"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

21. června 2013

Tři čtvrtě roku už žijeme jinak ...

... a rozhodně lépe :o) Už 9 měsíců je našemu bobkovi - Matýskovi. Roste z něj pěkné kvítko, které s rodiči hezky cvičí :o) I s Nindou se pere o to "své" ... a to může být v daný okamžik cokoliv, třeba právě Ninuščino.

Už tři čtvrtě roku spí naše rodina odděleně. Já s Matýskem v obýváku, tatík s Ninuškou v ložnici. Ninda nám zničehonic začala spát, už jsme se chtěli zkusit sestěhovat, ale než k tomu došlo, po 6 týdnech spaní celou noc (rozuměj - sice v kuse, ale od 11 večer do 6 do rána max.) začalo zase noční buzení a hned zvesela od 1 do 5 ráno vzhůru. No nic, už jsme si zvykli :o(

Nestíhám přispívat na blog, jak jste si jistě všimli. Vařím totiž pro dalšího strávníka - pro Matěje. A že je to jedlík úžasný! Zatím jen oběd a večeři, ale chystám se přidat snídani.
Sní toho pomalu víc než Ninuška, protože ta teď má umírněné období a moc nejí. Aspoň méně chodí na "tamtu stranu". Má totiž zase opakující se problém, chudák, opět bojujeme s odolávajícími opruzeninami. Ach jo. Snad už se blýská na lepší časy.

Ninda dokazuje. že vnímá víc, než by člověk řekl - sedí takhle Nina na gaučíku v pokojíčku a kouká na Matýska, jak si hraje na zemi se svojí novou "Fredynou" - hračka světluška Freddy. Ninda ji taky měla jako mimi, teď už je dost ojetá. Najednou se Ninda zvedne, jde ke krabici s hračkama, zaštrachá v ní a vyndá si svoji starou Fredynu a jde si s ní sednout zpět na gauč!

Prostě přesně ví, které hračky jsou její a které Matýskovy. Většinou se je snažíme z různých důvodů trochu oddělovat. Ale málokdy to vyjde. Když však začne štrachat u něj v postýlce a "krade" mu nějakou jeho hračku, zavolám aby ji nechala. Ona stáhne ruku a opět ji strčí do postýlky a vytáhne si ... něco svého, co tam nějak taky leží. A na to nemůžu říct ani slovo :o))) Prostě je to naše šikovná potvůrka :o)

Taky se blíží prázdniny ... jindy super, ale teď začínám trnout, jak to s těma dvěma poděsama dám :o) Tak držte palce!

No ale teď už pár fotek k našemu "výměsíčí":

Mazlíky s tatíkem.
 Plazením vpřed!
 Ninušky boty jsou nejlepší ... jako na chuť!

 A kuk!
 První narozeninky Matýskovy sestřenky! 
 Musel ozkoušet její vozidlo, no ne?




Na zahradě u tety a strejdy nás fotil bratranec.

 Je to šikula ... bratránek.



 A oslava máminých narozenin ...

 Na návštěvě u sestřenky a její holčičky. 



 A taky se kromě plazení Matýs pěkně staví na všechny čtyři a vyvažuje :o)

 Tropy u babi a dědy na zahradě. Za chvíli šlo dolů oblečení i čepice :o)
 A další tréning!!!



4 komentáře:

Amelie řekl(a)...

Krásné fotečky, děti rostou jako z vody.

Anonymní řekl(a)...

Matýsek je kouzelný

Helena řekl(a)...

Přeji náádherné prázdniny. Moc děkuji za ta poučná videa o stravování. Doufám, že je na tom s tím postižením Ninka o moc líp...

Zuz řekl(a)...

S tou Ninkou a fredom sa mi to paci, napodobuje hru urcite budu neskor skveli partaci. Ty moji spolu robia kazdu prkotinu, vcera mi napriklad pekne svorne rozpatlali krem po parketach kym som nachystala svacinu na von a este som sa tesila ako sa pekne hrali. Prajem ti vela trpezlivosti o prazdninach, pre mna to bol fakt zahul prve dva roky, ale teraz mi pride ze to uz zvladam v pohode.
Zuzana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...