"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

14. března 2011

Dvě prospané noci (88)

Konečně se snad začíná blýskat na lepší časy co se spaní u nás týče.
Dvě poslední noci proběhly velmi poklidně, Ninuška spala, asi třikrát, čtyřikrát chtěla napít a celkem vypila jeden až dva hrnky čaje narozdíl od předešlých nocí a litru a půl tekutiny.

Noční výlety do vany a extrémně časté buzení se na pití jsme už během její virózy skoro odbourali Sedalií, homeopatikem v sirupu na zlepšení lehké poruchy spánku (jak je psáno v návodu). Tedy, lépe řečeno, vanu jsme odbourali úplně a pití jsme stáhli tak na polovinu, budila jsem se s ní tedy méně, ale i přesto vypila celou tu konvici, jen tentokrát pila po dvou třech hrncích na jeden zátah, na štěstí vždy hned potom usnula, aspoň to cestování po bytě odpadlo, bohužel těch plen v noci pořád neubývalo.

Jakmile jsme virózu zažehnali (zahlenění hlavně cibulovým čajem, který jsem jí podávala několikrát denně stříkačkou, po lžičkách odmítala), chtěla jsem zlikvidovat i noční pijatyku. Pořád jsem se k tomu ale nemohla odhodlat dát jí vodu nebo aspoň nepřislazený čaj, ještě jsem stále byla neuvěřitlně šťastná, že v NOCI Nina SPÍ. Jenže mi bylo jasné, že se to kdykoliv může zase zvrtnout, když ji nechám takto popíjet.

V pátek se to vyřešilo.
V pátek jsem Nině navečer udělala do konvice šípkový čaj s tím, že ho medem přisladím, až trošku vychladne.
V pátek jsem šla s přítelkyněmi po delší době do naší oblíbené hospůdky, Ninu uspával tatík. Během šlechtění se na dámskou jízdu jsem úlně zapomněla na med i na čaj.

Když jsem pak šla o půlnoci spát a odnášela jsem konvici do ložnice, uvědomila jsem si, že čaj je vlastně úplně hořký. Jenže, protože pár deci vína udělalo své, já byla děsně líná se vracet do kuchyně a lehkomyslně jsem se rozhodla, že tedy dnešek bude ten správný den, respektive noc, kdy Nina dostane neslazený čaj.

Ještě jsem chvíli v posteli domýšlela důsledky svého činu, ale pak se mi zavřely oči a já usnula. Nina se probudila, přišlo mi, že docela za dlouho. Napila se jednou ... nevěřícně na mě koukla, dvakrát ... zhnuseně se odvrátila, zalehla a spala dál. Překvapeně jsem si taky lehla.
Probudila se tu noc ještě asi čtyřikrát, vždy si ale jen cucla a ihned znovu usnula. Celkem vypila jeden ... ano, slovy JEDEN hrneček neslazeného čaje. Ráno v šest jsem jí za odměnu doběhla do kuchyně pro přislazený čaj zvečera. Konečně se pořádně napila a ještě na 15 minut zavřela oči. Pak už jsme musely vylézt, protože Nina měla ukrutný hlad.

Totéž se dělo i včera, jen vypila o trošku víc, necelé dva hrnečky. Ale plenka jí stačila oba dva dny jedna na celou noc!!!
Dnes mám pro ni připraven opět neslazený čaj, tak držte palce, ať se nám takto daří i nadále :o)

Nemohu uvěřit tomu, že po tolika měsících se snad zase trochu vyspím, obzvlášť poslední týdny byly extrémně náročné a já ani tolik nepsala na blog, protože jsem chodila mnohem dřív spát, abych něco naspala do rezervy.

Proč to nešlo tenkrát zpočátku, když jsem se to pokoušela utnout, s tou vodou?
Neslazený čaj akceptuje, při vodě řvala vzteky. Jestli je to proto, že čaj, i když neslazený má prostě nějakou tu chuť? Nebo se jí celkově upravilo spaní (díky Sedalii) a její pití, které se stalo zlozvykem, se díky tomu neprojevuje v takové síle? Nevím ... a ani to už asi nebudu řešit.
Jsem ráda, že jsme snad našli cestu, jak z toho ven. Doufám!

9 komentářů:

Tess řekl(a)...

Lucko, my jsme tohle noční pití měli mezi 18-24 měsíci. Nevypil teda takový kvanta jako Ninuška, vypil jednu kojeneckou láhev - 250ml, tudíž jeden hrníček. Ale zas s tím otravoval celou noc, vždycky si cucnul...a za pět minut znova. On dlouho hodně špatně spal, já jsem měla už za ty skoro dva roky příšernou spánkovou deprivaci.

Po druhém roce se to uklidnilo, a ted ve skoro 3,5 se dá říct, že prospí celou noc.

Třeba to Ninušku zase přejde.
T.

Anonymní řekl(a)...

Tak to je paráda. Gratuluju a hlavně přeu ať to vydrží a nejlépe bez jakéhokoliv buzení. (Tohle totiž fakt musí být strašný, já jsem k.o. jen když B. v noci kašle, buzení v noci až na výjimky neznám asi od čtyř měsíců. To jsem si užila naopak se synem, který i dnes je schopný vstávat v půl páté - naštěstí pro mne s tatínkem.)

Mějte se. Markéta s Beatkou

Anonymní řekl(a)...

Tuško, to je fajn, že se to srovnalo...:)) Teď ještě, aby si Nina zvykla pořádně pít přes den... Martin měl teď rýmu a v noci dost chrápal i to mi stačí, abych byla nevyspalá... Míša

nikuliq řekl(a)...

Mám veľkú radosť aj za Teba, že sa to upravilo. Sama na sebe poznám aká som hrozná na všetkých po prebdenej noci.
Bodajby to ešte tak chcelo ostať- ideálne naveky ;-)

Amelie řekl(a)...

Gratuluji k prospaným nocím...

Linda Martinovská řekl(a)...

gratulka-jste veliké šikulky.Nám se zatím ponocování nedaří zvládat L+O

Dana řekl(a)...

Luci, to je perfektní. Konečně, viď? :-) Držím palce, ať se daří i dál a užíváte si spánku...Někdy se dámská jízda hodí - nejen jako drbárna :-D!

Andrea řekl(a)...

tak to je paráda!!

Anonymní řekl(a)...

tak preju vic takovych "lehkomyslnych" rozhodnuti. Jarka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...