Káju, která je supr podnikavá a prodávala na trhu avoňácký věci. Je to ta menší.

Tady už jdeme z trhu domů a já mám na hlavě svůj nový šáteček. Líbí se mi.
Ještě před odjezdem jsme se zastavili v baru a dali jsme si něco na spláchnutí žízně.

Odpoledne přišly návštěvy, já jsem si chodila kolem a všem jsem se líbila. Táta se mnou blbnul a dával mě na strom.
Chovala jsem se u maminky, chtělo se mi trochu spinkat. Taky za mnou chodili pejsci.

Na této koláži vidíte porvé a naposledy, jak tady jím. Pak už byl s jídlem šlus.

Posted by Picasa
Pondělí, to už průjmuju a začínám být moc unavená a smutná. Babička se se mnou chvilku válí po posteli. Naši si chtěli jít na chvilku sednout odpoledne do baru, ale když mi nebylo dobře, nikam nešli. To jsem byla ráda!
V úterý kolem poledne ještě děda se strejdou Jožkou vozili s kravičkama petrence (kupky sena) a babička s taťkou je dávali na půdu, ale už mi bylo moc špatně. Nic mě nebavilo. Pořád se mě snažili nějak rozptýlit, ale já jsem na všechno kašlala.


Opravdu mi bylo děsně a podle toho se i tvářím.

Posted by Picasa

Odpoledne jsme šli k doktoru a pak do nemocnice. Nakonec jsem skončila na infúzích ve velké nemocnici v krajském městě. Byla to velká dětská nemocnice. Mamka z toho byla nějaká rozhozená a nejen ona, ale všichni.
Mně to ale bylo putna, byla jsem ráda, že žiju, ani jsem je nevnímala. Jen mě překvapilo, kolik jsem toho v noci načůrala ... mamka tvrdila, že to bylo díky kapačkám, které mě zavodnily. Ale mně to bylo stejně jedno, ať je to jak chce.

Ještě, že měla mamka s sebou náhodou v kabelce foťák, mohla udělat pár snímků z nemocnice.
Ta holčička, co mě tam organizuje, to je Frosinka. Moc šikovná dvouletá holčina. Maminka byla Maďarka a tatínek Rumun. Byly obě moc milé, i ten jejich taťka. Ten dokonce uměl anglicky a s maminkou konverzoval. Ale co říkali, to nevim ... zatím ještě anglicky neumím.

Nu, a tady jsme u Penny v Alešdi, kde jsme se stavěli cestou z nemocnice. Nakoupili jsme tam ještě něco na cestu domů a taky pár věcí, co si babička objednala. Dole fotka, to babi smaží řízky asi ... myslím ... nám na cestu.

Posted by Picasa

A poslední obrázky jsou pochopitelně z cesty domů, do Čech.
Mamka mě zas fotila, jak v autě spím, ... spala jsem skoro celou cestu a když ne, vztekala jsem se. Nechtěla jsem jíst, ale od taťky jsem si vzala trochu jogurtu. Mamince už totiž nevěřím. Pořád se do mě snažila narvat ty hnusný léky, za každou cenu, a já teď nevím, jestli v tom jogurtu, co mi nabízí nebudou náhodou taky.
Ale tatínek, to je jiná. Ten byl na mě celou dobu hodnej!

Za tím zábradlím, ty paneláky, to je Brno. Hurááá, už jsme v Čechách! Jen se ještě dostat rychle na západ a bude to úplně dokonalý :o)

Posted by Picasa

7 komentářů:

Andrea řekl(a)...

Ahoj, lucko, čtu tay dvě hdinky tvůj blog..chodím časti k monice a Mišce, tam jsem na něj narazila. Musím říct, že jsi moc statečná holka a nina je krásná holčička. Jsem ráda, že jste tu dovolenou ustáli nakonec úspěšně!

Dana řekl(a)...

Luci,ty fotky Ninušky, když jí bylo zle - to trhá srdce...Hlavně,že už to máte za sebou. Jo a něco pozitivního :-)) strašně moc ti to na těch fotkách sluší - vypadáš báječně po té pilné stobácké práci...

tanzi řekl(a)...

A já zase musím pochválit, aspon podle fotek, tu nemocnici..vypadalo to na docela příjemné prostředí.
Jo a také tu krajinu tam :o) nádhera.
Škoda, že vám to nemoc pokazila..snad to vyjde příště!!!!

Tuška řekl(a)...

Dano, děkujiiii :o)

Tuška řekl(a)...

Nemocnice nebyla nejhorší. Ono to teda na fotkách vypadá vždycky všechno trochu líp, než ve skutečnosti ... ale jak říkám, byla to jedna z těch "nových" a pořád se tam něco dostavovalo a dodělávalo.

No a krajina, to je fakt paráda.

Anonymní řekl(a)...

Hey - I am definitely glad to find this. Good job!

Anonymní řekl(a)...

Nezaujatý , že mi o tom informuje na tusticka.blogspot.com , který se zdá být báječný fóra !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...