"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

26. ledna 2011

Vidina nepředstavitelného (82)

S radostí oznamuji, že v létě nastane něco, co si neumím vůbec představit!
Měla jsem s tím docela problém, takový ... jako ... etický - jestli je to spravedlivé vůči Ninušce a manželovi, ale protože mě celá rodina včetně něj podpořila (ano, i finančně), ... zkrátka ...

... v červenci pojedu s mojí mamkou na týdenní dovolenou k moři do Chorvatska!!!

Pořád tomu nějak nemohu uvěřit, je to ještě daleko. Ale v pondělí jsem zájezd zaplatila. Takže už tam musím!

Ninuška zůstane doma s tatínkem, který si v práci vezme na tu dobu dovolenou. Ani on nepřijde zkrátka, v červnu pojede s bratrem domů k rodičům, do Rumunska, skoro na dva týdny. A to já zase budu doma sama s Ninou. Tentokrát to s Ninuškou zkoušet radši nebudeme :o)
O ně dva strach nemám, zvládnou to spolu skvěle, manžel Nině bez problémů podává antiepileptika, i diazepam v případě potřeby dokáže aplikovat rektálně, budou spolu lenošit, to je jasné, vždyť bude léto a matinka taky hodlá relaxovat :o)

Já mám představu takovou, že budu spát a spát a spát celou dlouho noc na jeden zátah, budu si vychutnávat jídlo, které nebudu muset připravovat, povezu s sebou spoustu knížek a na pláži budu číst a číst a číst. A taky se budu samozřejmě koupat a opalovat. Výlety omezím na minimum, možná tak jeden za celou dovolenou, aby se neřeklo. Upřímně, já se chci prostě jenom válet.

Mamka byla na stejném místě loni s babičkou a moc si to chválily. Dokonce se tam mamče hodně moc zlepšila lupénka, která ji trápila hlavně na chodidlech a dlaních. Proto tam vlastně chtěla jet.
Říkám si, že i mně se možná vylepší kůži, protože v poslední době se mi na pokožce hlavy taky lupénka pěkně rozjela. Není to sice vidět, občas to mažu, pak to zmizí, ale je to prostě nepříjemné. Možná moře zabere i na mě :o)

To jsou tedy mé plány, přišlo to nečekaně.
Sice jsme o tom mluvili už trochu loni v létě, jako o možnosti, ale já to brala spíš jako takové neuskutečnitelné představy. Ještě před pát týdny jsem nechtěla ani slyšet, že bych do toho měla dát peníze, měla jsem pocit, že bych je měla využít nějak účelněji, rozumněji, nejlépe pro Ninušku. Nakonec mě všichni překvapili tím, že mě do toho přímo tlačili. A protože při zaplacení zájezdu do konce ledna je na něj sleva, zničehonic jsem se toto pondělí ocitla v kanceláři cestovní agentury :o)

Je škoda, že tam nepojedeme s manželem spolu, ale situace je taková, že nechceme na tak dlouho nikoho s Ninuščiným hlídáním obtěžovat, ono to s ní není úplně jednoduché, i když je to v podstatě zlatíčko. A potom ta její epi ... Manžel je zvyklý, jsou sehraní ...
A s mamkou to bude taky perfektní, je s ní legrace a rády si spolu povídáme.

Pojedeme autobusem přímo z našeho města, takže nikoho nebudeme obtěžovat s odvozy a přívozy, zkrátka budeme s mamkou úplně samostatné a samotné holky :o)

Kromě toho, že opustím Ninušku, mám ale ještě jeden problém. Nutně potřebuju zhubnout do plavek (které zatím nemám - myslím nějaké schopné) ještě aspoň 10 kg!
Krátkodobý cíl je stanoven, hurá do boje!

Lidi, já se asi fakt těším ...

13 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Lucko, tak to je úžasný a hlavně ZASLOUŽENÝ! Jaká byla nejdelší doba, cos byla bez Niny? A co se týče těch 10ti kil-zmenši talíř a pij hodně vody. Ono to půjde :)

Amelie řekl(a)...

