"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

6. května 2012

Masáž Shiatsu nejen pro těhotné

Zaujala mě tato metoda pozitivního ovlivňování těla - masáž SHIATSU.
Svými kořeny sahá hluboko do dějin čínské medicíny a Japonska. Podrobnosti a informace uslyšíte jednak v krátkém videu a pak je můžete najít i na těchto českých stránkách: http://www.shiatsu.cz/index.php

Máte někdo se Shiatsu zkušenosti? Budu ráda, když mi někdo podá nějakou osobní informaci.

Ninda se zase horší - jak se spánkem, tak i s epilepsií (což může samozřejmě souviset), tak opět hledám ...

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
ještě nikdy jsem vám nepsala, ač váš blog sleduji už poměrně dlouho a moc se mi líbí. Ale ráda bych připojila pár slov k Shiatsu. Mám vlastní zkušenost z dob, kdy jsem na tuto masáž docházela. A moje poznatky lze shrnout do několika bodů: 1. hodně záleží na terapeutovi (ne každý mi seděl, nakonec jsem našla paní která byla skvělá a se kterou jsme byla schopna jakéhosi hlubšího napojení); 2. stran napojení - mám dojem, že Shiatsu je opravdu účinná tehdy pokud je na ní připraven i stav vaší mysli - pak je masáž účinná. Jinak se jedná jen o příjemné hlazení a doteky bez dalšího přesahu; 3. výsledek masáže v mém případě ovlivnilo i to zda jsem byla schopná tzv. "vypnout", pokud se nezadařilo a já v průběhu masáže myslela na všechno možné, pak byla celá shiatsu masáž na nic i přes zřejmou snahu terapeutky.
Tedy za sebe musím říct, že Shiatsu funguje, ale vyžaduje i určitou "snahu" nebo jak to nazvat ze strany masírovaného. Nevím zdali jsem vám tímto stručným výčtem pomohla.
Přeji vám i Ninušce vše dobré a držím vám palce, aby vaše těhotenství probíhalo co nejlépe.
Martina

Tuška řekl(a)...

Martino, moc děkuji za Váš příspěvek. Ani jsem nedoufala, že se někdo na toto téma ozve.
Je zajímavé, co píšete. Takže pokud to tak je, s dítětem, které "nespolupracuje", by asi nemělo moc smyslu tuto masáž podstupovat ... to by mě sakriš mrzelo!
Vím, že je to váš osobní dojem, ale určitě je pro mě velmi cenný.

Neházím zatím flintu do žita, třeba se ještě někdo ozve s další zkušeností - ono celkově by to asi i pro zdravé děti bylo v takovém případě dost náročné ...

Napsala jsem i majitelce v článku zmiňovaném webu, tak uvidím, jestli se ozve a dá mi k tomu také nějakou informaci.

Každopádně moc Vám ještě jednou děkuji za Vaši reakci!!! L

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer Tuško,
ona ta "spolupráce" je spíše ve formě určitého "odevzdání se a otevření." Neumím to moc popsat. Ale nevylučuji, že právě Ninuška by tohle mohla umět líp než my ostatní zahlcení spoustou starostí, informací, stresů apod. Takže určitě flintu do žita neházejte. Jeden subjektivní popis nic neznamená. Možná by nebylo špatné, kdyby jste si masáž vyzkoušela na sobě. Ono vám to asi přinese víc, než zprostředkované informace a je to fakt jemná a příjemná záležitost, kterou stojí za to otestovat.
Martina

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer Tuško, nechci aby to vyznělo nějak špatně, ale myslím si, že jde bohužel o běžný okultismus. Nejedná se jen o masáž, ale jak jste už mohla sama poznat, má tato terapie duchovní přesah..neznámého původu. Pozitivní dopad jistojistě funguje za předpokladu, že je tu odevzdaná "spolupráce" se zdrojem energie. Když bych to řekla hodně zjednodušeně, mohla byste se stejně tak konkrétně modlit k Ježíši, o kterém alespoň něco víme a prosit za uzdravení. Bůh žije a sama jsem byla několikrát svědkem pozitivních změn na mnoha úrovních. Mějte se co nejlépe a přeji brzké zlepšení. Jana

Tuška řekl(a)...

Okultimus si představuji trochu jinak, rozhodně ne jako tuto masáž. Ani modlitby k Ježíšovi či komukoliv jinému nevnímám jako okultismus.
I u léčby klasické musíte mít víru, že zabere, jinak se většinou nedaří.

Je to zkrátka alternativa ... a u nás klasická medicína selhává, tak proč se nepídit po něčem dalším. Nemáme co ztratit.

Díky za reakci, Jano.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...