"Myslela jsem si, že budu učit svoji dceru o světě. Ukazuje se však, že musím učit svět o svojí dceři." (anonym)

1. září 2010

Můj srpen 2010

Přidala jsem konečně fotky od tety, která mě hlídala, když naši papkali oběd na prababiččiných narozeninách (třetí koláž odspoda :o).
------------------------------------------------------------------------------------
Ahoj všem!
Srpen je v čoudu a mamince zase začne škola ... teda práce :o) Mně měla taky začít podle plánů mých rodičů školka, ale člověk míní, pánbůh mění ... nenaděláme nic, budu zase doma.

Tady jsem přímo uprostřed prázdnin! Je vedro, chodí za mnou prababička a hlavně já jezdím s našima, více s jen mamčou, k babi a k dědovi na farmu.

Na farmičce má kachna už podruhé kachňátka, jsou krásně žluťoučký, mamka se z nich může pominout, ale mě nějak zvlášť nezaujaly. Jinak ale drůbež (živou :o) mamka moc nemusí, a kačera dokonce úplně nesnáší, protože je drzej a pořád po tý kachně leze.



Táta taky pomáhal dědovi s balíkama, tu horu postavili oni! Tak mi jí jde ukázat, aby se pochlubil, jak si máknul :o)

Posted by Picasa
Zde jsem na procházce s Adámkem, s mamkou a tetou Renčou. Bohužel, se nám vycházka nevyvedla, začlo pršet a po chvíli, co se s náma mamky schovaly v parku pod strom a zjistily, že stejně z toho šupce strašně zmoknem, jsme běželi domů. V tom dešti, na kost promoklý, teda hlavně maminky. My dva jsme se samozřejmě vezli :o)


Já jinak, když to jde a je dovoleno, trénuju lezení po stolech, taky se občas sama krmím a samozřejmě někdy s mamkou zajdem na návštěvu k prababičce Mirušce (2 malé fotky vpravo).


I v srpnu miluju válet se po gauči, nejlépe s mamkou. Vůbec mi  nevadí, že je tam obsazeno, tentokrát prádlem na žehlení ... ale že ho máma má, co? :o)


Jak jsem zmiňovala výše, zkouším někdy jíst samostatně, obzvlášť bramboráky. Proto mi taky mamka zavázala kolem hlavy tu plenku. Abych si prý neumastila vlásky, který mi včera umyla. Já si totiž těma mastnejma rukama od placek šmidlám po obličeji a rejdím ve vlasech ... tak proto.

No, a po obědě někdy i cvičím, abych vyskákala ty kalorie :o) , ale pak zaručeně odpočívám!

Posted by Picasa
Když byly babičky Mirušky v Chorvatsku, tak jsme s dědou Pepou grilovali. Ujal se toho táta a bylo to moooc dobrý ... říkali všichni. A nebojte, máme elektrickej gril, takže žádný karcinogeny :o)

Mmch, ta zeď z cihel, která je na fotce vidět, té začali naši a děda s babi říkat "zeď nářků". Nejdřív jsem to nechápala, ale je to prý proto, že já tam u ní často stojím, čelem k ní, úplně blizoučko, a různě se tam kvedlám do stran, ale i dopředu dozadu a navíc mám ručičky v puse nebo před obličejem, takže to vypadá, jak když se modlím ... no, zase měl někdo nápad.


Opět papání ve jménu samostanosti, můj oblíbený gauč, ten koš plný hub nasbíral na Šumavě tatík ... tak se musel pochlubit, a to, co mám dole na hlavě, je dědova helma, který k nám přijel v sobotu na motorce na oběd, protože se ještě babička nevrátila z dovolené.


Také se u nás stavěl Jiřík s maminkou, aby nám přinesli zde již zmiňovaný záchůdek a aby se rozloučili před odjezdem do lázní.


Kromě Jiříka jsem se v srpnu sešla i s dalšími kamarády, lépe řečeno s kamrádkami, a to s Nikolkou a Julinkou.

