"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

21. května 2013

Vakcíny, vývoj mozku a PAS

Extrémně zajímavý (a dlouhý) článek (alespoň pro mě) jsem našla na Dobromyslu.
Jedná se o překlad článku významného (amerického) neurologa Dr. Russella Blaylocka (text informuje o stavu a situaci v USA), který přináší nový pohled na fatální zdravotní dopady dětského očkování.
Se souhlasem autora článek přeložila MUDr. Ludmila Eleková.

Nejedná se totiž jen o PAS (poruchy autistického spektra), ale o poruchy mozku vůbec. Článek píše odborník, takže se to v něm hemží odbornými termíny. Ale i kdyby člověk nerozuměl ani jednomu z nich, to podstatné mi z textu přesto vyplývá.

Začtěte se zde:
http://www.dobromysl.cz/scripts/detail.php?id=2583

Jedna z mnoha zajímavých pasáží:
"Imunitní systém je velice složitý systém, který je při narození neúplně vyvinut. To znamená - a bylo to potvrzeno studiemi na zvířatech i lidech - že se reakce na očkování liší podle věku příjemce, proto malé děti reagují jinak než dospělí. Ukázalo se to u vakcíny proti hepatitidě B, která je nyní podávána novorozencům. Míra vyzrávání imunitního systému se také podstatně liší mezi jednotlivými dětmi, proto nelze předem říci, jaké účinky se projeví u všech dětí. Existuje velká variabilita, včetně vlivů stravy.
Reakce imunitního systému na infekci a očkování se může velmi lišit. Za normálních okolností se mění funkce T lymfocytů podle toho, co je v dané situaci vhodnější..26 T-helper lymfocyty (Th) mohou existovat jako Th1, Th0 nebo Th2 typy. Když není přítomna žádná infekce, systém je v modu Th0 (neaktivovaný). Pokud dojde k invazi viru, rychle se přepne do fáze Th1, což umožní imunitním buňkám uvolňovat skupinu cytokinů, které virus zabijí. Také aktivuje lymfocyty, které zabíjejí viry a bakterie. V jiné situaci potřebuje imunitní systém zcela jiné signály a buňky, které jsou zajišťovány fází TH2. Th2 fáze preferuje produkci protilátek, převážně produkovaných B lymfocyty, které ale všeobecně snižují imunitní reakci.
Děti jsou během intrauterinního života nastaveny v modu Th2, aby nebyly imunologicky odmítnuté matkou (podobně jako transplantovaný orgán), protože dítě je mateřským imunitním systémem vnímáno jako cizí těleso. Při porodu zůstává dítě v Th2 modu, ale má omezenou schopnost přepnout do obranného Th1 modu, pokud je to nutné, například při infekci. O měsíce později dítě přepne do dospělého Th1 modu. Pokud jeho imunitní systém zůstane v Th2 modu, má vysoké riziko autoimunitní poruchy, jako je ekzém, astma nebo jiné a lergie.
V současné době úřady doporučují, aby bylo každé dítě po narození očkování proti hepatitidě B. (V USA, pozn. překlad.) Ale je to bezpečné? Nedávná studie zkoumala imunitní reakce kojenců do věku 1 roku, kteří dostali vakcínu proti hepatitidě B a sledovali, zdali se liší od reakcí dospělých, kteří dostali tutéž vakcínu.27 Bylo zjištěno, že kojenci, dokonce i děti star&s caron;í jednoho roku, reagovaly odlišně. Jejich hladiny protilátek byly podstatně vyšší než u dospělých (3krát) a zůstávaly vyšší po celou dobu studie. V zásadě bylo zjištěno, že kojenci reagovali na vakcínu intenzivním přesunem k Th2 odpovědi, která přetrvávala dlouho poté, co již měla vymizet, což je zcela nenormální imunitní reakce.
U autistických dětí bylo popsáno, že u nich převažuje Th2 reakce, což by vysvětlilo jejich sklon k rozvoji autoimunních nemocí a zvýšenou náchylnost k infekcím v raném věku.20,28-30 Zvýšení prozánětlivých cytokinů, zejména TNF (tumor nekrotizující faktor, pozn.překl.), bylo popsáno ve studiích profilů cytokinů u autistických dětí. Jak uvidíme později, excesivní ; produkce cytokinů B buňkami a suprese Th1 aktivity T buněk, pozorovatelné autismu, je spojena s vysokou incidencí neurologického poškození excitotoxiny.
Několik faktů ohledně těchto imunitních reakcí je důležitých pro všechny rodiče, včetně důsledků takové nadměrné stimulace imunity během těhotenství. Například bylo prokázáno, že excesivní imunitní stimulace, ke které dochází při očkování, významně zvyšuje riziko, že se těhotné ženě narodí dítě s autismem nebo schizofrenií, podle toho, kdy v těhotenství byla vakcína aplikována.31.32 Kromě toho trvalá Th2 reakce způsobena vakcínou proti hepatitidě B uvádí dítě do vysokého rizika rozvoje autoimunitní poruchy a poškozuje jeho schopnost bránit se infekci. To znamená, že vakcína podána ihned po narození může vašemu dítěti výrazně zvýšit riziko dětských infekcí, včetně hemofilové meningitidy, menigkokové meningitidy, rotavirových infekcí, spalniček, planých neštovic apod. Nejen to, ale mnohé studie prokázaly, že takové potlačení imunity výrazně zvyšuje riziko vážných komplikací spojených s průběhem těchto infekcí, což znamená, že kdyby vaše dítě bylo vystaveno spalničkám nebo planým neštovicím, bude mít vyšší riziko neurologického poškození, epileptických záchvatů nebo jiných systémových poruch.12,33,34 Když k tomu dojde, namísto toho, aby připustili, že očkovací program je příčinou komplikací a úmrtí, zastánci očkování vykřikují, že to je důkaz, že je třeba ještě více a usilovněji naše děti očkovat."

