"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

28. září 2010

Já, Nina

Mamka natočila během posledních 14 dnů nějaká kraťoučká videa se mnou v hlavní roli. Dovolte, abych se k nim vyjádřila.

Ráda se procházím po farmě mého dědy a babičky.
Když chci jít u nich ven, stoupnu si ke dveřím a pokřikuju. Chodím si tam sem a tam. Zdolávám schůdky, různé hrboly, výmoly a propadliny. Občas se zastavím u Zdi nářků, otrhávám lístečky z keřů a kytek (jen to nesmí vidět děda!), pokud mi moje ruce ovšem dovolí.
Zaměstnávají mě hodně. Často mě to štve, něco mě nutí je mít v puse nebo s nima aspoň mávat. Potom už nestíhám trhat ani ty lístky.



Můj taťka ... Je to můj ochránce. Ochraňuje mě před maminkou, když se na mě zlobí. To byste měli, lidi, slyšet, jak zvyšuje mamka někdy hlas :o)
Taťka by se rád se mnou mazlil, ale mně se často nechce, a to je mu líto. Někdy ale přeci jen mám chuť dát pusinku i jemu ...



Takhle si někdy hraju. Je to velká sranda. Mámu i tátu moc ráda rozesmívám! Mají vždy hned lepší náladu a hrajou si se mnou. Děláme pak hop hop a jiné blbosti :o)



Občas mě zajímají zase klíče od skříně. Vyndám si ho, kousek poponesu, strčím do pusy, ale pak mi většinou vypadně z ruky a já se na něj vykašlu.



Abyste si nemysleli, že se už nekvedlám ... tak se kvedlám :o) Pořád mě to baví!



Tady jsem zvládla na farmě schůdek ... tak jsem dobrá, no :o) Ale byla to brnkačka, už jsem fakt mazák, to už se snad ani nedá počítat!



Asi už víte, že se moc ráda koupu. Vždycky, když mě máma zavolá večer do koupelny, můžu se přetrhnout, jak tam mažu.
I když tentokrát je to slabej odvar, tak 50% normální rychlosti, nějak jsem to zkrátka flákala.



Máma je děsnej šnek. Když koupat, tak koupat, ne? Ale to ne, to ještě zapomene na ručník, a podobně. Jen to protahuje ... jdu do toho sama! Však jsem už velká!!!



Teď sledujte, jakej jsem kabrňák. To jste ještě vážně neviděli! Doufám, že tohle video nezblejsknou dámy ze sociálky, to bysme asi přišli o bod na úkonu :o)
I když, máma tvrdí, že se nemusíme obávat, že byla zrovna nějaká správná konstelace hvězd ... rozhodně se mi toto prý nepřihází "dlouhodobě, samostatně, spolehlivě a opakovaně".



Radost nad radost. Ráda jsem veselá. A představte si, ne každej má pro to pochopení!
Tak třeba táta. Když sleduje zprávy, je mu šumák, že já mám radost, že jsem jeho princezna! Prej Kliiid, ticho, přestaň! Proč mi nedá pokoj???

9 komentářů:

Jana a Šíša řekl(a)...

Zlatá Ninuš, jsi velká šikulínka. Schody, koupání...mamku obdivuju, jak má naklizíno a nejhezčí video je to poslední s taťkou.:-))) Ninka vypadá moc spokojeně a v pohodě a tak to má být.:-)

Andrea řekl(a)...

vypdá šťastně...a o to jde..myslím.

Tuška řekl(a)...

No, myslím, že Nina je šťastná, i když teď zrovna mánějaké plačtivé období ... ale říkám sim jestli za to nemůže ta nově nasazená keppra.

Jani, naklizíno???!!! Kde? Tos mi teda zvedla náladu, jupíí! :o)

Anonymní řekl(a)...

no teda, jak ninda vystrelila ... to do ni vjel zivot. Tusko, jste vazne dobra, jak to vsechno zvladate. Smekam. :-). Jarka

Evina K. řekl(a)...

Ninda je báječná, je vidět, že je spokojená. :-))

Tuška řekl(a)...

Holky, všimněte si u těch schodů, že levá ruka jí furt rejduje, ale pravá je v klidu. Má na ní totiž ten návlek (ortézku). Zapomněla jsem to do článku napsat.
Jen tak občas zamává dlaní, když to jinak nejde :o) ale jinak ji má v klidu.
Zato ta levá!! Ani se nemůže přidržovat za zábradlí, jak jede !!!

Anonymní řekl(a)...

Tuško, pěkné videa... S tím koupáním je vidět, že když má Nina něco ráda, tak jí jde spostu věcí rychle.. No, jo voda - to je motivace i u nás. Teď když je hnusné počasí se M nudí, tak se chce X krát denně koupat.

S tím taťkou u televize, to je i u nás, taky nesnáší, když neslyší zprávy... Ale Ninuš je hodná holka a v klidu posedí i na klíně - to je moc milé. My máme právě před tou televizí trampolínu, tak tam M taky tak skáče... Skákání máme taky společné...

No a s ručičkama máme taky tak trochu problém, Nina se vážně nezastaví, když může... Martin často kvedlá nějakou hračkou přes tvář, přes zuby,... Tak to vypadá dost podobně. Ručičky má sice v pořádku, ale na tváři má vyrážku kolem pusy, pod nosem u oka... Taky nevím, co s tím... Míša

Dana řekl(a)...

Luci, skvělý videa. Super je to, jak Ninda běží do tý koupelny - to je srandovní :-D. K tý ručičce: mě to bylo divný, že má tu jednu ručičku tak v klidu, chuděrka - jak jí to hrozně pudí, vždyť to musí obtěžovat i jí samotnou...A připojuju se k Janě. Ty máš krásně naklizíno!!! Já bych takhle točit v bytě nemohla :-). To byste teda koukali ;-) Jsi vzornáááá!

Lucie Pokorná řekl(a)...

Luci,super videa,Nunuška je šikulka,ty schody teda zvládá krásně a líbil se mi ten usměv v té vaně:-)Mejtíky,mejtíky:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...