"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

23. srpna 2010

Pětasedmdesát (+video :o)

Moje prababička Mirka (pozor, babička je taky Mirka) oslavila sedmdesáté páté narozeniny. Oslava byla v sobotu.
Na oběd jsem do restaurace s našima a dalšími hosty nešla. Hlídala mě teta se setřenkou Janou (a se strejdou, s ním jsem si pak i schrupla :o) Dokonce mám z tohoto hlídání i hezké fotečky, jenže jsou zatím ještě u tety ve foťáku, takže je možná mamka dodá později.

Druhá fáze oslavy už probíhala u babičky doma, takže sem jsem měla už vstup povolen. Hostů bylo hodně, i když všechny jsem znala, byli to samí blízcí příbuzní.

Všichni jsme byli rádi, že jsme se tak mohli sejít a popřát k babiččině významnému jubileu.
Jen škoda, že se ho nedožil (pra)dědeček a nemohl tam být s námi. (Vloni jsme za ním vlastně jezdili o prázdninách do nemocnice.)

Na té první fotce mám zvěčněného taťku, strejdu Joea a prabratrance Martina - z máminýho hlediska se jedná (zprava) o manžela, bratra a bratrance :o)



Babička provedla úplně úžasnou věc, otevřela dveře do ložnice (obvykle zavřené) a já jsem se tam naprosto skvěle bavila. V podstatě jsem tam strávila celou oslavu.
Byla jsem nadšená z prostoru, který jsem pro sebe měla. Nemusela jsem se tísnit s ostatními v obýváku. Válela jsem se po postelích a chodila si po nich. Byla jsem nadšením bez sebe!


Občas jsem teda taky zašla za ostatními do obýváku, aby neřekli, že na ně kašlu. A taky se přitulit k mamince nebo taťkovi, případně k někomu dalšímu :o)


Ale pak zase rychle do "svého pokoje". Vůbec jsem ani jednou nespadla, přesně jsem věděla, kam si sedám, lehám, stoupám ...

Posted by Picasa

Mazlení s mamčou a taťkou jsem střídala dokonce i s lezením po výškách.
Ano, ano, i tady jsem si tu svou "vejšku" našla a nebylo to ani moc těžké, přímo se nabízela ... a pak odolejte!


Zase na chvíli mezi lidi. Každý se chtěl se mnou pomazlit, ale já si vybírala :o) A pořád jsem měla vynikající náladu, stejně jako všichni ostatní.


Kolem půl sedmé večer nastal čas a já se s našima sebrala a vyrazili jsme domů. Už jsme byli přepitý a přejedený, dárky byly rozbalený, tak jsme šli trávit domů :o) No, spíš naši, já tomu jídlu zas až tak moc nedala, jako vždy.

Posted by Picasa

Oslavenkyni tu bohužel nikde nemám. Ne že bych ji neměla na fotkách, ale babička mamince přísně zakázala, aby ji dávala na blog ... její narozeninové přání tedy musíme, i když neradi, vyplnit :o(

................................................................................................
Tady můžete kouknout, jak jsem byla maximálně vysmátá na těch babiččinejch postelích ... bylo to boží!!! Nejlepší oslava vůbec :o)

8 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Prababičce přejeme všechno nejlepší! Ninušce to v šatičkám moc sluší:-)

Lunarka řekl(a)...

Ahoj holky,
Ninušce to na oslavě opravdu moc sluší,asi bude po mamince taková parádnice :o)).Je vidět,že si to pěkně užila.To pro Nikolku by to bylo za trest.Tak pa Pavlína.

tanzi řekl(a)...

prababičce přání hodně zdraví do dalších let!
___
na videu hledím jak Ninuška žvatlá ! super

Tuška řekl(a)...

Děkujeme za přání, babičce vyřídíme :o)

Jo, a ty šatičky dostala Ninuška od babiček Mirušek před 14 dny z Chorvatska, kde byly ženský spolu na dovolený.
No, a Ninda je musí honem ještě trochu unosit, protože jí jsou tip ťop! I když, možná že příští rok je bude mít jako tuniku :o)

Dana řekl(a)...

Luci, úžasný fotky. Ninda je krásná holka! Koukám úplně nevěřícně, jak nám ty děti rostou, že? Prostě už jsou ty naše holky velký...jéje. :-))

Evina řekl(a)...

Také se přidávám, Ninušce to moc sluší.

Andrea řekl(a)...

tak hlavně že jste si společně užily rodinky aNina byla spokojená. Šaty jí moc sluší.

Amelie řekl(a)...

Ninušce to mooc slušíí a fotky jsou úúúžasné - prima reportáž.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...