"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

12. června 2012

Jak se Nině žije ve školce (119)

Dnes jsem si ze školky přinesla domů fotky. Fotili se tam na závěr školního roku někdy předminulý týden.
Fotky jsou krásné, mám z nich radost.
Zapomněla jsem se ale zeptat asistentky a učitelky, jestli by jim nevadilo, kdyby se fotka s nimi objevila u mě na blogu, a tak jsem je radši (a nakonec i děti) rozostřila.

Na webových stránkách školky sice fotky z akcí jsou vyvěšeny normálně, na začátku roku jsme my, rodiče, podepisovali (nebo taky ne) souhlas se zveřejňováním fotografií dětí z různých akcí školky - ale pro pořádek ... :o)

Každopádně mám radost, že si s Ninuškou dala asistentka práci a nechala ji vyfotit na jejím oblíbeném ptáčkovi, kde se ráda houpe. Na židli jim totiž prý sedět nechtěla :o)

A všimli jste si, jak mezi ty děti staré tři až čtyři roky výškově Ninda (6 let) docela zapadá? Přijde mi to legrační, ale neřeším to.
Povídaly jsme si to tom i s Pavlou z rané péče a shodly jsme se na tom, že do budoucna není na škodu, když bude Ninda drobnější, pokud jde o nějaké nasměrování (a to doslova :o) nebo o to "přimět" ji udělat něco pro ni nepopulárního :o)


Jinak je naše třetí asistentka stoprocentně nejlepší ze všech, které se u Ninušky vystřídaly. Škoda jen, že jsme na ni nenarazili dříve, ale jen na poslední tře měsíce. Asi to tak mělo být. 
Ale konečně nám Ninuška ve školce neusíná na 2 - 3 hodiny jako dříve - najednou to jde. Asistentka se jí věnuje a usnout ji nenechá. Mám pocit, že k tomu Ninuščinému narušení spánkového režimu prospané dopoledne zrovna dvakrát neprospívalo :o(

Do školky se těší, děti - hlavně holčičky - se kolem ní rojí, Nina bere sama děti za ruku a ony ji. Hrají si s ní v kuchyňce a v krámečku - dělá jim prý dítě, pro které oni vaří; podávají ji "uvařené jídlo" a ona si ho od nich bere :o) 
Teprve teď, v poslední době, jsem přesvědčená, že integrace Nindy byl dobrý krok.

Najednou (příchodem nové asistentky v dubnu) přestaly záchvaty vzteku, breku a lítosti končící usnutím. Nina prý sleduje nejen děti, ale celkově cvrkot kolem sebe.
Prohlíží si prý obrázky na zdech, skáče na míči s madly (hopík?), houpe se sama na ptáčkovi, kaká do záchůdku, když to s asistentkou stihnou :o), objímá plyšáky, vydrží s přehledem v kině na pohádce - dnes byly na divadle skoro hodinu a prý je spokojená, sleduje jeviště a párkrát za představení se zasměje - zavýskne radostí :o)

Ninda má teď stále dost záchvatů (opět se nám to horší), i když spánek je lepší (zdaleka ne ideální), ale jsou to záchvatky krátké - zahledění, takže po nich neusíná a navzdory tomu, že je má i ve školce, má stále dobrou náladu.
O víkendu si Nina sedá ráno na židličku u dveří, kde se obouvá, že je jako čas jít do školky ...  No sranda :o)

Už týden je Ninuška ostříhaná. Tak rychle jsem si na její letní setřih zvykla, že jsme měla šok, když jsem ji viděla ještě zarostlou na fotkách ze školky, s ofinou okudlanou mou maličkostí!
Pro porovnání vkládám "ostříhané" fotky. To je rozdíl, co?
 
 
Posted by Picasa

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Moc hezké školkové fotky a je škoda,že jsi nechala Ninu ostříhat,to mikádo jí fakt slušelo včetně ofiny.
Šárka Teplice

Anonymní řekl(a)...

Ninušce to moc sluší, mám najednou pocit, že hodně vyrostla - prostě slečna ;o)))
Jsem ráda, že se integrace do školky povedla a Nině se tam líbí.
Moc na Vás vzpomínám a držím palce ve Vašich pokrocích.

sestřička Alena z rentgenu

Lucie Pokorná řekl(a)...

Luci to je nádhera,nádherné zprávičky,to je něco...Fotky jsou krásný,my bohužel nemáme ani jednu,Justýnku nikam ve školce neberou a nefotí ji:-(Ještě že už táhneme pryč..po šílené besídce kdy nechaly učitelky Justýnku sedět a vůbec jí nezapojily,jsem se s nimi pohádaly a teď už tam nechodíme..prvně vyhazov pak tohle no už toho bylo moc..a v zaří jdem naštěstí do jiné,na 3 dny v týdnu...Tak se holky mějte..Ninuška je velká fešanda:-)

Tuška řekl(a)...

Mikádo je na Nindě pěkné, i když moje stříhání ofiny ho vždy zkazí. Jenže je moc nepraktické. Nina se totiž hrozně ráda "kvedlá" na gauči nebo v křesle a potom má vlasy vzadu hrozně zakublané - úplné dredy!

Takže ji léto vždy nechám hodně ostříhat a pak po zbytek roku dorůstat mikádko a jen zastřihovat.

Ona totiž naše paní holička je hrdinka a neuvěřitelně šikovná osoba: Nina totiž u stříhání hrozně vyvádí, musíme ji držet minimálně dva a holička kolem ní skáče a stříhá. Nina vyvádí, řve, vzpírá se... Když někdo jde okolo, musí mít pocit, že se tam vraždí děti. Je to hrozná akce, proto jen jednou za rok, víckrát to nedávám ...

Zastřihování mikáda zvládá Ninda lépe.

Luci, školka u nás se snaží Ninu nevyřazovat z kolektivu ... ale přeci jen jsou věci, které mě mrzí. Třeba zrovna besídka ke dni matek, ... ani náznak toho, že by ji do ní zapojili. Ani jsme tam nešla - koukat na cizí děti ...
No, ale od září jde Nina do školy, tak už to neřeším.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...