"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

11. dubna 2011

Tonička (Rettův syndrom) "říká" básničky!!!

Vážení čtenáři, jsem nesmírně šťastná, že jsem mohla vidět toto video.
Jestli si vzpomínáte, párkrát jsem tu už psala o Toničce a o jejím novém blogu, který jí vede maminka. Protože ho vytvořila teprve před nedávnem, nezabrousí tam možná tolik lidí, kolik by si zasloužilo vidět tuto ukázku toho, jak neuvěřitelně, překvapivě a úžasně šikovná je Tonička.

A proto jsem napsala Andree, Toniččině mamince, a dostala souhlas k tomu ho zveřejnit zde "u Ninušky" - vždyť jsou kámošky, tak si musí pomáhat, že? :o)

Podívejte se tedy na to, jak teta z rané péče zkouší poprvé s Toničkou nápad, o kterém prý obě (teta i maminka) měly své pochybnosti, ale na štěstí to zkusily! Tonička je zpočátku už zjevně unavená, ale přesto se jí nádherně daří "říkat básničky"! Já, když jsem to viděla poprvé, bulila jsem jako želva. Andrea prý taky :o)

Každopádně je to skvělá příležitost ukázat lidem, že i holčička s Rettovým syndromem všemu rozumí, spolupracuje a užívá si to ... jen je třeba najít ten správný komunikační kanál.


PS: Samozřejmě, že mi to nedalo, a hned jsem Ninušce vyrobila podobný zalaminovaný domeček se všemi proprietami, co k tomu patří :o) Video zatím nemám, pořídím ho, až se Nina zlepší, protože Tonička reaguje opravdu mnohem lépe. A toto je "Toniččina síň slávy" :o)

Ale i tak musím Ninušku pochválit, protože jsem tomu nedávala nejmenší naději a ona mě překvapila mile! Opravdu sahá po správných věcech, ale u posledních dvou už totálně mizí pozornost, a ona dělá chyby, protože kouká, kde co lítá. Nepochybuji už o tom, že Nina tomu rozumí, dokáže vybrat z nabízených dvou věcí tu správnou, ale její velká slabina je právě v tom, že udrží pozornost po strašně krátkou dobu, jen pár vteřin a dost :o(

3 komentáře:

nikuliq řekl(a)...

To je také nádhernéééééééé! Tonička je veliká šikulka, zdá sa dokonca, že po prekonaní únavy zo začiatku, sa z toho potom dokonca tešila. Úžasné, gratulujeme k takémuto úspechu a prajeme len veľa fantázie na vymýšľanie ďalších skvelých nápadov

tanzi řekl(a)...

ANO, toto je sín slávy pro Toničku (a zasloužená!!), ale pevně věřím, že se brzy dočkáme i videa s Ninuškou.
Neb je také šikovná a hlavně je převelice šikovná její maminka.
Držím palce!!!!!!!!

Jana a Sisa řekl(a)...

Nadherny Tonicko!!! Ninda to taky zvladne, drzime palecky.:-) Hrozne se mi libi ten domecek, udelam ho Stepovi taky, az budu mit trochu vic casu. A dam na blog. Pa pa holky.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...