"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

22. prosince 2010

Před Vánoci ...

... se dějou věci :o)
U nás na příklad už trošku naděloval Ježíšek.

Konečně! Konečně má Ninuška u postele na zdi přidělanou - jak se tomu vlastně říká? - ochranu před studenou a tvrdou zdí.
Ježíška v tomto výjimečném případě zastoupili 3 lidi - maminka, která to vymyslela a zorganizovala, prababička, která to ušila (Babi, dííík! Fakt jsem z toho nadšená!) a tatínek, který celou tu parádu nakonec (dnes) přimontoval na zeď.
Můžete si to prohlédnout ze všech stran, jednou i se spící Ninuškou. S těmi panenkami mi to přišlo roztomilé, ... jak se osvědčí, uvidíme :o)
Pokud by vás zajímalo, co je uvitř snímatelného potahu, tak je to taková ta pěnová předložka do koupelny.

Také toto je neobvyklé ... a ano, přiznám se, je to poprvé, co jsem ve svém životě pekla vánočku.Roky předtím nám ji vždy pekla prababička, pak babička, pak mamka ... no, a letos jsem si řekla, že bych to mohla zkusit sama :o)
Asi se budete mému výtvoru smát, je bohužel nesouměrná a trochu šišatá, ale mně to nevadí. Chuťově je dobrá, a tak se s ní klidně chlubím :o)
Víte, já na ty ruční práce naneštěstí moc nejsem, takže jsem měla oprávněný strach, že to dopadne mnohem hůř! Příště třeba bude super i vzhledově.

Taky tatík se strejdou se činí. K jejich posledním kulinářským počinům patří výroba a vyuzení klobás. A teď o víkendu došlo i na uzení naložených bůčků. Ne, že bych se po tom musela strhnout, ale povedlo se to, hošanům, to musím přiznat.
Takže na Vánoce jsme zásobení dostatečně :o)

Posledí zprávička se týká Tondy. Sbližuje s námi stále víc.
Hádejte, koho miluje nejvíce? Ano, je to ten , kdo na něj nejvíc kašle, a to je Nina. Tatík na ni úplně žárlí. Jak je Nina v jedné místnosti s puštěným Tondou, tak nemáme šanci. Leze za ní, skáče jí na ruce, na nohy, na hlavu ... a to tak, že si už Ninda musela začít všímat, protože je trapně neodbytný (chválabohu za to!) :o)

Blbé na tom je to, že za ní i hopká po zemi, když Nina někam jde. Takže je  musíme strašně hlídat, protože Nina pod nohy vůbec nekouká, jde jako buldozer a navíc tak jako rozevlátě. Což samozřejmě ohrožuje Tondu přímo na životě!!! Zkrátka, musíme dávat bacha, aby ho prostě nezašlápla :o(
Posted by Picasa

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Krásné....

Jana a Šíša řekl(a)...

Vypadá to krásně a útulně.:-)

Andrea řekl(a)...

Krása, užijte si to, Lucko!

Anonymní řekl(a)...

To je skvělý :) Na fotkách je krásně vidět,že o Tondovi Ninuška moc dobře ví,že ho vnímá.
Adina

Amelie řekl(a)...

Náádhera!!!

Dana řekl(a)...

Ta postel je tedy kouzelná, nádhera!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...