Náádhera a moc Ti to přeju. Joo, zhubnout? Tak já bych chtěla asi 15 kg, ale vůůbec nevím, jak na to...Obaluji si nervy čokoládou. :-)

Jana a Šíša řekl(a)...

To zni kraaasne. Take si myslim,ze to bude zaslouzeny odpocinek. Jooo, cokolada, to je mor.:-))))

Mikyna řekl(a)...

Hoooolky, já se totálně zabouchla do zumby!!! Škoda, že nejste některá z Mostu, chodily bysme spolu. Takhle musím sama, protože maj líný kamarádky. :-)) Ale je to fakt zápřah, byla jsem zplavená jako kůň. Ale endorfiny (manžel si ze mě pak pořád dělal legraci, že všichni mají endorfiny jenom já že mam rovnou pseudoefedriny, protože jsem fakt byla jako vychechtanej magor) zapracovaly. Já ze sálu vylezla naprosto vysmátá a šťastná. Navíc se u toho prej dost hubne, tak hurá hurá jupí. :-)

Evina K. řekl(a)...

Tušti, to je bezva. Jako motivace k hubnutí je to asi optimální, ale po loňské zkušenosti u moře bych váhu příliš neřešila. Žen s postavou "do plavek" na pláži příliš nebude. A pokud ano, bude jim tak okolo 20. :-)) A s těmi není třeba se srovnávat. I já se první dny halila do různých šátků a ke konci už jsem celkem sebevědomě natáhla dvojdílné plavky. :-))

Žanys řekl(a)...

Lucko, žádná etická dilemata! Ninušce dáš nejvíc, pokud ty sama budeš v pohodě, odpočatá, s energií. Už starý Prof. Vojta (ten co zavedl reflexní cvičení)říkal, že na prvním místě je vždycky máma. Já to dřív moc nechápala, ale již nějaký čas tomu rozumím dost dobře. Takže hlavně neměj absolutně žádné výčitky!

Anonymní řekl(a)...

Tuško, udělali jste bezva rozhodnutí... Tak ať vám výjde počasí a hezky se tam dobiješ (myslím energií).. :0)Míša

pafcasim řekl(a)...

Tuško, to je SUPER!!!! Moc si to užijte, ty i maminka!!! Určitě si to zasloužíš a Nina asi spíš potřebuje odpočatou mamku s energií než "peníze".

Ať se dovolená vydaří podle vašich představ ;-)

Lucie Pokorná řekl(a)...

Lucíííí tak to je něco,moc gratuluju:-)A moooc ti to přeju!!!

Anonymní řekl(a)...

Lucko, to je super a určitě si to s mamkou bezvadně užijete! Souhlasím s Evou, já bych s tím hubnutím nějak netlačila na pilu, však už jsi od loňska zhubla.
Já minulý jaro vyrazila jen s Dančou do Itálie k moři - byla výhodný pobyt se školkou tak jsme si to spolu taky moc užily, jen mi bylo líto, že s náma nemohl jet i manžel. Ale šetřil dovču na léto, kdy jsme rekonstruovali střechu. No a letos se též nikam k moři nekoukneme, protože čekáme na jaro miminko.
Tak si to všichni moc užijte i Ninuška s taťkou ten týden doma a uvidíš jaký to bude krásný návrat za tvýma zlatíčkama domů, odpočatá, opálená a usměvavá maminka. Moc Ti to přeju!
Cucaracha-Jitka (nějak mi nejde přihlásit se přes účet na Googlu)

Dana řekl(a)...

Ách, to je nádherná představa. Moooc přeju!!! Hezky nabereš síly a vydechneš, pěkně dělej, co opravdu chceš - když se chceš válet, válej se - bude to dovolená jen pro tebe!!!

Andrea řekl(a)...

práda..aplavky neřeš..taky myslím, že tam moc hubendír nebude.

Tuška řekl(a)...

Nějak jsem nestíhala odpovídat!

Moc vám děkuju za ujištění, že nemám řešit, co na to Nina a že si to mám užít. Tak si to užiju. Už se teda dost těším! :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...