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Vážená paní,
čtu váš blog a obdivuji, jak se s manželem věnujete své dceři. Je mi líto, čím jste si až doteď museli projít, nyní máte také radost- miminko.
Ale píšu k očkování, chápu, že hledáte důvody a vysvětlení, proč se vám to stalo, bohužel s očkováním to souvislost nemá.
Výzkum britského lékaře Wakefielda o tom, že očkování trojkombinací v raném věku způsobuje autismus, byl podvodem a bohužel na to doplácí stovky a tisíce mladých lidí, kteří prodělávají dětské choroby po pohlavním vývoji a nemoci jim způsobují vedle neplodnosti i další závažná poškození.
Dr. Wakefield nesmí provozovat lékařskou praxi, jeho studii vyvrátil prestižní vědecký časopis The Lancet v roce 2012, bohužel ta fáma se mezi rodiči dětí šíří jako mor.
http://www.osel.cz/index.php?clanek=5464
Alena

Zuz řekl(a)...

Mne to az taky problem nepride, mojmu synovi zacali problemy v predtym bezproblemovom vyvoji asi na 18tich mesiacoch, odvtedy jeho vyvoj stagnuje, na dvojrocnej kontrole bolo prve co povedali: ZAKAZ DALSEJ VAKCINACIE NEZ SA PROBLEM VYRIESI!.
Ja nevidim ziadnu suvislost medzi jeho vyvojom a vakcinaciou ale to ze to povedali(a dalej ho neockovali) asi nebola ziadna nahoda.
Zuzana

Helaovečka řekl(a)...

Milá Aleno, i kdyby brzké očkování nezpůsobovalo autismus, jednoznačně to poškozuje jemnou a ještě nevyvinutou dětskou imunitu a to trvale. Navíc očkování nás nechrání celý život a když dětem vezmeme možnost prodělat si dětské nemoci (spalničky, příušnice, zarděnky, neštovice) jako děti, kdy je dobře snáší a posílí si tím vlastní imunitu, dostávají je právě jako dospělý s často velkými komplikacemi. Navíc pokud příušnice prodělá muž, málokdy se mu dostanou i na varlata a když už jo, postihnou vždy jen jedno, takže strašit neplodností je v tomto případě hodně přehnané.
Momentálně prodělávají dětské nemoci často děti ve věku 18-24let, je to přesně věk, kdy jim končí ochrana očkování, mimo jiné jsou tu i jiné formy, než na které byly očkovány, takže je očkování ve výsledku k ničemu, není doživotní. Po prodělání dětské nemoci máte naopak doživotní ochranu.

Aya řekl(a)...

Paní Aleno, to, že někomu zakážou provozovat lékařskou praxi, protože odhaluje nebezpečnost očkování, a farmacie je jak víme po zbrojení a drogách největší byznys světa, mě spíše utvrzuje v názoru, že na tom doprkýnka asi něco bude...
A nedivím se Tušce, že hledá kde může, právě proto, že nechce, aby Matýska nepotkaly stejné nebo podobné problémy jako Ninušku.
A já mám také postiženého syna a v očkovacím centru v Motole mi dokonce nedoporučili jej očkovat a nemám problém pro genetickou zátěž neočkovat ani jeho sourozence... je tedy nepopiratelné, že všichni ví, že očkování může způsobovat velmi vážné neurologické a imunitní poruchy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...