Tady to je klasika - gauč, ale podívejte s čím si hraju! Ukradla jsem si v koupelně z umyvadla mýdlo a donesla si ho tam :o)

Posted by Picasa
Pořád maminku zlobím s těma ručičkama. Mám je celé doničené, pokousané a bolavé. Na noc mi je maže a dává mi na ně ponožky, abych je zase hned nepapala ... Mě to mrzí, ale nemůžu si pomoct ... fakt!


Naši se mi smějou, někdy totiž chodím takhle ... rukama si vytáhnu kalhoty či tepláky a jdu. Vypadám prý srandovně :o)


Mám ráda moc a moc ten náš gauč. Je to součást mého života a bez něj bych si to neuměla představit!

Posted by Picasa
Taky jsme v srpnu oslavili pětasedmdesátiny mojí prababičky. Oslava se mi moc líbila, však už o tom mamka tady psala :o)

Ještě jen dokládám fotky toho, jak se o mě teta, kde jsem zatím trávila čas (než se naši naobědvali), starala.
Mamka nemůže uvěřit tomu, že jsem usula jen tak vedle tety. Ona totiž kvůli zádům mě nemohla chovat jako mamča, ale přesto mě uspala ... to jsou věci, že mami?!

Posted by Picasa

U babičky v kuchyni, chystá mi palačinky, akorát přichází děda, zmoklej z motorky ... ten vždy přijde v pravou chvíli, když je nějaká dobrota! Ale já se ráda rozdělím, i když tentokrát jsem si palačinku opravdu dala! A ještě mazlíkování s tátou :o)


Srpen zakončuji fotem z nákupu v Penny. Blbý je, že mi ty vozejčky budou za chvíli malý a to opravdu nevím, co pak budeme dělat! Já tam teda celej nákup chodit nebudu!!!

Posted by Picasa

A na závěr, abyste věřili, že to není naaranžovaný, vám můžu ukázat, jak se snažím papkat sama :o) ... no, drobátko mi taťka někdy musí pomoct ...

8 komentářů:

Evina řekl(a)...

Báječnej fotodeník. Luci, tak mne napadlo, kdyby šla Ninuška ke "zdi nářků" s tou plenou na hlavě, bylo by to dokonalé. Já vím, zase další blbej nápad. :-))

Tuška řekl(a)...

Evo, tak to je bomba!!! :o) Já se tak nachechtala, když jsem si to představila!!! :o) Máš fakt dobrou fantazii! A nápad je to skvělej, možná ho jednou zrealituju :o) Chachá

Tuška řekl(a)...

teda zrealizuju ... do realit zatím nedělám :o)

Anonymní řekl(a)...

Jéžiš, ženský, já se chechtám taky ještě teď! Lucko, moc se těším, až přijedu k Vám zase na návštěvu. my teď pojedeme s Tony do lázní, tak se potom ozvu. jinak mám výbornou zprávu - našli jsme ASISTENTKU!!!! JUPÍ, JUPÍ JÁ JÉJ, HURÁ A TŘIKRÁT HURÁ NAVRCH. Sem tam na odpoledne, můj muž říká, to budeš mít teď trochu volna, viď? A já říkám: já teď budu mít úplný luxus!!!!!!!!!!!!!! Ahoj! Andrea.

Andrea řekl(a)...

Krásná reportáž.paráda!

Tuška řekl(a)...

Andreo, to je super, že jsi našla asistentku pro Toničku! Jak se ti to podařilo nakonec? Inzerát? Vím, že jsi psala na žlababu ... ale přes to to asi nebylo, viď? Každopádně je to paráda.

Taky o tom uvažuju ... ale ty peníze. Jedině, kdyby nám vyšla trojka PnP, jenže s tím jsem ještě nezačala pořádně ani nic dělat :o)

Tuška řekl(a)...

Jo, a určitě se ozvi, Andreo!!!

Unknown řekl(a)...

Krásné fotky. líbí se mi, jak máš ty koláže barevné. Převažuje růžová abyne, když Ninušce moc sluší:-)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...