"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

9. prosince 2010

Můj listopad 2010

Se spožděním, ale přece nakonec mamka zvládla dát do kupy fotky za listopad. To je furt samej Tonda, Tonda ... a na vlastní dceru zapomene!

No, začátek se odehrál beze mě. Mamka vyrazila na dušičky zavzpomínat na její blízké. Mě hlídala babi s dědou.


Na začátku měsíce jsme si udělali celá rodina výlet do Prahy. To jsem si myslela, teda. Ale nakonec se z toho vyklubal zase doktor :o(


Vlastně doktorka. Možná si vzpomínáte, že jsme jeli na genetiku. Ta čekárna s hračkama, ta je zrádná. Tam mi totiž pak brali krev ... a tolik!!!


Všude dobře, doma nejlíp. A úplně nejlíp je ve vaně. Naučila jsem se tam i sama vlézt, takže už nepotřebuju ničí svolení ani pomoc :o)

Posted by Picasa
Tady to je prosím mámin výmysl. Tohle bych já určitě nefotila, ale hádejte se s ní. To jsou totiž moje bolískty mezi prstama. Prý od toho, jak si pořád slintám ruce ... no jen aby. Musím ale sama dodat, že tohle je ještě dobrý stav, jsou na tom ty moje ruce kolikrát i hůř. Mamka mi na to na noc pořád něco patlá a já pak musím jít spát v ponožkách na rukou ... To mě teda nebaví, uznejte!


Domácí odpočívání ...


... váleníčko s mámou a skákání.
Každé ráno po probuzení a každý večer před koupáním mám strašnou radost ze života. Ráno začíná celý nový den a večer mě čeká vana a vodička.
Tu radost projevuju tak, že snožmo skáču do výšky a hrooozně u toho křičím a směju se. Přes týden mě mamka nechává, ale o víkendu mě krotí, protože to je soused pod námi  doma a ne v práci, tak aby se trochu prospal, prý ... ale mě je to putna :o)


Ještě jedno oblíbené místo kromě vany mám. Je to moje židlička Tobi. Buď sedávám kolem ní, nebo na ní.
Naučila jsem se totiž úplně perfektně vylézt nahoru, otočit se na stupátku a sednout si ... a pak vesele sklouznu na zem a znova nahoru ... :o)

Posted by Picasa

V listopadu jsem se seznámila s novým hošanem. Kromě Jirky nás navštívil i Ondra. To byla akcička, pane.


Další akce proběhla na návštěvě u tety a strejdy. Bratránek měl totiž svátek. Jakožto Martin sice tehdy sníh nedodal, ale s malým spožděním to brzy napravil :o)
Jo a pro pravidelné návštěvníky našeho blogu ... ten svetr, co mám na sobě, je prosím pěkně z Německa z Lidlu! Myslím, že už nemusím víc dodávat :o) Máma to nevydržela do Vánoc, jak původně plánovala, a dala mi ho hned.


Tady obdivuji strýčkovo akvárium. Drobátko jsem mu ty rybičky poplašila ... hahaha.


No jasně, taky chodíme ven. Vidíte, tady ještě bez sněhu ... a docela nalehko, koukám. Za pár dní budou procházky vypadat jinak!
Většinou prochajdu spojíme s nákupem v krámku, to mám ráda, jinak bych se na nějaký procházení vybodla.

Posted by Picasa

Další kamarádi v listopadu. Docela jsem si užívala, jak tak na to koukám. Kočička a Pejsek přijeli za námi do Tejna :o)


Tady je vidět, jak se bavím. Polehávám s taťuldou, posedávám po gauči a ráda si pošmáknu na rukách.
V pokojíčku mě teď dost baví pohupovat se po balónu. Někdy do něj i strkám. Máma se hned začne nenápadně radovat a chce se ke mně přidat, ale to já nesnáším a jdu pryč!!!


Tady se musím pochlubit novým povlečením, které jsem dostala k svátku od tety a strejdy s rybičkama a Martinem. Že je krásný?! A taky se v něm skvěle spí!

Občas si ze mě dělá mamka s taťkou srandu a dávájí mi kolem krku polštářek do auta, jinak ho má kolem krku velká hadrová panna. Já si zase říkám ... teď jste vtipný, ale když bych ho v autě potřebovala, tak to ne, to je doma kolem krku panny.

A nakonec, samozřejmě, nesmím zapomenout na slavnýho Tondu. Tak jen jedna fotečka ... má jich tady už stejně milion.


No, tak tady je ta slibovaná procházka po změně počasí ... čili zasněžená!
Nejsem z toho vyloženě nadšená. Zima je děsná, oblečení mám na sobě spoustu, což teda je běs to na sebe všechno narvat.
Pak taky ... víte, já nejradši chodím s rukama spojenýma za zády ... a to víte, na sněhu a na ledu ... to nejde dohromady. Když jsem už asi potřetí spadla na zem, poté, co jsme si vykračovala jako pan starosta, jsem se s definitivní platností rozhodla, že zima není moje oblíbené roční období.

Posted by Picasa

Tak díky za pozornost těm, co dočetli až sem, a mějte se krásně. Užívejte blížících se Vánoc, adventu a vánočních dobrůtek ... a nebojte se, JÁ vám je nesním :o)

8 komentářů:

Amelie řekl(a)...

Náádhera...super popis a kráásná koláž.

Dana řekl(a)...

Luci, tvoje měsíšní shrnutí jsou vždycky super :-). Jo a ještě jsem ti nepochválila vzhled blogu - pěkné, pěkné moc! Hezké dny, holky. Budu se těšit na prosinec ;-)

tanzi řekl(a)...

Lidlovej svetr je naprosto super, určitě za tu anabázi stál !!

nikuliq řekl(a)...

Najprv musím pochváliť aktuálne upravený vzhľad blogu :) je to super.
No a moc moc sa mi páči Ninuška vo vani, našla si úžasnú zábavku :) Krásny je aj svetrík a tiež povlečko do postieľky :)
A s tou zimou a snehom je to u nás podobné :( aj keď sa všemožne snažím nalákať Nikiho na zábavky tohto druhu, stále to odmieta a horko-ťažko sa raz za dva dni vyberieme na polhodinovú prechádzku po snehu, aj to ho druhú polovicu prechádzky už takmer vlečiem za sebou domov a nadávam aký je ťažký :/
Krásne dníky kočky ;-)

Žanys řekl(a)...

No já se musela celou dobu prohlížení (a čtení) usmívat. Proč? Protože Ninuška se na těch fotkách také krásně usmívá. A ve svetříku je jako velká slečna. To, jak si psala, že ráno a večer má radost ze života, jak skáče, to je taky super... A úplně chápu, že je jí nějaký soused putna. Radost je radost. Ať si dá pán špunty do uší :-)
Žaneta
P.S. Waldmünchen už je otevřený

Andrea řekl(a)...

Moc hezká úprava, vtipné psaní..luci, jsi jednička!I tobě a nindě krásný advent!

Mak42 řekl(a)...

Krásné fotky a povídání, krásné pozadí na blogu, krásný svetr :-))
Veselé vánoce celé vaší rodině.

Unknown řekl(a)...

Pěkné fotky, že jich za tem měsíc ale je! Taky chválím aktuální vzhled blogu, je to moc pěkné.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...